JaJa'Z Latest Stories

Monday, April 23, 2012

Ayah Warded ...

Agak terkejut jaja pagi tadi bila adik bongsu sms dan bagitau ayah jatuh kat bilik air...
and masa tu mama dan ayah dah ke hospital Manjung selepas panggil ambulan
datang ke rumah...

Cuak jugak jaja dengar...
sebab sebelum2 ni ayah memang takde sakit apa2...
jaja pun terus call mama...
mama cakap..ayah tiba2 rasa pening masa kat dalam bilik air...
dia rasa pening sampai tak bleh nak bergerak..mata pun jadi kelam...
mama pun tak tau nak buat apa dah..terus call ambulan dtg amik ayah kat umah...

Lepas diberi ubat...doc decide untuk bawa ayah ke Hospital Ipoh..
aduh..kesian sungguh ayah...and kesian juga kat mama..
sebab terpaksa lalui semua tu sorang2...

Kat Hospital Ipoh..ayah diberi ubat dan buat x-ray...
sebab nak tgk kot2 ada apa2 yang tak kena kat bahagian kepala...
dan dalam kul 2 petang...
mama dan ayah kembali semula ke Hospital Manjung...

Now ayah masih di ICU but blom sedar2 lagi disebabkan ubat...
but mama kata jantung, tekanan darah ayah semua ok...
at least dengan perkhabaran tu , lega la sket hati jaja ni...
selang beberapa jam sekali jaja call mama utk tau berita terkini pasal ayah...

Insyallah, jaja akan balik ke Perak selewat2nya hari rabu...
mama pun tak bagi jaja balik ke sana tergopoh gapah..dia suruh tunggu keadaan ayah dulu
macam mana selepas esok...

Hopefully ayah akan cepat sedar
and kembali sihat seperti sedia kala...hp jaja pun hari ni agak bz..
bertubi2 call dr makcik2 jaja di Penang...
tok jaja yang kat Penang pun dok sedih sbb anak sulong dia dok sakit...

Untuk semua..tolong doakan semoga kesihatan ayah jaja
akan kembali seperti sedia kala yek....

>_______<

14 Beu-T Is Talking:

Zalia said...

Insyaallah... sama2 kite doakan semoga semuanya baik2 belaka ye :)

ieda said...

InsyaAllah semoga ayah Jaja akan kembali sihat seperti sedia kala.Amin

Mamamya said...

akak doakan semoga ayah jaja cpt sihat...klu balik kampung sampaikan salam pada mama & semua...

b'hati2 dijalan raya...biar lambat asal selamat...

dieya said...

semoga ayah k jaja cepat sembuh. berhati2 di jalan raya. take care!

ita citot said...

semoga ayah kak jaja cepat sembuh seperti sediakala. amin...

ieda said...

insyaallah dikk
akk doakan ..
sama2 kita doakan2 .. teringat hal ayah akk jatuh last 2 weeks .. betul2 tinggalkan kesan mengejut buat akk ..

Messy Mummy said...

Assalamualaikum K.jaja..

Semoga selamat perjalan pulang ke kampung dan semoga ayah K.Jaja cepat2 sembuh. banyak2 doa tau K.Jaja..

JaJa'Z said...

Zalia..thanks dear...

JaJa'Z said...

ieda..thanks di atas segala doa yek...

JaJa'Z said...

kak lieya..thanks akak...thanks sooo much..alhamdulillah, selamat sampai...

JaJa'Z said...

dieya..thanks my dear...

JaJa'Z said...

ita..thanks dik....

JaJa'Z said...

kak ieda..thanks for the doa kak...

JaJa'Z said...

MM..thanks banyak2 yek..alhamdulillah, sampai dengan selamatnya...

Related Posts with Thumbnails