JaJa'Z Latest Stories

Friday, December 30, 2011

Tinggal Jejak Kat IKEA...

Kalau ikutkan perancangan awal..
pagi ahad tu kitorang dah nak bertolak balik ke Perak...
tapi lepas digoda2 oleh Kak Shara ajak ke IKEA..
terus je lah plan nak balik tu bertukar...

Jaja ni plak, memang dah lama sangat2 nak jejak ke sana..
so, bila Kak Shara dah ajak..jaja takkan lepaskan peluang la..
pastu En Zack plak setuju...jaja lagi la suka...

Pagi ahad tu kitorang gerak ke IKEA agak awal..
kul 10 dah sampai kat sana..
kata Kak Shara..kalau nak gi IKEA elok la gi awal2..
bukannya apa..takut nak cari parking susah...


Mujur la jalan pagi tu pun tak jemm..
parking pun banyak lagi dok kosong...so, sangat la senang hati..
hehehhehe

Bila dah sampai tu..memang excited sangat2 la..

mana2 tempat pun memang penuh dengan deco utk krismas...
orang kat dlm IKEA pun bleh tahan ramai..
tapi bleh tahan lagi la...


Yang bawak anak2..kalau rasa nak tinggal anak2 kejap..
siap ada nursary plak kat bawah tu...
tapi takut plak rasa kalau nak tinggal anak sendiri..
buatnya hilang ke apa ke...ish..naya je lah...

ish..ketar la plak gambonya...
tak byk sangat gambar yang jaja dapat amik time kat show room
dan tempat amik2 barang...
maklumla..tengah tumpukan perhatian konon2nya...
ish..memang rambang mata kalau tgk barang2 IKEA kat show room tu..
semuanya lawa..semua nya berkenan..
tapi bila tengok harga..pengsan terus..ekekekke


kemain la besarnya gudang tempat nak amik barang2 ni..


ni lah barang2 hasil rembatan jaja dan kak shara..
kalau ikutkan hati..macam2 yang nak diamik..
nak2 skali kalau tang barang2 dapur..cawan2 and pinggan,...
oh, amat la berkena dengan pinggan hitam empat2 segi tu..
tapi agak mahal la..so , cancel!

mujur la tak ramai mana manusia time nak membayar...

me and my partner in crime..kak shara..

kak shara borong mug untuk cenderahati sepupu kawen..
bagus betul dia tolong belikan...

Dekat 2 jam jugak la kitorang jenjalan dalam IKEA tu...
nak kata puas tu..puas jugak la..
tapi insyaallah..harap2 ada lah second time utk ke sana lagi..
tapi frust jugak..sebab tak dapat nak merasa meatball IKEA
yang sangat glamour tu...
 manusia ramai sangat la..tgk barisan pun..
humangggaihhhh..dah macam ular kena palu...
jadinya..batalkan je lah niat suci tu...

Peneman hari tu yang juga merangkap tukang tolak troli...
heheh

Dah lama tak amik gambo berdua dengan tok janggut ni...


Tak sempat nak gi The Curve...
lain kali lah yek...

Nak tgk apa yang jaja beli kat IKEA?
sebenarnya takde la byk sangat..
sebab takut nak main boh je dlm troli..padahal bila gi kat kaunter..
apa yang jaja beli tak sampai rm100 pun..
kalau tau, boh macam2 lagi..
hehheheh


Jaja amik penapis putih tu..lawa..
pemotong pizza,piring sos and kitchen towel...

satu set tupperware utk isi brg2 basah dlm freezer,
bekas kecik2 tu nak letak rempah ratus...
and cawan plastik kecik2..sesuai nak bawak gi piknik...
hehhe..piknik la sangattttttt :p

dan last sekali...

satu set gelas ni..
En Zack kan..memang la meroyan kalau tgk set gelas2 or cawan2 ni..
umah ni kemain byk dah cawan,gelas and mug2..
padahal yang dok nya berdua jek...

and last sekali..

beli tong sampah!!
tak tau motip beli..sebab suka tang warna jek..hehehhe

Insyallah, lepas ni nak gi lagi ke IKEA tu..
tak puas membeli..!

6 Beu-T Is Talking:

ChiLaBaey's Spot said...

Alaaaa apasal tak bagitahu datang IKEA... Rumah saya area situ jer... Bestkan shopping kat IKEA... LAgi2 barang2 untuk dapur.... Sale akan lebih hebat untuk Krismas macam ni... :)

::Azura Rahman:: said...

Set bekas plastik RM15 tu akak pon beli.. pada akk murah sgt.. sbb ada byk giler kt dlm tu..

Set gelas tu pon murah kan.. ada satu lg set sudu garfu murah dlm kotak, murah je.. tiap kali pegi Ikea akk mesti amik.. asben ckp blh bg hadiah kawin sesaper.. hihihi..

Lepas ni kalu ke KL.. odw balik tu leh la singgah Ikea lg.. :)

JaJa'Z said...

en Chilabeay'S...alah, mana la jaja nak teringat dah pasal umah sesapa yang dekat..kalau bleh, semua nak jumpa..memang best pun gi jenjalan IKEA..memang tak puas...

JaJa'Z said...

Kak Zura..betul kak..tupperware tu rupanya banyak anak2 dia..senang nak letak barang2 kering and barang basah..tersusun la sket kan..nak2 kalau dlm freezer...

nampak gayanya kena gi lagi kak..tak dapat makan meatball lagi..

Salina@IbuAqil said...

Hik3!!! Suka tgk pic cik jaja ngan tok janggut tu.. hik3!!!!

JaJa'Z said...

ibu, sekali sekala jek..sebab zack tu kadang2 susah nak bagi kerja sama..heheh

Related Posts with Thumbnails