JaJa'Z Latest Stories

Monday, August 6, 2012

It's Ok Datuk LCW

Jaja ni bukan la jenis hantu tengok acara sukan2 pun..
nak2 plak untuk sukan Olimpik kali ni pun memang jaja tak mengikuti sangat..
sekadar gitu2 je lah..

But untuk game final acara badminton semalam jaja dapat la ikuti ramai2 dengan ipar2 duai..
mula2 game memang jaja tak tgk la..sebabnya dok solat segala..
dah masuk set kedua baru jaja berkesempatan nak tgk..

Bila set pertama Datuk LCW menang, jaja dah suka dah..
tapi masuk set kedua si LinDan plak menang...haishhh !
nak jugak main untuk set ketiga...
tak suka lah..sebabnya debaran tu lagi makin hebat..
jaja ni kalau tgk game2 mcm ni, mula la perut ni rasa bergelodak jek...
takut kalah pun yer...rasa macam nak tutup jek tv tu..tau2 dapat result jek..bleyy?
hehheheh

But game Datuk LCW untuk final set memang best!
score pun memang senget sangat2...
tapi apa kan daya, kali ni pun kemenangan tidak berpihak pada kita..
sekali lagi Datuk LCW tewas ditangan musuh tradisi beliau, LinDan..
tapi kemenangan tipis je pun..21-19...
but kita Malaysian tetap berbangga dengan usaha yang dah diberikan oleh datuk LCW..
kita semua tahu dia usaha dengan sehabis boleh...
cuma tuah tak menyebelahi kita semua...
takpe lah Datuk...cuba lagi next2 game yek..

tapi tengok reaksi muka Datuk LCW lepas dia tewas tu, jaja pun jd sebak..
nampak sangat yang dia betul2 frust..
sampaikan dia menitiskan air mata...

it's ok la Datuk....

Kami semua tetap sokong Datuk!!!

Hehehhe...
tetiba plak jd peminat Datuk LCW yek...:p

tukar channel jap...

weekend ni dua malam berturut2 jaja ngan En Zack berbuka kat umah mak En Zack..
kebetulan kakak and adik En zack yang dok Kl ada balik..
makanya memang penuh la makanan time berbuka tu..
dan jaja pun sangat2 goyang kaki sebabnya selalu2 jaja masak gak sejenis lauk 
and bawak makan kat sana..
tapi kali ni betul2 malas..seriusly punya malas...
kekdahnya, beli je lah kat bazar ramadhan and bawak je ke sana..
tapi idok la jaja beli lauk2..sebab dah tau lauk memang banyak..
jaja beli kuih2, puding,buah2...
bleh gak buat kudap2 lepas2 solat terawikh...

Malam semalam, kitaorang siap layan anak2 sedara main bunga api lagi..




jaja tukang snap2 gambo jek...
tak kuasa nak main bunga api lagi weh..besor panjang dah..hehehhe

tukar channel lagi..

Ni plak menu jaja last week...
tak ingat dah hari apa yang jaja masak spagetti ni.. 

time ni jaja betul2 tak lalu nak makan nasi..
jadinya jaja plan masak spagetti blognese jek untuk jaja...
dan untuk En Zack, dia tapau lauk dari pasar ramadhan sejenis dua..

tapi kali ni jaja twist sket..
selalu jaja masak guna daging cincang, but kali ni jaja guna daging burger plak..
just cincang daging burger ni kecik2..pastu terus boh dalam pan tanpa minyak..
nanti daging burger tu sendiri akan keluarkan minyak..
lepas tu baru masukkan bawang besar yang dicincang halus...
yang lain2 tu sama je lah mcm spagetti yang biasa2 kita semua buat...
letak mushroom,sos prego, tomato puree,oregano flakes dan paprika..
dan jaja tetiba rasa mcm nak makan meatball sekali..
so, campak kan jek meatball Marina...dah siap!!
Jaja sorang jek yang mengadap spagetti ni..En zack mana dia layan menu2 gini..
jaja berbuka, makan malam and sahur tetap dengan spagetti ni jugak..
hehehhehe
licin satu periuk...alhamdulillah...
hehehhe

6 Beu-T Is Talking:

Sari Yusa Ibrahim said...

wah! banyak channel, sampai akak tataw nak komen yg mana satu.. errrr.. rasanya suka nak komen spaghetti tu.. nampak sedap!!

Mamamya said...

hahahaaaa...kelakar plak baca komen kak yus nih.. :) akak nak komen bab layan anak2 sdra main bunga api tu lah sbb x tgk pun DLCW smlm sbb malas nak berebut remote astro dgn anak2...

rasa sedih tgk gmbr anak2 sdra jaja main bunga api...tahun ni x balik raya...sob...sob..sob,.... damya dah sibuk suruh baba beli peita n bunga api... :D mujurlah adik2 kmdo ada 2 org yg bakal melayan ragam myapikapiras.... terasa lah juga kemeriahan hari raya....

dieya said...

berapa kali mau tukar channel daa.. macam astro laa pulak

aduhhh.. rasa nak gugur jantung tgk match dato' lcw malam td. kejap sangkut net, kejap keluar line.. mencabar minda sungguh. lepas lin dan menang je dieya terus tukar channel.. kuciwaaaaa

JaJa'Z said...

kak yus..pilihan channel yang tepat..hahhaha..penat dah layan nasi time tu kak..layan spagetti plak...

JaJa'Z said...

kak lieya..jangan sedih2 yek..wlpun kali ni tak raya dikampung..tapi baba and anak2 sentiasa ada dengan akak..no worry ok....

JaJa'Z said...

betullll dieya..akak pun manjang berdebar jek..suka sangat bila lindan banyak wat silap..pastu main kejar2 mata...tapi takde rezeki...

Related Posts with Thumbnails