JaJa'Z Latest Stories

Sunday, December 25, 2011

Gi Kenduri Kawen Bloger,Tahniah PSL & Faizal....

Hehehehe
lama betul entry perjalanan bermula tu yek...
mulanya sudah..sampai nya tak jugak..ekekekke
gini lah gayanya bila cerita byk, mood nak mengarang plak takde..
tapi takpe..jaja buat slow2 yek...

Okeh..ni agenda pertama jaja ke kl dulu utk kali ni..
sebab dah memang hajat awal2 nak dtg ke wedding sorang bloger ni..
Wedding Linda & Faizal..
Sebenarnya Linda ni antara bloger pertama yang jaja kenal masa memula
jaja berblogging dulu..
Awal2 tu jaja just baca blog dia jek..jd silent reader la konon2nya..
last2 jd rapat plak bila dah biasa bertegur sapa di FB..
Dari dia single, jd tunang orang and now dah jadi wife orang dah pun...
^__^

So, pagi sabtu tu jaja dengan ditemani kawan En Zack,Kak Shara..
kitorang pun bertolak berdua ke Shah Alam..
menuju ke Galeri Tasik Shah Alam...


kat sini lah wedding Linda ni berlangsung..
memula tu puas gak mencari kat mana galeri ni..
rupa2nya tak la jauh mana pun dr kompleks PKNS tu...

Turun jek dari kereta,dah dengar awal2 bunyi orang main gamelan..
memang kompem dah tu tempat nya...

Eh, adik Linda...Lina rasanya nama dia..ekekke
bz la tu ramai orang call...
time ni kul 1 lebih..mujur masa sampai pengantin pun dah datang...
orang pun tak ramai lagi...

Awww :p
awal2 lagi dah nampak gambar pre-wedding Linda hari tu....
Gojessss uuuu....
hehehe

Amik sket2 jek ...
apa2 hal...kita makan dulu...

Seriusly jaja memang lapar sgt time sampai tu..
mana tak laparnya..dari pagi tak makan apa2 pun...
tangan pun naik ketar2 dah..


Nari arab kot...tak pun nasi beriani...
tak kisah lah..janji ada nasi...:p


See! heaven betul orang tak ramai lagi...
Kak Shara dengan tenangnya tgh amik lauk..


Kalau tengah lapar, memang gini la gaya pinggan nya..
kalau bleh, nak amik sampai penuh pinggan,,
seriusly lauk sedap2..
bukan sebab lapar jaja kata sedap yek..tp betul sedap!
ada ayam goreng rempah, daging masak itam,
masak lemak nangka,acar timun,papadom and atas meja plak ada acar limau..
uish..lagi bertambah2 selera....

Semuanya licin Linda...hehhehe

Time jaja makan tu..pengantin baru turun ke meja makan..
sibuk dok bergambar lagi...
biar lah, jaja malas nak kacau...sebab khusyuk bedal nasi lagi...
hehehhe

Bunga atas meja..DIY dr tgn pengantin sendiri tu...

Dah puas penuh kan perut...dok lepak2 kejap kat meja..
and sampai la masa nak mengadap pengantin...
teruk kan jaja..dah makan baru mengadap tuan umah..hehheheh

Pelamin letak kat blah atas galeri....


Harus la jaja turunkan 'kenangan' kat sini dulu kan...

Untuk korang berdua... :-)

Siap ada mcm kubah lagi menuju ke pelamin...


Kalau tau la kek ni red velvet cake...
dah lama akak bawak lari seketul linda..hehehhe


Sebenarnya time ni puas nak menyelit utk jumpa linda..
tengah sesi fotografi la katakan..
ramai yang nak abadikan kenangan dengan pengantin...

blah kiri pelamin...pasukan gamelan...

Dan akhirnya....

dapat jugak jaja bergambar dengan Linda gojes ni...
orangnya cantikkkkk sangat...

Tak dapat nak berbual lama pun...
tapi bersyukur sangat dapat bertentang mata ngan Linda dah...

See, blom sempat jaja blah..dah diaorang kena serbu semula...

Makan sudah..jumpa pengantin sudah....

moh kita balik...

Ni kawasan sekitar galeri...
betul2 depan tasik majlis Linda ni...

Masjid Shah Alam pun nampak....

Dalam kul 2.30ptg...
kitorang berdua pun berangkat pulang.....

Ni hadiah jaja utk Linda...

To my dearest Linda & Faizal,
Selamat menempuh ke alam yang baru..semoga jodoh kalian berpanjangan
hingga ke akhir hayat,dikurniakan dengan anak2 yang ramai...
i'm happy for you dear....
^___~

10 Beu-T Is Talking:

My Bloggie ! said...

bestnye wedding dia :)

JaJa'Z said...

hehhehe..cu bleh gak amik idea mana2 yg cu suka...heheh

teratai said...

raja sehari yg meriah!

Myra Jay said...

Selamat pengantin baru untuk mereka berdua:)

Mmg cantik :)

Miss Sorbet Purple said...

kak Jaja,

Terima Kasih sudi datang dari Jauh. terima kasih sudi buat entry ni.


Terharu...

Cik Suheela said...

kenduri kite jgn lupa dtg heehee

JaJa'Z said...

kaka teratai...kenduri kawen memang meriahkan kak..sukaaaaa

JaJa'Z said...

myra..insyallah, pengantinnya dah baca...

JaJa'Z said...

Linda..all for you dear.... :p

JaJa'Z said...

suheela..insyallah, kalau dijemput and takde halangan..heheh

Related Posts with Thumbnails