JaJa'Z Latest Stories

Thursday, December 29, 2011

Dating With Dieya @ KLCC

Lepas dah balik dr Shah Alam attend kenduri kawen bloger tu..
jaja rehat2 kejap and kena get ready untuk appointment seterusnya....
wah! appointment gitu...hehehe
next agenda...jaja nak jumpa Dieya kat KLCC...
Dieya ni pun member bloger jaja jugak..
kiranya ni dah kali kedua jaja jumpa dengan Dieya..
dulu kami dating kat Pavilion ..ada jaja story mory kat entry NI..
and kali ni jaja pilih nak ke KLCC plak...
kebetulan lama dah tak ke KLCC and ada beberapa menda yg jaja nak beli 
kat situ..

Memandangkan hari sabtu tu Dieya ada kelas...
jadinya dia mintak jaja gi ke KLCC dulu..takut terlewat plak nak jumpa
memandangkan kelas Dieya pun habis kul 6 petang...
nak tak nak, jaja kena la naik Putra LRT..
nak bawak keta ke KLCC memang tak la kan..lagi la takut..

Dalam kul 6 petang..jaja pun gerak ke Stesen LRT Gombak...


Muka je senyum..tapi dalam hati dok berdebar bukan main..
sebabnya..
cuak nak naik LRT sorang2...
naik berdua ngan En Zack pun takut2 berani..
ni plak kalau naik sorang2...mula la terpk takut2 salah train ke..terlupa nak turun ke..
hehehhe
macam2 dok pk...


Sekali lagi thanks utk Kak Shara sebab sudi hantar jaja ke stesyen LRT ptg tu..
sebelum nak sampai tu pun, macam2 jaja tanya kat Kak Shara..
Kak Shara pun nak  tergelak tgk jaja cuak bukan main...

Sampai kat stesyen LRT tu..ada lah pulak insiden kelakar..
punya lah lama jaja tak naik LRT, mana la tau tiketnya dah guna token..
mujur la takde orang kat situ...kalau tak, malu jek..
siap jaja ni gi tanya kat kaunter konon2 nak beli tiket..

Semua urusan kat mesin dik...

pastu bila dah dapat token ..skali lagi cuak mcm mana nak guna token tu..
gi tanya lagi kat kaunter...

Adik letak je token tu kat atas mesin tu then pintu akan buka

Tapi nya, jaja letak, pintu tak buka2 gak..
adoila...teruk benau ko ni jaja :p
last2 abang polis kat tepi tu tunjukkan cara nak letak token tu...
aduh la...malu sehhhhhh...
last2 selamat la jaja naik LRT tu ke KLCC..
dok dlm train pun dok berhati2 jek..takut terlepas stesyen KLCC plak..
hehehhehe

Kul 7 lebih..jaja dah selamat sampai..lega betul rasanya...
Phewwww! keluar train dengan muka bangga kejap..
hehhehehe
padahal muka orang lain semua rilek jek...
^__~

tu kes naik LRT..satu lagi menda yg buat jaja cuak..
bateri hp plak nak kong!
masa dok bersiap2 kat umah sebelum tu, lupa langsung nak charge hp sekejap..
masa kat dlm train bateri dah tinggal 1 bar jek..
dah la hp jaja ni kalau dah 1 bar tu cepat sgt kong terus...
sebagai langkah selamat...jaja siap tulis atas kertas no hp Dieya..
buatnya hp kiok terus..alamatnya jaja jalan sorang2 je la kat KLCC tu...

Tapi alhamdulillah..semuanya berjalan lancar sampai la Dieya datang..
lepas 20min jaja sampai, Dieya pun sampai gak...
so, happy dapat jumpa minah kiut tu...
hehehhe

Nak krismas la katakan..
kemain tinggi pokok krismas tu..tak bleh tinggi lagi ke?
hehehhe

Harus la jaja abadikan sekeping dua gambo kat sini...
Eh, plastik Harrods...nak tau apa jaja beli?
tungguuuuu..hehehehhe

Kalau jumpa Dieya ni..sah2 la agendanya makan jek...
puas la jugak kitorang review tempat2 makan kat situ..
last2 we all decide nak ke ....

Chili's...
Actually jaja yang pilih...sebab nak makan kat tempat yang takde kat Kuantan ni..
takkan nak makan KFC plak kan..
hehehheh

And now...lets meet miss Dieya sigigi yang cantik ni....

smile.... :-)
Peach Dieya hari tu..dr baju, tudung sampai ke pipi...
lawa sangat2 si Dieya ni...
hehheh

So, apa yang kami makan...jeng jeng jeng....

Our starter....
Cheesy tortilla with jalapeno and sour cream + salsa...
dah lama sangat2 jaja nak makan menda alah ni..
tapi tak tercapai2 hajat jaja tu selagi tak beli oven..
and Dieya order menda alah ni sebab dia tau jaja nak sangat2 merasa..
hehehhe
thanks dear...

Tak sesabor dah nak ngap gayanya...


Tortilla tu dibakar..atas tu ada topping chicken and cheese...
stail nak makan..ngap sekali lada jalapeno kat atas tu..
boh dulu salsa and sour cream...and ngap la...
ku ingatkan pedas sangat2 la lada jalapeno tu..
cehhhh..ala2 rasa lada jeruk jek..tak pedas langsung...

Makan starter jek dah rasa kenyang semacam..
blom lagi datang main dish...
okeh..letak ke tepi dulu cheesy tortilla tu...kang tak muat perut nak isi
dengan menda2 lain...

For our main dish...untuk jaja ,Dieya cadangkan....

Mix Mushroom Jack Fajitas....
sedap!!!! seriusly sedap giler!!!
ada ayam and daging yang digrill...ada bell pepper..
mushroom ngan cheese....


Utk Dieya plak, dia order rice and salmon..
lapar agaknya Dieya lepas kelas tak sempat naka makan..sebab tu lah 
dia order nasi agaknya....
lagi pun Dieya kata, dia dah selalu sangat makan menu yang dia order utk jaja tu..
now, pilih yang lain plak...

Nampak je sket tu...padahal pinggan nya besor bapokkkkkk :p


Muka orang yang dah tak sabar nak makan...
sebenornya perut jaja pun memang tengah lapar sangat2..
last makan pun kat kenduri Linda tu jek...

Untuk fajitas jaja tu...dia datangkan sekali dengan

sour cream, guacamole,salsa dan cheese...

pastu ada sekali...tortilla ni...

nak makan fajitas tu mcm tu pun bleh..
tapi kita try dengan tortilla dulu yek...:-)

Dieya la yang mengajar jaja nak makan menda alah ni..

Meh Dieya amik gambar kak jaja...

Boh la segala mak nenek bahan2 tu...
and boh daging dan ayam...bell pepper tu skali..
gulung2 and ngapppppp :p

Uish..buruknya makan.....
sedap! sedap!
tapi lepas makan sekeping jek dah kenyang...
last2 jaja ratah jek ayam ngan daging  terus...
kalau makan ngan tortilla , mau tak bleh jalan dah lepas tu...

see! masuk tortilla ke dua, memang tak bleh gi dah...
kenyang sangat2...
padahal makanan still ada lagi...

air pepsi yang bleh di refill banyak kali yang kau nak..
and jaja refill 3 kali..bleh???
hahahhaha
buruk lantak punya budak...dahaga weh!!!

Ingat kan bila dah kenyang tu..lega lah..
tak ingat langsung pasal dessert yang Dieya order..
aduh laaaa....
makanya kitaorang lepak2 la dulu bagi makanan turun ke perut
baru la mintak waiter hantarkan dessert plak...


First time jaja merasa Mountain Chocolate Lava Cake ni..
ya! ampunnn..sedap tak terkata...
atasnya ada ais krim vanilla...bawah tu kek coklat..
bila belah jek kek tu..meleleh sos coklat kat tengah tu...
huh! heaven!!!

makan dengan penuh kenikmatan...


mana lagi menarik korang rasa..dieya ke..atau ais krim kat bawah tu...?
hehhehehe

of coz la Dieya...sebab Dieya yang belanja semua ni...
ekekke

thanks so much Dear...
nanti datang Kuantan, akak belanja Dieya plak okeh...

Lepas dah makan2..kitorang jalan2 la kejap sekitar KLCC tu..
nak pecahkan segala mak nenek lemak yang baru masuk dalam perut td
hehehhe


Ish..sibuk je mamat kecik tepi tu...

Oh jaja..gabaknya lah dikau ni... :(

Jaja ni sebenarnya ada beberapa menda yang jaja nak beli kat KLCC ni..
semuanya menda2 nak memuaskan nafsu makan je lah..
hehehhe
salah satunya...

nak merasa popcorn Garret ni..
TAPI!
sayang seribu kali sayang...time sampai tu..betul2 popcorn baru je habis..
alah..sedihnya....
kemain lagi jaja teringin nak merasa lepas Lady Verde dok tayang2
kat blog dia hari tu...
takpe lah..next time boleh gi beli lagi..kan Dieya...?

Depan Garret ada Chocolate World...
banyak gak macaroon kat sini...macam2 warna ada....
pilih jek mana yang korang suka...

Lepas dah makan..dah jalan2..
kitorang pun decide utk balik jek..jaja pun kesian kat Dieya..
dia pun maybe penat dah seharian kerja and 
ada kelas plak lagi...
so, episod dating kami...berakhir la...
Insyallah, next2 trip ke kl..bleh jumpa dengan Dieya lagi..
itu pun kalau tak bz la..

ha, nak tgk apa yang jaja dapat beli kali ni???

Yeay!!! dapat beli red velvet cupcake...
and...

red velvet cake!!!
dua2nya jaja beli kat Bisou...

Bukan tu jek...
akhirnya tercapai gak hajat jaja nak merasa macaroon!!!!

macaroon dr Harrots...
alhamdulillah.... :-)

Ada lagi episod jalan2 jaja di Kl...
tunggu next entry yek...

8 Beu-T Is Talking:

::Azura Rahman:: said...

tidak maniskah macaron itew.. huhuhu.. akak x leh nk telan.. tp mmg tersgt la sweet kan.. kalerful plak tu.. hihihi..

dieya tu x lokek dgn senyuman.. sweet!.. jaja pon sweet jgk.. :)

kan main lg makan besar ye.. tp sama jgk cam kzura.. kalu ke KL mmg mencari tmpt makan yg x de kt Kuantan.. mula lah jadik jakun.. hahahaha.. kesian kite kan.. huhuhu..

JaJa'Z said...

akak, macaroon harrods ni dieya cakap antara yang tak brapa manis..so far jaja pun makan ok lagi..takde la sampai terangkat2 kening...lepas2 ni bleh merasa macaroon tempat lain plak..baru jaja bleh bandingkan..

nasib baik akak cakap jaja cute gak..heehhe

betul la kak..kita ni jenjalan cari tempat makan yg tak dapat merasa kat ktn jek..at least tau dah guaner rasanya..hehehhe

Salina@IbuAqil said...

Cik Jaja, terliur ina nengok semua makanan2 tuh.. Nyum3!!!

Citarasa Rinduan said...

peehhhhh

mmg ayu suka sangat entry jaja ke kl..
dok tunggu lama tau.
akhirnya ada gak.

jaja mmg cute, dieya comel..
korang mmg best

nak jupa gak.....
mai turun jb.. heheh

JaJa'Z said...

ibu aqil: memang sedap sangat ibu..nyum nyum...

JaJa'Z said...

ayu..jaja pun teringin nak jumpa ayu..teringin nak jejak kaki kat citarasa rinduan..hehehhe

Mamamya said...

akhirnya akak dpt jugak tgk semua gmbr2 kat n3 ni.. :) on9 depan pintu dapur ni tau!! sedihkan..kat sini pun line 3G ada 2bar je..kejap2 hilang..sadis sungguh!!

wahhh!! dah 2 kali dapat jumpa miss accountant yg makin sweet ni,harap2nya bila dok melaka ni dapatlah akak jumpa dia n nak jumpa jaja yg comel ni jugak...

b'keroncong perut tgk menu korang ni tau..dah le pepagi ni x makan2 apa2 lg....haishhh...

JaJa'Z said...

wah! kat pintu dapur tu..ekekek..mujur dapat jugak line nya..really miss u kak..insyallah, tak lama lagi dapat la akak jumpa dieya..dia cakap bln 1 ni nak balik melaka..and maybe nak jumpa akak sekali...owhhh...nak ikut!!!

Related Posts with Thumbnails