JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, May 4, 2011

Review Film ~ Ghajini


Ecceh..tetiba ada plak jaja buat entry review2 film ek..
hahahha
saje jek jaja nak berkongsi dengan reader2 semua..mana2 cerita yang jaja rasakan 
best untuk ditonton..

Actually cerita hindustan ni jaja tau pun lepas terbaca sinopsis  dr blog seseorang jugak..
dan blogger tu pun  cakap citer ni memang super duper best walaupun sad ending..
seriusly bila korang tengok..memang tak kan berganjak punya lah..
hero ngan heroin memang cun habis...
yang penting tang jalan cerita tu...lain dr cerita2 hindustan yang sebelum2 ni..
jadinya semalam masa dok tgk info kat channel B4u..alih2 ada citer ni plak..
apa lagi..jaja terus stay kat depan tv dr mula
sampai la habis cerita...


Sinopsis:

Ghajini mengisahkan Kalpana seorang model iklan yang secara tak sengaja
 telah mereka2 cerita bahawa dia sedang bercinta dengan seorang 
usahawan jutawan, Sanjay Sanghania kepada semua orang..

Sanjay yang dapat mengetahui tentang penipuan itu berasa amat marah pada mulanya,
tetapi terus jatuh hati pada  Kalpana selepas berjumpa dan tertarik 
dengan kecantikkan Kalpana..

Akhirnya mereka berdua berkawan baik tanpa Kalpana mengetahui bahawa lelaki yang 
selalu bersama dengan dia itu ada lah Sanjay Singhania yang sebenar...
rahsia itu terus berterusan sehingga lah mereka bercinta..

Semasa Sanjay ke luar negara atas urusan kerja,pada masa tu lah Kalpana boleh terlibat
dengan satu kes dan menjadi buruan orang2 suruhan ketua penjahat bernama Ghajani..
dan akhirnya Kalpana mati dihentak dengan besi di depan mata Sanjay sendiri
tanpa sempat dia menceritakan siapa diri dia sebenarnya 
kepada Kalpana..
hanya perkataan 'Ghajini' sahaja yang dapat Kalpana sebut sebelum 
dia mati meninggalkan Sanjay...

Sanjay yang turut cedera parah dihentak dengan penukul besi telah mengalami
gangguan kehilangan memori secara sementara..
dan semenjak dari itu lah dia mula memburu sesiapa yang terlibat
dengan pembunuhan Kalpana dengan hanya berpandukan gambar2 
dan ingatan secara sementara itu sahaja...


Seriusly cerita ni memang best sangat2...
dah la awek tu mati sebelum tau semua cerita...
boyfriend plak sakit..memori dia akan hilang selepas 15 min...
satu2 cara dia nak ingat segala menda ialah dengan cara mengambil gambar2 sahaja..
sampai la last sekali dia dapat jugak balas dendam atas kematian awek dia tu..
uishh..sadis....

Dah2!...
moh layan lagu ni...


12 Beu-T Is Talking:

Citarasa Rinduan said...

wow........

jaja... thanks syer reviw eik.. sbb ayu tak ada peluang nak tonton...

kalau balik dari kedai dah layan umai dan family..tu y rasa terkilan kalau tak dapat tgk...

thanks laling

JaJa'Z said...

ayu..kot2 la tetiba buka tv ada citer ni..tgk la yek..memang syok sangat2..

~izan~ said...

adehh lamanya tak tgk hindustan..last tgk citer musim2 man,kuch2 hota hai kot hehe

annazanariah said...

mmg best cite ni... anna dah tgk b4 ni ambik dgn kawan... jarang jumpa cite hindustan yg plot camni kan... =)

JaJa'Z said...

izan: weh, berkurun dah tu..lama giler...

JaJa'Z said...

anna: best kan citer ni..hari tu akak dah tgk sekali..tapi separuh jek..kali ni dapat tgk dr mula sampai akhir..tapi tang awek dia kena bunuh mcm tak sanggup je nak tgk..

Mamamya said...

dah lama akak x tgk hindustan jaja....last citer devdas kot...huhuhu..lama giler kan...dah x kenal pun hero/heroin yg baru2 ni...tp citer ni hero dia aamir khan kan...

JaJa'Z said...

kalau citer yang baru2 tak berapa best kak lieya..citer ghajini ni keluar thn 2008...jaja suka citer kalau hero lama2 jek..SRk, amir khan..salman khan..aamir khan..yang baru2 sangat tak syok..

dieya said...

first time dengar citer hindustan ada mati2.. org kat sana tak bakar panggung wayang ke?

ieda said...

alamak ada pernah tgk iklan cite nie .. ermm sedap ke dik ??

adehhh dah lama sebenarnya x layan hidunstan nie huuhu

JaJa'Z said...

dieya: first time dengar ke? ish..ngarut jek..ada banyak gak citer hindustan yg berakhir dengan sad ending..but this one is owesomeeeeee

JaJa'Z said...

citer ni hari selasa lepas rasanya kak...memang best sangat2..sedih...

Related Posts with Thumbnails