JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, February 15, 2011

Ikan Pari Bakar Simple2 jek..

Adeh!
Kelaut plak rasanya mood nak blogging hari ni...
padahal banyak jek menda2 yang nak jaja cerita...
nanti lah jaja cari dulu mood tu, kot2 terselit belakang almari ke kan...
esok2 jaja cerita yek...
Hari ni sempena cuti Maulidur Rasul , jaja teringin plak nak makan ikan pari bakar
mujur la ada kat pasar..dan saiz2 ikan tak la besar sangat
ok la kalau setakat jaja ngan En Zack jek nak makan...
Tapi ikan bakar jaja ni bukan la kena kipas2 atas dapur arang..
mana la nak cari menda2 tu kan..
jaja just balut ikan dengan daun kunyit pastu boh dalam aluminium foil dan 
bakar jek atas kuali..dah masak tu, cicah dengan cili kicap...

Ssslllurrrrpppppp!

Dan lauk tambahan dari umah sebelah wajib la ada kan...
Kari daging dan tulang...

Terbaekkkkkkkkk !

6 Beu-T Is Talking:

Woofer Storm said...

sdp ni..lapar pulak kat sni..eheeee

Mamamya said...

ikan pari ni mmg kegemaran en.suami...paling dia suka masak asam pedas pekat + lada hitam n bakar mcm yg jaja buat ni...x yah lauk lain dah...dia ratah gitu jer....

JaJa'Z said...

woofer storm: kat mana plak tu???

JaJa'Z said...

jaja kalau masak menda2 yg berkuah, selalunya zack tak makan dah isi2 kat dalam tu..sebab tu jaja bakar jek..jaja pun suka ikan pari masak asam pedas...sedap kan...

Suzie said...

anak i dah menggelitis dlm perut ni bila mak dia tgk pari bakar ni.LOL!

JaJa'Z said...

@Suzieapa lagi kak suzi...terjah pasar cari ikan bakar cepattttt

Related Posts with Thumbnails