JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 28, 2011

Dating @ La Bodega....

The entry continue...

Sampai je umah adik ipar semula petang tu dah pukul 6 petang..
jaja terus rushing2 mandi dan solat...then siap2 ..
sebab malam tu nak dating dengan someone yang sangat2 special!
Macam tak percaya pun ada jugak...
sebab selama ni dok bertegur sapa dlm blog jek..dan sekali sekala
berbual di FB...
seorang adik yang sangat2 suka travel..muka dia sentiasa senyummmm jek...
and that night i will meet her....

Who else kalau bukan...Dieya!!!

Akhirnya tercapai sudah hajat jaja nak dating dengan Dieya selepas beberapa kali
dok tertangguh jek nak jumpa...
tak tergambar perasaan jaja masa mula2 jumpa Dieya petang tu..
terus kitorang berpelukkan kat dalam Dobby...
dah ala2 jejak kasih gitewwww... :-)

Destinasi yang dituju...sudah pasti lah ke Pavilion..
at last my wish come true...
merasa jugak akhirnya jaja jejak kan kaki ke sana...

Thanks so much Dieya....

Sampai di Pavilion..apa2 hal solat dulu ..
lepas semua selesai..baru lah mission kedua terlaksana...
Niat jaja nak ke Pavilion tu bukan la nak shopping pun...just nak jejakkan kaki jek :p
bleh tahan gak kedai2 kat dalam tu..penuh dengan kedai barangan berjenama ..
Disebab kan malas nak jalan2 lagi..
apa2 hal kita 'isi tangki' dulu....
makan time!!!

Dan kali ni..my other wish list is complete!
jaja nak merasa makan Paella...nak tau mcm mana rupa paella tu...
tungguuuuu......
^___~

So, Dieya decide..we go for La Bodega 's Paella....


Everybody,Come and meet Dieya !
:-)

Minah yang paling kuat senyum ni....
Duduk2 jek..terus Dieya buat phone call ke Kak Lieya...
apa lagi kan...edisi rindu2an la...

Kali ni rezeki jaja jumpa Dieya dulu...lepas2 ni kita jumpa bertiga plak
ye kak Lieya...

La Bodega ni terletak dibahagian luar Pavilion...
kalau tak jumpa, no worry...banyak infomation board kat Pavilion tu...
korang bleh search kat situ yek..

Jaja pun apa lagi..terus kena jadi model La Bodega lah...
Dieya punya kerja lah ni...

Selesai snap sana sini....sessi order2 makanan plak...
time nak order makanan tu..jaja biarkan Dieya jek yang order kan...
sekali pikir..kelakar pun ada...
mana tak nya..nak menyebut nama menu pun berbelit2 lidah...
satu habuk pun tak tau...
sebabnya..La Bodega ni dia serve makanan2 Perancis..
so, Paella ni pun salah satu drpd makanan orang2 France lah...
( ye ke Dieya? ke salah info ni..:p)

What we have for our dinner that night???

Our drinks...
Ice lemon tea(kiri) untuk jaja...and Lovey Dovey untuk Dieya...


Untuk starter....Deiya order

Tortilla De Champinones
Sedap sangat2 rasanya..penuh dengan mushroom kat blah dalam...
makan seketul memang puas hati lah....

Patatas fritas con Alioli
Kentang yang dibakar...then ada mayonis dan sos pedas...
yang ni pun sedap..kena dengan tekak jaja..


Gambas A La Plancha
Yang ni memula nampak macam pelik jek...berminyak2..
tapi..sedap rupa2nya...udang plak besar2...

Makan2 menda2 alah ni..dengan roti..

Untuk starter pun dah sakan makannya...memang kenyang and puas hati sangat2 lah...

Hidangan utama tak sampai lagi..tapi meja dah penuh sakan dengan makanan,

Kata Dieya..orang2 Eropah, Perancis,Spanyol...
memang suka order side dishes macam ni..sementara menunggu hidangan utama sampai..
portion hidangan yang kecik2 ni kira macam boleh la menahan diaorang
dari rasa lapar sangat2 sebab nak tunggu paella tu masak..
memang memakan masa jugak la....

Lepas 20 minit...yang dinanti2 pun sampai...
Paella!!!
Paella Valenciana Mixta...
Ada ayam dan seafood kat dalam tu...
seriusly sedap..memang kenyang tahap gaban kalau makan paella ni...
puas nak menghabiskan seperiuk paella tu tau...

Ish ish ish...ayu nya dia...anak dara sapa lah ni yek... :-)

Muka orang tak sabar nak merasa Paella....

Now u see!
Now u don't!
^___~
Licin ku bedal....bertambah berkali2...
ye lah..nak dapat merasa paella ni dah la susah..dekat setahun baru hajat tercapai..
so, bila dah dapat rezeki ni...
kerjakan cukup2..hehehhe 
lagi  tambah best..
sebab Dieya yang belanja....tu yang makin selera tu...
hehhehe

Impian nak makan paella dah tercapai...
perut dah kenyang, lemak pun dah banyak terkumpul..
jadinya kena la buat xtvt memecahkan lemak plak yek..
lagi pun...malam masih muda...
hhehehheh

To be Continue...

18 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

macam pernah tgk la Dieya tu kak...

anyway sekali sekala makan kat tempt mcm tu best juga

Kalamhati said...

sonotnyee jaja!jalan sakan ye dia..hehe

JaJa'Z said...

hawa: dieya tu blogger jugak..akak pun selalu buat entry pasal dieya tu..nak2 plak kalau dia belikan akak cenderahati tiap2 kali dia gi travel...

JaJa'Z said...

kak wan: sekali sekala kak..hehhehe

AnneRaini said...

tak penah taupun ape tu paella..nasi dgn lauk ke tu???

Lelord said...

Akak tamO komen hahahahahhaha

dieya said...

kak jaja~~!!!!!
sukanya tengok entry ni!!! cepat betul k jaja upload.. yeayyy
maafkan kelambatan adikmu yg bz ini.. baru terhegeh2 nak jengah blog.. nak bw pun pilih2 je.. huhuhu
we had fun that nite kan!!! *saja bagi k lieya & k lelord jeles* ngehhehehheee

Mamamya said...

nak geng lela jugak...x mo komen!!! uhukssssssss......

ehehee..x der lah jaja...guwau jerkk...alhamdulillah hajat jaja dah t'capai...tunggu lak giliran akak yg ntah bila nak t'capau agaknya....;)

menu2 tu mmg x penah lalu kat tekak ni....mana lah reti kan nak order makanan org france ni cuma masa baca n3 ni akak nak t'gelak sbb menu "Patatas fritas con Alioli" tu s'akan2 nama en.kmdo lah pulak...ngeeeeeeee....dan yg 1 lagi ni "Gambas A La Plancha" klu org jawa 'gambas' tu maknanya petola....;D ada class ar bahasa jawa ni ek...

hajat akak nak jumpa dieya n jaja sekali...mesti lagi happening kan....

pastu rasa agak t'kilan juga lah sbb x dapat nak b'3G aritu..... :( x dak rejeki.....


to be continue...........

Salina@IbuAqil said...

Cik jaja!!! Udang 2 nmpak sggh menyelerakan!!!! Nyum!! Nyum!!

Nadia Dzai said...

kak jaja. la bodega nie spanish food rasenye. sbb paella tue spanish food, dulu pernah makan kat sini. sedap paella dia! :)

PatinPasta said...

Jaja,
Tuh dia.. siap berjejak kasih dengan si Dieya ye? Gerenti meriah! :D

Sedapnye la tengok segala menu. Bravo sebab dah merasa paella! :D

JaJa'Z said...

@AnneRainianne..paella ni rasanya makanan orang2 spanish..diperbuat drpd beras jugak..tapi bukan beras mcm kita masak tu..dia ada beras khas untuk masak paella..bleh letak sayur2..ayam, daging or seafood...memang sedap sangat2..bebila bleh try yek..

JaJa'Z said...

@Lelordwalaupun akak tak nak komen..jaja tau dlm hati mu ada sekelumit jeles..kan kan kan..heheh

JaJa'Z said...

@dieyaharus la cepat dik....excited punya pasal..akak pun tak sabar nak baca entry dr dieya plak nanti..sooo true...so much fun kan...saja lagi nak bakar kak lieya ngan kak lela..hehhe

JaJa'Z said...

@Mamamyaaik? komen pun ada to be continue jugak ek..hehhe..

uish..kalau kita bertiga jumpa..memang lagi gamat la kak...tapi tak sesuai kot nak jumpa kat tempat orang2 banyak mcm ni...kalau gi tempat yang tenang sket..tak sesak2 sket..ok la kot..kang kesian kat bebudak tu...

JaJa'Z said...

@Salina@IbuAqilmemang ibu..sedap sangat2..hehhe

JaJa'Z said...

@Nadia Dzaitu lah pasal Nad..akak pun ingat2 lupa dah dieya cakap..france ke, europe ke..spanish ke..akak main bedal je tu..hehhe..tapi memang sedap..and kenyang sangat2 makan paella ni kan...

JaJa'Z said...

@PatinPastakak aida: tu la pasal kak..berapa kali dah plan nak jumpa tak jd2 jugak...kali ni alhamdulillah tercapai..

paella tu dah lama nak merasa...ni semua sebab dieya la..pastu akak pun sama gak dok tayang paella..tu yg buat lagi teringin nak rasa..

Related Posts with Thumbnails