JaJa'Z Latest Stories

Monday, August 15, 2011

Popia Sosej Berkeju dan Sos Jalapeno...


Moh kita lupakan bab mimpi2 itu...
kita ceria2 kan semula dengan gambo2 makanan...
agaknya kalau takde gambo makanan,memang mandom la blog jaja ni gamaknya kan..
hehhehe

Skang ni kalau jaja sediakan juadah untuk berbuka...
jaja kena pk juga satu kudapan untuk En Zack makan malam2...
kalau nak pk senang, beli je kuih2 or murtabak kat bazar ramadhan..
tapi En Zack ni dia kureng sket bab2 kuih manis..
pastu kalau murtabak plak..memang dah naik jemu sangat2 dah makan..

Jadinya jaja kena la pikir sesuatu untuk dia makan lepas balik terawih 
atau pun sebagai late supper dia...
kadang2 geram pun ada..kita dah mengantuk mata nak tido sangat2 dah ni..
dia bleh plak cakap lapar...
nak tak nak kena la layan kan juga tekak suamiku itu...

Sebelum2 ni jaja pernah buat roti john,popia mushroom cambell dan
roti sardin gulung..
alhamdulillah..menu2 macam ni yang dia suka...
kalau letak agar2,sampai berair la agar2 tu dok kat dalam pinggan tak dijamah..
so malam tadi...jaja buat sekali kuih ni...

popia sosej berkeju pastu makan plak dengan sos keju jalapeno..
uishhhh..memang syok habis lah....
makan time panas lagi best sebab kulit popia still rangup...
jaja punya lah suka, sampai sahur tadi pun jaja goreng popia ni jek utk jaja makan...

Kalau korang semua nak cuba..teramat la senang..
korang semua beli jek apa2 jenis sosej yang ada keju kat blah dalam nya..
then balut jek dengan kulit popia segera...
untuk lekatkan kulit popia, jaja just guna bancuhan tepung jek...
goreng dengan api sederhana...sampai garing kekuningan..
and bila dah masak..picitkan sos keju jalapeno kat blah atasnya..
perrghhhh..memang syahdu lah makan...
kalau nak merasa syahdu sama2..petang ni bleh cuba yek...
dan kalau sesapa yang teringin nak merasa sos keju jalapeno ni..
jangan malu2 untuk email dan order yek..
setakat ni stok masih ada....
pelbagai kan hidangan dengan menggunakan sos keju jalapeno ni...
insyallah, bukan setakat suami..anak2 korang semua pun mesti suka...

so, selamat mencuba!!!!

2 Beu-T Is Talking:

dieya said...

indahnya mimpi.. inshaAllah berkat usaha dan doa it will become reality.
jap lagi nak gi solat Asar, inshaAllah dieya doakan moga cepat2 k jaja dapat baby ya.
selamat berbuka~!

Hizami Rahim said...

wah. mmg sedap le. tengok pon dah tahu sedap. adeh.

Related Posts with Thumbnails