JaJa'Z Latest Stories

Friday, February 3, 2012

HAFALAN SHALAT DELISA : Filem WAJIB tonton!

Seperti yang dijangka...seperti yang diduga..
memang tepat tekaan jaja yang filem ni adalah filem dr Indonesia
yang jaja rasakan paling terbaik setakat ni yang jaja pernah tonton...

Serius giler2 ni! memang tak tipu!

Hari tu jaja ada tertgk promo cerita ni kat Astro First..
lepas tgk tu ,jaja dapat rasakan filem ni menarik..
dan yang paling penting, dapat meruntun perasaan pada sesapa yang menonton
ada plak terselit peristiwa tsunami yang pernah melanda Aceh tu plak..
for sure jalan cerita dia menyayat hati..

If korang semua sedu sedan tgk Ombak Rindu hari tu..
jaja pasti...filem ni jauh lebih banyak buat korang sedu sedan..
nasihat jaja ,just sediakan tisu je lah banyak2..
tang awal2 lagi dah rasa bergenang2 dah ayaq mata ni...


Hafalan Shalat Delisa...

Pada jaja ,ia satu cerita yang berkisarkan kasih sayang dalam keluarga...
kasih sayang antara ibu dan anak2, kasih sayang antara adik dan kakak2 nya...
kasih sayang Delisa dengan masyarakat disekelilingnya...

Tetapi semua itu hilang apabila peristiwa tsunami melanda Aceh...
Delisa kehilangan ibu dan kakak2nya...Delisa kehilangan rakan baiknya..
dan yang paling menyedihkan..
Delisa kehilangan kaki nya dalam peristiwa menyayat hati itu...

Walaupun kehilangan banyak orang2 yang Delisa sayangi..
tetapi perkenalan Delisa dengan petugas2 bantuan semasa tsunami itu
telah memberi satu harapan baru dalam hidup Delisa..






Semua pelakon2 yang superb!
jalan cerita yang sangat2 indah....subhanallah....



Kepada semua...jaja sarankan..plssss tgk cerita ni...
korang takkan menyesal punya lah...
nak tgk kat mana?

Jangan susah hati...now flem ni still running kat Astro first..
and kalau takmo langgan pun...bleh download kat SINI yek...

Selamat Menonton....

Delisa sayang umi kerana Allah...

16 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

akak mmg ada t'gerak hati nak tgk citer ni sejak tgk promo dia aritu...dah agak mesti ada kene mengena dgn kisah tsunami kat acheh dulu....weekend ni blh la minta kmdo langgan kat astro..bagi mya n pika tgk...

ctmarqonah said...

masa tengok trailer kt Astro pun, dh sedih kak... Biasa cite Indon kadang2 trailer aje best.. Tapi, cite hampeh.. Tapi, bila akak sendiri ckp cite ni best, memang kena subscribe laaa cite ni... Tq kakkkk!!!!!

mamyharraz said...

jajaaa baca sinopsis dr jaja pun dah buat air mata ni berlinang :"( baiklah nnt nak tgklah citer ni..tq share kt sini.

JaJa'Z said...

kak lieya..pls langgan and tgk la dengan anak2...sedih sangat cerita ni and jaja rasa sesuai sangat ajak minah berdua tu tgk sekali..skrip2 dia memang menusuk kalbu..

JaJa'Z said...

teh..pls la langgan teh..memang tak rugi langgan citer ni..seriusly sedap teh..sedia tisu jek byk2..

JaJa'Z said...

mamaharraz..memang best tau...jgn lupa tgk yek..memang sedih..

Masya said...

tengok jugak iklan dia kat astro first.. sdg berkir² mahu melanggan x.. mcm sedih jer..

My Bloggie ! said...

uishhh macam best je ni kak :) nak suruh kak long beli ah . hehe

JaJa'Z said...

Masya...langgan la..tak kan menyesal punya lah..cerita ni best sangat2..

JaJa'Z said...

cu, suruh kak long langgan pastu tgk ramai2 ngan bebudak tu..memang best citer ni cu...

::Azura Rahman:: said...

kzura br lepas tgk kat youtube.. sgt2 bagus sbb byk ajaran Islam yg diterapkan dlm citer tu.. byk pengajaran..

xyah langgan kat astro.. tgk kt youtube.. free je.. hihihi..

mama tim said...

ada tgk iklan kat astro aritu..rupa2nya cite ni..
sinopsis nya mcm menarik ..leh langgan ni..

E-na Lovely Kitchen said...

E-na pun dh tgk citer ni...sesuai utk bg anak2 menonton bersama...

JaJa'Z said...

Kak zura.. betul kak..sesuai sangat2 ditonton dengan seisi keluarga...

JaJa'Z said...

mama tim..langgan jgn tak langgan..ajak hero2 tu tgk sekali nanti..

JaJa'Z said...

kan ena kan..syok cerita ni..tak rugi lah sesapa yg tgk...

Related Posts with Thumbnails