JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 25, 2012

Bonus Setengah Bulan Gaji..

Alhamdulillah...syukur syukur....rezekiiiii!!!
ada juga rezeki untuk kami penjawat2 awam nak merasa duit raya...
petang td PM umumkan...
Semua penjawat awam akan mendapat bonus raya setengah bulan gaji
dengan minimum sebanyak rm500
fuh! lega rasanya...

Sekurang2nya dapat la ringankan beban sempena nak menyambut raya ni..
untuk yang ber anak ramai..dapat la sediakan keperluan hari raya
lebih awal untuk anak2...
ada yang nak baju, ada yang nak kasut...
dan bagi jaja plak,lega lah sket bila dapat bonus ni...
memandangkan nak balik nun kampung jauh diutara...Perak dan Penang nunnnn

Dengan hati yang kegirangan...
untuk berbuka kejap tadi jaja sediakan 2 menu jek...
memang jaja nak masak yang simple2 sebabnya malas nak dok kat dapur lama2..
kaki pun naik lenguh dok berdiri jek dr pagi...

Jaja buat udang masak lemak cili api..
dan satu lagi ialah menu yang pertama kali jaja cuba untuk masak..
ini pun hasil idea dr mama jaja sebenarnya..
jaja siap call mama lagi tu sebab nak suruh mama cadangkan menu utk berbuka..
sebab anak dia ni dah buntu tak tau apa nak masak...
hehehehhe

so, mama cadangkan jaja buat menu ni...

Ikan Goreng Masak Berlado...

Walaupun first time buat, alhamdulillah menjadi...
heheheh 

2 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

syukur alhamdulillah...akak ingatkan dapat RM500 jer...rupanya 1/2 bulan gaji..rezeki bby n anak2 :) mmg dapat byk meringankan beban kami yg anak ramai ni (ecehhh...baru nak masuk 4 org huhuhuuuu...kira ramai ler tu kan.. )

lps ni lah shopping baju myapikapiras n utk bby sikit..akak tahun ni cuma tempah 2 helai baju jer...yg lain2 mmg xde.sbb dalam pantang kan...bukan nak ke mana2 pun..merap kat umah jer smpi habis raya... ;)

KakNi (CikNi Ahnie) said...

seronok nyer kan penjawat awam tiap2 tahun dpt bonus... tmpt sy keje ni dah byk tahun x de bonus (actually sejak sy kerja x prnh ada lg, yg ada saguhati), tu yg ramai lari gi keje tempat lain tp yg dah berkarat mcm sy ni dok jer la diam2 kat sini... hahahah... kita redho..

Related Posts with Thumbnails