JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, February 21, 2012

Selesai Juga Majlis...

Ish..lama plak entry cek nuffnang tu dok tersadai kat situ..
takut je jaja kot2 kang ada plak cakap jaja ni show off...
no no no....
takde niat pun yek...lagi pun nilainya tak la sampai beriban2 yang jaja nak eksen pun...
apa2 pun jumlahnya..tetap jaja bersyukur..
heheheh

Okeh..
nak cerita pasal majlis penyampaian Netbook 1Malaysia semalam...
Alhamdulillah..semua nya dah selamat diedarkan pada para pelajar...
apa yang dapat jaja simpulkan ialah...
sekolah jaja dah jd macam ala2 Jom Heboh...
kemain penuh umat manusia yang datang...penuh dengan pelajar2..
penuh dengan para ibu bapa...
tak kurang juga penuh dengan wakil2 dr sykt telekominukasi...
tambah plak sekolah jaja kena joint sekali dengan sek SMK Gambang..
tu yang nampak lagi ramai...
memula Pengetua jaja pesan kat cikgu2 ni supaya penuhkan dewan..
ye lah..takut dewan tak penuh..
nak2 plak YB Parlimen Paya Besar and Ahli DUN Lepar pun dtg jugak..
kang kalau dewan kosong..macam tak kena plak gayanya...
tapi rupa2nya semua jangkaan Pengetua jaja tu meleset..
kami cikgu2 ni bukan setakat tak dapat duduk...tapi...
nak dok lama2 dalam dewan pun tak bleh...penuh betul dengan tetamu yang datang...
last2 sekali...kami semua naik je ke bilik guru...
and buat je kerja masing2..
mana2 yang terlibat jek yang dok kat dewan nun....

Tapi proses penyerahan Netbook tu agak lambat jugak la...
sebab kena check segala no siri Netbook..kena daftar dengan nama pelajar sekali..
sampai ke pukul 2.30 ptg baru selesai...
yang paling seksa student2 form 5 la..terpaksa menunggu sampai habis majlis..
yang bebudak awal tu..mana yang dapat awal..memang dicadangkan balik terus jek..
diaorang balik dengan ibu bapa masing2 yang datang...
jadinya tak la bebudak ni merayap jek kat kawasan sekolah...

Untuk gambar sekitar majlis...nanti2 la jaja masukkan yek... :-)

Bila dah 'penat' sebab tak buat apa2...
untuk dinner malam semalam...jaja buat menu simple2 jek..
tah apa mimpi jaja skang ni..nak masak plak utk dinner..
and jaja try segala menu2 masakan panas yang simple2 dan sedap utk dimakan..

Kali ni..turn jaja mencuba...
Kueh Teaw Ladna...

Jaja guna base seafood..udang dan sotong..
boh segala mak nenek sayur..and jaja guna tepung jagung juga untuk pekat kan kuah..
untuk kueh teaw nya plak..jaja goreng sekejap bersama bawang putih dan
sedikit kicap pekat....
pastu baru lah dijirus dengan kuah yang panas2 tu..
alhamdulillah..En Zack pun suka...
maknanya jaja dah lulus la buat..ekekke
tapi pada jaja la....still tak berapa nak lulus lagi la...
ada part yang masih kureng....tapi takpe..nanti2 bleh jaja perbaiki lagi...

4 Beu-T Is Talking:

YaYaNsMuM said...

Wah...sungguh rajin memasak...:)

JaJa'Z said...

yaya..dah jd isteri ni kena rajin kan diri dik..

ctmarqonah said...

Kuey Teow tuh mkn dgn cili potong... Pergggghhhhh maveles maveles!!!

JaJa'Z said...

teh..akak tak buat pun cili potong..just ketuk and campak je masuk dlm tu terus..heheh

Related Posts with Thumbnails