JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, June 1, 2011

Resipi : Cheezy Chicken Loaf Tortilla


Morning Morning!!!!
hello hello helloooooooooooo...

Wah kemain ceria nya jaja pagi2 ni yek...
kita ni bangun pagi2 muka kena la ceria2 sket wpun tak cuci gigi lagi..
bangn dengan muka ceria baru la rezeki tu masyukkkkk kan....

Okeh2...hari ni jaja nak berkongsi satu lagi resipi mudah,ringkas dan
yang penting sedappppp....
Boleh buat as minum petang bersama anak2 dan suami
for sure diaorang mesti suka punya lah...ntah2 siap order nak lagi nanti...

Cheezy Chicken Loaf Tortilla...

Bahan2 nak buat menu ni lebih kurang sama jek 
macam nak buat popcorn chicken tortilla dalam entry NI ...
Cuma kali ni jaja pelbagaikan sket resipinya dan jaja guna plak
chicken loaf...
tak tau guaner rupa chicken loaf??
takpe2 jangan risau...ni jaja tunjuk untuk sesapa yang tak tau yek..

Ni lah mendanya...
chicken loaf with cheese ..
Kalau nak cari kat pasaraya2, cuba tgk kat bahagian frozen..
ada yang jual dalam peket tapi yang ni jaja beli yang timbang2 kati jek..
takde nak beli banyak2 pun..jaja amik chicken loaf ni dua keping dan
meat loaf pun dua keping jugak....

Bahan2 lain yang diperlukan seperti
Kulit tortilla
coral salad
sedikit hirisan tomato
mayonis
sos cili 
dan bahan yang paling penting ialah....
Sos keju jalapeno...

tapi kalau takde sos ni pun boleh jek...
janji sedap ditelan...

Cara nak menyediakannya..mudah ya amat

First, layur kan seketika kulit tortilla di atas pan supaya kulit tu
jadi lembut sket dan memudahkan kita nak menggulung nanti...

Susun salad di atas kulit tortilla tadi...

taburkan tomato dan letakkan sos cili, mayonis dan juga sos keju jalapeno

Akhir sekali baru lah kita letakkan chicken loaf kita tu diatas
dan gulung kemas2 macam kita gulung popia...

Sebelum dihidang, kita panaskan seketika tortilla kita diatas pan..
dan lepas tu boleh la dipotong serong....
Pastu siap dah boleh dimakan....

Mudah kan....??
Menu ni juga antara menu seimbang, ada karbohidrat,sumber2 protin, lemak 
dan vitamin2 dari sayur2an tu..
So, sapa2 yang tengah berdiet, menu ni juga bleh diselitkan dalam menu
diet u all semua...

Menawan hati sungguh tengok isi kat dalam tu....

Setiap gigitan anda adalah berharga..hehheheh

Selamat Mencuba!!!!

16 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

kak jaja rajin buat menu macam ni kak...nyummy :) jimat..

JaJa'Z said...

hawa: kita kalau nak masak or try resipi2 biar yg ringkas2 tapi sedap ditekak...

NUR AIN ZULAIKHA said...

kak..nk oder jalapeno cis sos tu boleh lagi x?

JaJa'Z said...

ain zulaikha...kalau nak order pls send kat email akak yek.. sariza_bakar_2006@yahoo.com..cepat2 yek..stok nak habis dah...

~izan~ said...

sedap nih...seswai utk org sibuk2 hehe...

Mamamya said...

huhhh...mmg menggoda sungguh ni..lapar terus perutku....;)

diana said...

sesuai untuk anak2 yang selalu ponteng makan nasik..
jhahahah

norlie said...

ternampak je..selera akak terus menyerang... nak..nak..

JaJa'Z said...

izan: memang sesuai sangat2 lah ni...sesambil buat kek..bleh makan menda ni jek..hehhe

JaJa'Z said...

kak lieya: jaja saja goda akak...bagi akak cepat2 gi shopping barang2 dapur lagi...

JaJa'Z said...

diana: ha! memang sesuaiii sangat2..ni kira dah hidangan lengkap..semuanya ada...

JaJa'Z said...

kak norlie: uish..apa lagi..cepat2 bersiap beli bahan2....

sarah-najwan said...

sene amat tu..igt kene masok bagai..hehee

main gulung jah..nati deh..akak beli bahan2nya..akak buat..

anak4 akak xpenah mkn ni tau..

JaJa'Z said...

kak zia: kan jaja cakap memang senang nak buat..mana kena masak2 pun...lepas2 ni bleh try yek...

Kalamhati said...

pos sini se!!hahaha

bleh cuba ni..sbb mudah je nak sediakan..mekasih jaja!

Lina said...

sedapnyer...nanti nak cuba lar

Related Posts with Thumbnails