JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, August 16, 2011

Hanya Kerana Beberapa Saat!

Nauzubillah!!!
ini je ayat yang memula sekali keluar dr mulut jaja bila jaja tgk gambo ni...
jaja maybe tercepat balik dr sek dalam 10 min awal jek..
kalau tak, memang jaja antara salah seorang saksi
yang tgk sendiri kemalangan ni berlaku...

Ni lah kereta salah seorang cikgu sekolah jaja...
jaja tau pun blah petang nya..bila seorang member sek jaja hantar msg...

Kak Jaja..Duan Excident!!!

Bila dapat tau plak kereta Duan sampai terbalik ke atas macam ni..
lagi lah jaja terkejut..
masyaallah.......!

Terus jaja buka Fb untuk tgk keadaan kereta yang member jaja maksudkan..
kalau korang tgk pun, sah2 terbayang mcm mana keadaan tuan punya kereta tu kan?

Bukan setakat keta Duan jek..rupa2nya kereta orang lain sebuah lagi pun
terbalik jugak macam ni...
yang kereta satu lagi tu lagi lahnya..siap ada 6 orang lagi satu family kat dalam..
mujur la takde kemalangan jiwa, tiada kematian...
hanya masing2 luka dan tercedera ringan...

Lepas jaja bertanya dengan rakan2 sekolah...
rupa2nya berpunca dari Duan tertidur sesaat dua kerana terlalu mengantuk
dan tanpa dia sedari kereta dan masuk ke lane bertentangan
dan melanggar sebuah kereta kancil lain yg dtg dr arah hadapan...
Aduhai...banyak betul dugaan...

Kalau korang nak tau..kereta Alza Duan ni baru je beberapa bulan dipakai...
dia pakai Alza ni pun sebab kereta Waja lama dia dulu pun hancur kerana kemalangan
awal tahun hari tu....
Aduhai...lepas satu2..terjadi....

Untuk semua..berhati2 lah ye masa memandu...
peringatan untuk semua...dan untuk diri jaja juga...
kita tak tau..kerana satu atau dua saat itu..mungkin bakal merubah segalanya...
semoga kita semua dijauhkan dr perkara2 yang tidak diingini
seperti ini....

Aminnnnn

6 Beu-T Is Talking:

notti netti said...

pernah gak drive dlmm keadaan mengantuk...memang bahaya.........

~izan~ said...

sesaat terpejam mata,mmg bahaya akibatnya...sbb tu bila asben drive,tgk dia mcm kuyu je,cepat2 suruh rest,benti,biar lmbt pun takpe..

ni tmbahan bulan puasa kan..timing tdo lari sikit..mesti ngantuk..kesian cikgu tu...dugaan betul.semoga beliau tabah hadapinya...

Zue AnnaLeeya said...

sian plak kt kwn jaja..
dahla nak raya kan????
tp sib baikla dia tak cedera teruk...

Danial Ikhwan Jaafar said...

"a microsecond sleep can kill in seconds" signboard tepi jalan kat gippsland dulu..
jadinya,marila kita semua ambil power nap klu dah ngantuk sgt time bawak kereta :-)

dieya said...

omigod.. sangat ngeri!
my cousin kereta lama dia dulu terbalik mcm kawan kak jaja tu, coz tertido kat highway. mujur dia peluk stereng su tak cedera apa2, cuma terkejut. pengajaran sungguh!

ziraziz said...

bln2 pose ni mmg slalu ngantuk ms drive kete :P ..

sy pn sejak2 bln pose ni, mmg 'bersengkang mata' nk blk umah...

Related Posts with Thumbnails