JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, July 20, 2011

Dinner Hari Guru Daerah Kuantan...

Hari Isnin last week, jaja,zurin dan amy diarahkan oleh Pengetua
untuk attend Majlis Makan Malam Sambutan Hari Guru
bagi Daerah Kuantan ni...

Macam orang penting2 je kan...
kena attend majlis ni bagi wakil sekolah sendiri..
selalu2nya yang kena gi para2 GPK...
tapi dah atas arahan...'kami yang menurut perintah ' je lah...
ikhlas kan hati..lagi pun suruh pi makan je kan..
hehehhe

Dinner ni berlangsung di Dewan Jubli Perak SAS..
yang terletak di Jalan Teluk Sisek menghala ke Teluk Cempedak..
majlis bermula dlm kul 8...tapi kitorang dekat 8.30 baru sampai
sebab target sampai2 jek nak makan terus!
keji tak? hehhehe

Dalam dewan tu memang dah ramai yang datang...
so, kitorang penuhkan je lah mana2 meja yang masing kosong....
dan kali ni kitorang semja dengan cikgu2 dari SMK Sg Isap..
ada jugak la kalangan diaorang tu yang kitorang kenal..
dah nama pun cikgu kan, pusing2 kot situ jugak..


Dalam kul 8.30 terus acara baca doa makan...
me LIKE!

memandangkan masing2 datang dengan perut yang menahan kelaparan
so, tak heran la kalau tgk pinggan jaja tu licin kemain
hehhehe...
tapi seriusly menu makan malam tu memang simple jek..tapi sedap!
tu yang paling penting...

Menu:
Nasi putih
ayam percik
Udang harimau masak berlada
kari ikan, sayur campur
ulam2an,sambal belacan
buah anggur
puding buah2an koktel
kacang goreng
air kopi...

Semua menu2 ni memang perfect la setiap rasanya...
dengan kuah kari yang pekat,udang pun besar2,buah anggur hitam yang besar2 gedabak tu..
tak la boring kan..asyik2 mengadap tembikai jek..hehheheh

Selera minah ni makan...

muka puas dapat makan sedap..
hehehhe

kali ni muka tuan tanah takde yek....

sambil cikgu2 menjamu selera,diselang selikan juga dengan nyanyian
dari para guru sendiri...

ada yang berduet...
dan yang paling tak tahan...siap ada persembahan 'wonder girl' dari guru2 sendiri..

i want nobody2 but you....
^___~
adoi la....tak tahan jek rasa tengok...
ish..jahat aku ni..hehhehe

Selesai majlis makan2, sesambil kitorang dijamu kopi panas...
seterusnya ucapan dr Pegawai Pelajaran Daerah Kuantan

Ucapan dr Tuan Haji Karim bin Man..

dan ucapan kedua dari YAB Menteri Besar Pahang
Dato' Sri Diraja Haji Adnan bin Yaakob..

Maybe ada dikalangan korang2 semua yang tak tau..
sebenarnya 'Tok Nan' kita ni pun bekas guru juga...
jadinya dia sendiri tau macam mana sebenarnya cabaran menjadi seorang guru ni..

Selesai ucapan..upacara memukul gong sebanyak 7 kali ....
dan diikuti dengan upacara menaikkan bendera Hari Guru
oleh guru2 SMK Gudang Rasau...


Dan acara kemuncak...
majlis bacaan ikrar oleh semua guru...




Dan kemudian diikuti dengan majlis penyampaian bagi tokoh guru 2011


dan seterusnya....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kekal menjadi sejarah untuk malam tu..
sebab
kitorang balik awal!

Hehehheheh
jam pun dah pukul 10.30,zurin plak ada kerja yang nak kena disiapkan
bagi meeting kat sekolah kitorang esoknya...
so, takde lah kitorang bertiga nak tunggu sampai majlis tu betul2 selesai...

6 Beu-T Is Talking:

Kalamhati said...

Tok Nan yg sempoi..suka cara dia..tak main la ikut protokol..ingat ada satu program bukak puasa ngan anak yatim kalu tak silap..

dia naik bagi speech siap bawak kotak tisu ngan cawan air kosong dia naik sekali..kata dia speaker kena standby tisu sbb ramai yg tak sedar bila cakap 'putih' je kuar kt tepi bibir (airliur) dia kata..so kena sentiasa kesat..nnt nmpk kat skrin katanya..hehe

Tok Nan minat karok beb!mesti dia nyanyi kan?

ziraziz said...

xde org pn jmput sy g makan ...huhuhu..

p/s: kak , meh amek award kat blog sy :)

~izan~ said...

haa dtg lmbt balik awal,nk kena denda cikgu ni hehe...

yg nari2 wondergurl tu cikgu2 gak ek..berbakat betul hehe

JaJa'Z said...

kak wan: time dia berucap best jugak la..semua oarng mendengar sebab dia buat lawak2 sket...tapi tak tau la dia ada nyanyi ke tak..sebab we all balik awal..ngeeeeeeeeee

JaJa'Z said...

zira: akak pun sebab atas arahan dik..semuanya yg gi geng2 akak jugak..kalau tak, tak kuasa jugak nak gi..

JaJa'Z said...

izan: tak kuasa nak tunggu sampai habis izan..sebab member jaja ada kerja nak kena siapkan...

yup! cikgu2 yang menari tu..tak thn betul la..

Related Posts with Thumbnails