JaJa'Z Latest Stories

Saturday, July 28, 2012

Misi Mencari Jubah...

Gaji dah masuk..duit kutu pun dah dapat...
jadinya bila duit dok membuak2 kat tangan...kaki ni pun macam gatallllll jek nak gi membeli..
jadinya..harus la kita gi 'mengukur' shopping complex..

So, lepas En Zack solat jumaat semalam..
kitaorang berdua pun decide nak keluar jenjalan ke bandar kejap lah 
dengan misi utama..jaja nak mencari jubah untuk jaja
dan untuk En Zack plak jubah dan kurta...

Why jubah?

hehhehe..saja nak tayang gambo raya kami suami isteri tahun lepas...
dedua berjubah di pagi raya...and dedua all black..
hehehhe
En Zack memang sejak dr dedulu lagi utk raya dia jaranggggg sangat2 tempah baju melayu
last sekali dia tempah baju melayu pun, masa kitaorang nak akad nikah dulu jek..
lepas2 tu dia lebih prefer beli baju melayu raihan tu and pakai dengan seluar biasa..
dan sejak beberapa thn yang lepas..
dia suka pakai jubah atau kurta jek for raya..

Ni raya thn 2010
ni first time waktu raya En Zack pakai jubah..

Jaja pun last year dah start beli and pakai jubah gak for raya..
macam syok plak pakai jubah...
rasa selesa je nak bergerak...berangin jek.. :p

So, thn ni pun sama jugak lah...
walaupun jaja dah tempah sepasang baju kurung baru untuk raya..
but tetap jugak nak cari jubah2 yang simple untuk pakai hari pertama raya nanti..

Misi kami semalam ke Kuantan Parade..
sebabnnya memang ada satu butik kat tingkat satu tu yang menjual jubah dlm saiz2 yg besar
well, me ni kan big size...
dan alhamdulillah semalam..masuk je butik tu..nampak sehelai yang menarik
terus jaja try and betul2 dapat size yang kena sangat2 dengan badan jaja..
labuh jubah pun sedang2 molek jek..takyah dah jaja nak potong2..
tak sampai 15 minit..jaja dah dapat sepasang jubah untuk jaja..

Lepas2 tu misi mencari jubah dan kurta untuk En Zack plak..
tapiiiiii...memang lah hazabedah betul membeli ngan tok janggut ni..
cerewet dia kalahkan jaja ni yang pompuan...
jaja pun tak cerewet macam dia..
jenis jaja..cari, nampak..try and bayar..
habis cerita...

Tapi En Zack...humngaihhhh...
semalam je ada lah jumpa dalam enam tujuh kedai yang menjual jubah2 ni..
dia belek2..dia pilih2...
tapi hujung2...

kita tgk kat kedai lain dulu lah ja....

Sampai sudahnya balik semalam ngan tangan kosong jek...
jubah ke mana..kurta pun ke mana...
ada lah tu yang dia tak berkenan...sebabnya pesen En Zack ni..
kalau dia beli baju apa2 pun..dia akan belek jahitan..
jahitan ok ke tak..ada cacat cela ke tak kat kain tu..
style hujung lengan ok ke tak...adoila....
jaja ni kalau membeli pun tak membelek macam tu sekali...
sudahnya dia tak beli apa2 and dia decide datang kemudian plak untuk cari sekali lagi..
emm..ikut suka abang lah yer...janji puas hati...
^____~

Nak tgk jubah jaja??
hehehe
simple2 je ni...idok la grand2 punnnnnnnn

jubah pada jaja yang menarik ialah warna hitam...
ye ke???

7 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

akak ada sehelai jer jubah jaja...itu pun terpaksa beli sbb kene join event yg temanya 'arabian night' masa kmdo sambung study dulu... tu lah pakai sekali pastu x pakai lagik dah.. yg akak ada ni warna dark green...ada lip lap lip lap lagik...maklum lah masa beli sbb nak pakai pi dinner....

t'ingin juga nak b'jubah tp payah sungguh nak jumpa yg saiz ngam2 dgn badan nih...selalunya yg cantik2 tu utk yg badan solid molid jerk...

JaJa'Z said...

kak lieya..ada kak dengan saiz badan besar2 mcm kita ni..even jaja ada saiz..akak mesti lah ada..kalau akak beli yang fesyen2 sangat memang ikut body..jaja tak suka yang lip lap sangat..dapat yg abstrak lagi best..

Messy Mummy said...

MM teringin gak nk pakai jubah. Seumur hidup xpernah pkai rasanya... Beli tuk raya haji lahhh.. *pose x habis dah pk raya haji. Huhu

JaJa'Z said...

MM..akak dulu pun tak pernah terpk nak pakai jubah..but lately bila abg zack pun selalu pakai jubah..akak pun joint the club jugak la..

KakNi (CikNi Ahni) said...

Tahun ni kebetulan pulak anak saya yang sulong lelaki tu teringin nak pakai jubah...

JaJa'Z said...

bagus la tu kak ni...nampak lawa lelaki berjubah..brapa age anak kak ni tu?

Southern Leap said...

Hi jaja,
nak jubah plus size pun ada di
Ig: Legal Collection
FB: Legal COllection

Related Posts with Thumbnails