JaJa'Z Latest Stories

Monday, July 25, 2011

Jom Makan!!!


Thanks banyak2 untuk semua2 yang prihatin dengan jaja untuk entry semalam...
sayangggggg korang semua :-)
Jaja dah ok dah...time tu jek jiwa ada sedikit kacau
hehehheh
Insyallah, jaja masih kuat melalui semua dugaan ni..
dan jaja masih perlukan sokongan dan kata2 nasihat dr kawan2 semua...

So, kita lupakan kisah semalam....
meh jaja jamu korang dengan menu breakfast yang jaja buat untuk sarapan
kitorang laki bini dihari minggu yang lepas...

Kuih Dadar Sardin...

Untuk kulitnya lebih kurang sama bahan mcm jaja nak buat lempeng
cuma jaja tambahkan telur dan sedikit kunyit
untuk bagi warna sket kat bahagian kulit tu....

Dan untuk intinya plak, jaja suka sardin tu dimasak dulu
kemudian jaja tambahkan bawang dan sedikit hirisan lada..

Jaja ni kalau bagi menda2 yang sardin2 ni..memang suka sangat2 la..
memang pebret jaja dr zaman kecik2 dulu lagi..
hehheheh

Dan malam hari khamis sebelum tu plak...
Kak Zah hulur kat jaja sebiji durian...walawehhh..bagi sebiji terus untuk jaja

En Zack yang baru balik dr surau, terus buat muka pelik sebab terbau something
yang dia tak berapa suka sangat...
yer..suami ku itu tak makan durian okeh...
jadinya..nak tak nak jaja kena la habis kan juga sebiji tu....

Tapi idok la jaja bedal sorang2..
jaja ajak Miza ngan Nina sekali makan...
isinya memang sedap..manis, berlemak...cukup segala rasa lah...
nama pun durian kampung kan....

Thanks Kak Zah..nanti2 bagi lagi yek...
^____~

6 Beu-T Is Talking:

sarah-najwan said...

huhu...akak demam..akak terliur inti sardin tuuuuuuuu...

ata la ko akak ni..huk huk

JaJa'Z said...

alah2..siannya kakak ku sorang ni..demam la plak yek..ke makan duye banyok sangat....nak inti sardin yek..senang je tu..bleh buat kat umah..hehehhe

Mamamya said...

kita org satu family mmg penggemar tegar sardin...t'utamanya kmdo lah...lagi2 klu dapat makan dengan lempeng...hurmmm...mmg 5-6 keping selamber jerk dia blh makan...;D

kak zahhhh...bak mai anta pi kota tinggi durian sebijik! asyik jaja jer yg dapat...... :P

JaJa'Z said...

kak lieya: sama la kita..hehhe jaja pun sama..mr komando!! calit sket..hehhehenanti bulan puasa bleh buat kuih ni lagi..hehhe

kak zah tak nak hantar jauh2..nanti kena charge pos..hehe..antar dekat2 sudah..

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah, memang kite ni keluarga sardin kot kak ja. hahaha saya kalau sardin memang suke tapi tak sama la saya masak dengan che ar masak, pasaipa??
oh rezeki murah, hari ni dapat durian free. alhamdulillah XD

JaJa'Z said...

Dan..mak kita masak semestinya terbaik..dulu akak selalu masak stail mak long selalu masak..letak chilli blend segala..skang ni malas..masak simple2 jek...

Related Posts with Thumbnails