JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, January 18, 2011

Menu Orang Demam...

Jaja MC hari ni..
seperti yang dijangka malam tadi dah mula demam..panas satu badan..
tido pun dengan hidung tersumbat..amat2 la tak selesa..
Bangun pagi td pun still panas2 badan lagi, jadinya jaja decide untuk MC jek..
gi sekolah dengan badan tak sihat pun susah jugak kan..

Tadi sah selamat pi klinik dengan En Zack..
dapat ubat berpapan2..
dengan ubat demamnya,ubat antibiotik,ubat selsema, ubat batuk,ubat radang tekak
sekali dengan ubat alahan gatal...
mujur la semua ubat kecik2 jek accept for ubat demam yang besar2 gedabak..

Bila dah demam ni, selera memang tumpul la..
tapi terasa macam nak makan menda2 ber sup jek..ikan merah  berbaki lagi 2 ketul
jadinya ni la masa terbaik untuk jaja masak sup ikan merah mcm yang jaja teringin sgt hari tu
Jaja masukkan cendawan shitaki,batang saleri ngan tomato dalam sup ikan jaja..
tak la kosong jek dlm sup tu kan...
sup ikan dah siap..amik nasi sendukkan dlm mangkok..then curahkan sup ikan dlm tu..
uishhh...memang layan la...kebah terus demam...
hehehhehe

Jaja'Z: Demam2 pun selera tak kalah...

18 Beu-T Is Talking:

ardinihumaira said...

cedap cedap! dni suka menu ni. semoga cepat sembuh ya!

A.I said...

hui..aku yg sihat ni pon berselera tgk nasik sup kau tu. hohoho..get well soon k cikgu ;)

Syue Mustafa said...

Get well soon Jaja......

Suzie said...

musim kot jaja...i pun tak sihat,sakit/gatal tekak + batuk so mlm2 susah nak tido
sakit2 pun rajin masak ya.kat mana nak beli cendawan shitake tu eh?

marina anakcikbob said...

makanan org sakit mmg sedap sebenarnya.. hehe..
get well soon kak.. :)

JaJa'Z said...

Dini: tq yek..ni pun dah beransur ok..

JaJa'Z said...

AI: jaja pun berkena dengan laksa simple ko Ai..tang telur tu tak menahan..hehhehe

JaJa'Z said...

syue, tq dearrr

JaJa'Z said...

kak suzie: tu la pasal..musim orang sakit skang ni..cendawan tu bleh cari kat bahagian sayur2..jaja beli kat giant..banyak jenis cendawan jual..ni yg fresh..

JaJa'Z said...

marina: betul dik..yang orang tengah berpantang pun bleh sedap semacam..ehhehe

En iLham said...

sedapnye makanan orang demam
memang terus boleh baik ni
hehe

JaJa'Z said...

syamil: menu orang demam selalunya simple2..tapi sedap..menu ngada2 la katakan..hehhe

erienz said...

sedap gak lauk tu...mkn masa panas2...moga cepat sembuh..jgn lupa makan ubat dear....

dieya said...

cian orang sakit.. tapi sup ikan tu mmg nampak menarik sungguh!

JaJa'Z said...

erienz: thanks dearr..dah beransur sembuh..batuk ngan selsema jek sket..

JaJa'Z said...

dieya: orang sakit ni mmg banyak songeh..nak sup ikan merah..kalau tak sakit, tak plak nak sup2 cenggini...

armouris said...

lagi info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

(One) SiTi* said...

syoknya menu dia

Related Posts with Thumbnails