JaJa'Z Latest Stories

Thursday, June 2, 2011

Kena Tipu Hidup2 Dan Mee Goreng Basah...


Salam tengah hari semua...!!!
dah time lunch dah ni..korang2 semua tak gi makan tengah hari ke?
Takkan layan blog sampai tak makan kot...
Hehehhehe

Apa kes plak pasal kena tipu tu??
takpe2..sat2 lagi jaja cerita yek..memang kaw2 kena pedo'oh(bahasa pahang)!
tak kusangka2 sungguh...tapi takpe..
kita rilek2 dulu layan menu lunch jaja hari ni...
Dari semalam lagi benornya jaja dah rasa malas and jemu dok makan nasi jek..
baru 4 hari bercuti, dah rasa tak daya nak masak dah..
Jadinya jaja just masak Mee Goreng Seafood ni jek..
bahan2 main bedal mana2 yang ada dalam peti ais ..sayur2 sawi mmg takde
ada bunga kobis,carrot,kobis bulat,sotong,udang,fish ball...
alah, kira ok la tuh....
Ni percubaan kali ke3 jaja goreng mee..dengan harapan
menjadilah gamaknya mee goreng basah jaja ni..
kalau korang dapat tengok mee goreng yang first time jaja buat masa
baru2 kawen dulu...
alamatnya memang geleng2 la kepala korang...
Rasa mee goreng memang ada..tapi dengan lada berserenggah,berminyak2 plak tu
kiranya memang fail lah...
Alhamdulillah, rasanya kali ni dah berjaya..rasa pun bleh tahan sedap...
Jaja buat 2 bungkus mee kuning dan selamat jaja bagi ke
Kak Zah anak beranak semangkok besar...
Untuk jaja ngan En Zack, sket pun jadi lah....bukan nak makan beria pun..

So, kita tutup citer pasal mee goreng...
ni nak citer pasal kena tipu hidup2 plak...kena tipu ngan sapa???
ngan sapa lagi kalau bukan dengan En Zack...
geram tak habis2 rasanya ni.. :-)

Ni kesinambungan dr kes malas nak masak semalam la ni...
Kalau dah malas nak masak..jom kita kuar gi jenjalan..kata En Zack...

Jom kita gi Kemaman nak ?

Jaja ni bila dah kata nak gi Kemaman, mula la terbayang minum air kelapa,
makan kepok lekor,makan sotong celup tepung, makan pais ikan...
jalan2 tepi pantai..amik2 gambo...
kira memang syok la bila dibayangkan...
Jaja ni pun apa lagi..terus jek bersiap,berbedak sakan,siap bawa camera lagi tu..
nak gi jalan2 la katakan... :p

Siap jaja tulis status lagi kat FB sebelum keluar umah tu..

Going to Kemaman!! jalang2 cari makanggggg

Hish..kentut ayam betullll!!!!
buat malu jek bila diingatkan semula....

Pastu masa on da way, En Zack ni bawak santai2 je lah...
sampai kat area Indera Mahkota(jalan menghala ke terengganu) tetiba
En Zack bagi signal dan terus belok ke kiri untuk susur masuk ke
Bandar Kuantan...

Eh? Abang nak gi mana ni?

Jaja dah mula cuak dah..apsal lak tetiba nak gi Kemaman tapi masuk
Bandar Kuantan ..

Dengan muka poyo En Zack jawab...

Abang rasa..makan kat Kuantan pun syok jugak la...
kita makan kat sini je lah....nanti2 lah plak kita g Kemaman ek...

Ya Allah! sabar je lah...
rasa macam nak jerit2 jek dalam keta..kalau boleh nak tarik2 muncung mulut ni
sebab nak tunjuk tanda protes...

Eiii geram!!!

Last2 kitorang makan kat area Malay Town jek sebelah ECMall...
En Zack ajak makan kat blah luar kedai..banyak angin sket katanya..
sama je lah macam kat tepi Pantai Kemaman...!
Huh..dan lagi nak kacau bini dia...nyampoh!!!!

Lepas dah makan2,kitorang jalan2 kejap kat Kuantan Parade
dan terus ke umah MIL ..singgah borak2 kejap...
pastu terus jek balik umah....

Syok kan gi Kemaman!
Grrrrrrrrr :-|

Sabar je lah laki aku ni..tak bagi makan Mee goreng baru tau!
^___~

12 Beu-T Is Talking:

dieya said...

wahhahahahahahahha~!!!!
kelakar ya ampuuuuun! bravo bro zack kerana berjaya mengenakan bini terchenta :-D

Mamamya said...

rupa2nya kat kuantan jer...uhuhukksss...tumpang sedih... (saje nak bako jaja...kikikiki)

xper lah jaja...at least dapat gak kuar makan2...ronda2....jumpa MIL....^____^

Lina said...

xpe lar jaja kat bandar kuantan pun ok jg...sabo je lar yer hubby kenakan hehehe...x dpt nak bayangkan camne rupa jaja masa tgh geram giler tuh huhu

Kalamhati said...

huekekekeke..cian jaja..lawak juga encik zack tu..hehe

mujur dia tak bawak ke kemaman kopitiam kt kuantan!hehe kemaman gak tuuu

JaJa'Z said...

dieya; jahat tau korangg!!!!..en zack tu memang lah..nak jek akak kerate dia dalam keta semalam...

JaJa'Z said...

kak lieya: mencik mencik....simpati sambil menganjing namanya tu.....huwaaaaa

JaJa'Z said...

lina: kalau bleh, nak keluarkan api jek dr mulut ni..sebab marah sangat2 kan...

JaJa'Z said...

kak wan! kak wan jahatttttt...lagi nak kena kan jaja yek...sampe hati..takmo kemaman kopitiam kuantan..nak kemaman kopitiam kemamannnnn

sarah-najwan said...

wah..akak tgk mee awk..lengkap siot nga ude sotong..terangkat pingganku tu..

kes kemamang t..ambo dok leh wat apo..weken ni lah demo pujuk2 cik abe gi deh..jgn lupo kopok gotell...hehee

jaja ditagged tau..sila jwb..paksa..hehehe

http://sarah-najwan.blogspot.com/2011/06/mesin-masa.html

farhana_aziz said...

wahahahaha~
pandai abg zack buat lawak ek..

semalam kte bukan main jelesla bila kak jaja tulis kt fb nak g kemaman..dah terbayang kepok lekor,sata..adeii~

rupa2nya g kuantan je ek..hihi.

JaJa'Z said...

kak zia: malah dok nok cayo ko dio kalu nok ajok gi mano2 lagi...kalu ajok pong, nok wat biaso jah..kek gi kato selok parok pulokkkk

JaJa'Z said...

farhana: tu lah pasal..sakit jek jiwa raga...rasa nak kerate2 jek mamat tu dlm keta..mujur la suami...sabar je lah..

Related Posts with Thumbnails