JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, August 17, 2010

Sesi 'Korek2' Cerita Excident Dari En Zack...

Selamat malam semua...
ceria muka masing ek..mentang2 la dah makan semuanya
kalau siang tadi, mau seposen jek muka masing menahan lapar
and for me
of coz la ceria ala2 NTV7 sebab En Zack dah balik
tengah hari tadi..

Balik je dr sekolah En Zack tengah berehat kepenatan baru sampai dr Kl
malas la jaja nak kacau dia, biarkan dia berehat dulu
sesambil jaja pun berehat gak..ehehhehe
(amik kesempatan)

Time berbuka tadi En Zack pun buka la cerita sket2 pasal
Abang Rashid excident bebaru ni..
Abg Rashid dah okeh..cuma dahi berjahit la jugak..
Wife dia, Kak Nora still dalam trauma dan kesan hentakkan still ada
Kak Nora dok rasa lagi pening2,muntah...jalan pun slow jek..
dan ada luka2 sket kat badan
Anak diaorang Amar pun just luka sket kat bahagian kaki

Bila tgk gambo keta Nissan(Klik SINI) abg Rashid tu, jaja heran gak sebab sampai
bumbung kereta pun kemek..
jaja ni dok terbayang macam mana keadaan diaorang excident tu..
kereta langgar ke, terbabas ke...
Rupa2nya
kak Nora drive time tu kat lane ke tiga blah kanan..
dia nak masuk ke lane kedua dan dah kompem mmg takde keta lain dah
rupa2nya memang ada keta yang dtg dr blakang dan terus hon dengan kuat
Apa lagi , terus terbidas sterring balik semula
kereta berpusing dan that kereta turn upside down,
terseret dan terbalik semula kekeadaan asal selepas tu...
ishhh..dah ala2 macam filem triller la plak...

Lepas kereta dah stop terus Abg Rashid cari Amar
sebab
Amar
TAKDE DALAM KERETA!!
korang nak tau Amar kat mana?

Amar terduduk kat tepi jalan tak menangis...!!!
dan yang mengherankan
Amar terkeluar ikut mana pun tak tau..
pintu tak terbuka..tingkap tak pecah..
bila tanya Amar..dia pun tak tau
ye lah, Amar pun baru 3 thn..apa la yang dia bleh bagitau sangat
siap tak menangis plak tu
then Amar cakap kat ayah dia
" Kenapa bawa kereta laju sangat"
ish..sedih jaja dengar...
Allah masih lindungi ahli keluarga jaja
alhamdulillah..

yang merisaukan Abg Rashid skang ni, wife dia
agak trauma lagi..
nak2 plak lepas ni dapat claim keta baru yang sama semula
takut Kak Nora dok teringat2
Dari cerita En Zack td, macam Kak Nora dok salahkan diri dia
atas apa yang berlaku...
tapi jaja rasa Abg Rashid dapat atasi semua tu..

Hari ni Kak Nora dan Amar dibawa oleh mak Kak Nora balik ke Taiping
untuk berehat
Abg Rashid akan stay lagi kat Shah Alam till sunday
then baru balik ke UTM semula..

Jaja harap semuanya akan seperti sediakala..
semoga semuanya cepat sembuh...
amin...

Untuk berbuka tadi
nothing yang special sangat la wpun menyambut kepulangan En Zack
Jaja just masak ikan goreng sambal
dan
Sotong goreng kunyit halia...
kuih2 ngan murtabak..
semua PARAM mariiiii....

9 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

pasal Amar tu Allah nak selamatkan dia..sangat Ajaib..kat Nora kena minum air Yassian atau suruh pergi Darussyifa' mtk tawarkan air..Alhamdulillah sume selamat, bace dr gaya excident dan gmbr kereta..MasyaAllah..teruk gak..

~ Semoga keluarga akak selamat..amin ~

JaJa'Z said...

hawa: dr pergi pusat2 rawatan tu..lebih bik kita just mohon pertolongan dan doa dr Allah..itu utama...air tu hanya sekadar air....sembahyang dan doa, itu lebih afdhal...

JaJa'Z said...

hawa: pasal amar..memang tak terjangkau akal nak pk macam mana...anyway, thanks mendoakan keluarga akak..

Danial Ikhwan Jaafar said...

Subhanallah..cerita Amar tu mengingatkan saya masa saya 6 tahun, jatuh dari flat. che ar dah meraung raung "anak aku" dah masa tu. saya cuma menangis tapi tak ingat kesakitan tu. tak pengsan, takde apa patah, cuma dahi sedikit terluka. Alhamdulillah. kalau tak, tak de kak ja nampak komen sepupu kak ja sorang ni. heh
harapnya keluarga BIL kak ja dapat bounce back dan move on. amin~

JaJa'Z said...

danial: uik? ye ke? tak tau la plak sepupu akak sorang ni pun ada kes jatuh2 bangunan...agaknya impact terjatuh tu kot bleh jd kurus and macho..hehhehe..akak pun harap2 menda yang sama gak..semoga semangat kakak ipar akak tu dapat dipulihkan...

Suzie said...

cerita amar tu mmg ajaib,terpk mcm mana eh dia ada kat luar dgn pintu semua tertutup,kuasa Allah nak selamatkan dia...alhamdulillah...mmg trauma bab2 ni

~anna&anuar~ said...

ehhh.. tgh terpikir, camne la amar tu blh tkuar dr kete... Subhanallah..

JaJa'Z said...

kak suzie: tu la yang menjadi tanda tanya kitorang...nak kata dia buka pintu sendiri..mcm mustahil jek...memang dia je lah yang tahu....

JaJa'Z said...

anna: allah masih lindungi ahli keluarga akak...alhamdulillah..

Related Posts with Thumbnails