JaJa'Z Latest Stories

Monday, July 30, 2012

Penangan Jubah..

Tahun ni bukan setakat jaja ngan En Zack je yang berjubah...
tapi jaja dah berjaya menghasut Kak Zah dan anak2nya untuk berjubah jugak..
hehehhe

Alkisahnya petang sabtu tu jaja story morry la kat Kak Zah yang jaja gi shopping jubah..
lepas jaja cerita tu, terus je dia suruh gi amik jubah jaja sbb dia nak tgk..
lepas dah tgk..masing2 terasa nak mencari jubah jugak la..
nak2 plak bila suami Kak Zah pun sokong sangat2..
lagi la suka diaorang tu..

Ha, beli terus untuk 3 beranak...bleh pakai sekali..

Kak Zah pun apa lagi...laju je la dia mengajak jaja gi cari jubah tu..
dan malam semalam selamat la kami berempat ke Bazar Ramadhan depan terminal makmur..
kat depan terminal makmur kuantan memang ada satu kawasan lapang..
and kat situ penuh la dengan khemah2 jualan..
macam2 ada..nak cari baju kurung, jubah,seluar, t-shirt,kurta..semuanya ada..
kemain meriah bila g time malam2...
cuma satuuuuu jek yang tak tahan...kat dalam tu panas sangat...
kami yang gi time malam pun rasa berbahang2 kat dalam tu..
kalau gi time siang apa tah lagi..mau berpeluh2 satu badan ni menahan panas...

Tapi nak mencari jubah ni memang kena tahan sabar jugak la..
bila jumpa yang lawa..saiz takde pulak..
yang ada saiz..corak plak tak lawa...yang lawa sangat2..mahal la pulak...
dah jumpa yang ok..senteng la pulak...
hehehhehe

Dari kul 9 mlm kitaorang kat situ..kul 10.30mlm baru selesai segala pencarian...
Kak Zah dapat sepasang...Miza ngan Nina pun dapat jugak..
dan yang syoknya..semuanya berjubah hitam sama dengan jaja dan 
semua jubah2 diaorang tu..jaja yang pilihkan...
heheheh

Bila balik umah..suami Kak Zah kata semua yang jaja pilih tu ok..
dia pun berkenan...so, tak la rasa bersalah sangat jaja ni..
heheheh

So, nanti kan kami2 berjubah hitam dihari raya nanti yek...
^___~

Dan yang ni plak, takde kena mengena ngan jubah..
heheheh
ni salah satu menu yang jaja masak semalam...

Udang masak kicap lada hitam..
Selain dr menu udang ni..jaja ada gak masak kegemaran En Zack..
iaitu gulai tumis darat ikan masin...
Kemain berselera En Zack makan semalam...alhamdulillah...

Hari ni tak tau nak masak apa dah..
rasa macam nak gantung kuali pun ada gak...heheheh

10 Beu-T Is Talking:

Sari Yusa Ibrahim said...

tak sabar nak tengok penampilan Jaja di hari lebaran nanti..

dieya said...

amboi.. beramai2 berjubah hitam.. macam family arab laa pulak

alalalala k jaja ni.. tak grand konon.. dieya tgk gambo kat bawah tu jubah k jaja penuh sulam.. lip lap lip lap lagi!

KakNi (CikNi Ahni) said...

Wah... 'berjubah' sakan deme ye...

JaJa'Z said...

kak yus..tunggguuuuuu(budjet retissss)..hehhehe

JaJa'Z said...

dieya..ko jangan terpedaya dgn gambo tu..baju tu plain jek benornya just ada cotak sulam2 kat tengah ..bintik2 tu sebenarnya cermin meja solek yang kotor..hahahhaha..

nak tgk geng2 arab..tungguuuuuuuu

JaJa'Z said...

Kak Ni...jom berjubah jugak jom untuk raya...

εïз mummyHaza εïз said...

Wahhh jaja berjubah tahun ni yek. Haza beli jubah tapi xboleh selali pakai sebab breast feeding bby.. Susah nak bukak :D

AiNuN FaUzI said...

Jubah memang cantek lagi2 jubah2 sekarang dh trendy... Bila dh byk ari berpuasa ni memang buntu nk masak menu ape utk berbuka pose kan kak... Hehehehhee

JaJa'Z said...

mummy haza..kalau bf susah la nak pakai jubah..takkan nak selak dr bawah ke atas kan..dasyat tu..hehehhe

JaJa'Z said...

Teh..akak kureng sket yang jubah2 terkini..sebab mostly mengikut body shaping...akak suka yang jubah style biasa2..esp hitam lah..and ada corak bunga or abstrac sket2 ok lah..

Related Posts with Thumbnails