JaJa'Z Latest Stories

Friday, December 24, 2010

Resipi Udang Galah Goreng Berempah Senang Punyerrrrr


Sorry ek..terlambat plak jaja nak post entry resipi udang galah goreng berempah semalam..
sibuk sket hari ni..ada tetamu nak datang..
jadi, sementara tunggu yg di nanti tak kunjung tiba lagi..
baik la jaja post kan dulu resipi ni untuk korang semua try..

Resipi ni ni memang mudah, sampaikan orang yg tak reti masak pun bleh buat..
apa yang diperlukan untuk udang galah goreng berempah kita...

Pertama sekali...
sudah pasti lah udang galahkan...
yang ni udang galah pancing sendiri ek..kolam mari..
udang ni jaja dah 'bog*l' kan badan dia..tinggal tang kepala ngan ekor jek..

Bahan yang kedua....

Kunci kereta..

Ekkkk?? Heran plak?
Yer..
KUNCI KERETA!!!!

pi amik kunci korang..start, pastu pi beli menda ni....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TARA!!! 
 beli serbuk goreng ADABI ni..
hehehhe
Korang ingat jaja rajin sangat ke nak buat udang goreng berempah ni from scratch...
idok la teman..beli jek serbuk goreng ayam ni..
salut udang tu dengan telur..pastu korang gaul2 kan dengan tepung tu..
pastu goreng!!!

Dah Siap!! 
kan dah cakap tadi..orang yang malas masak pun bleh buat..
hehhehehe

Hidang panas2 makan ngan nasi..
Wallahhhhhhh 
Ish..tangan sapa la yang gebu sangat tu ek... :p 
Dan ini kesudahan nya...

TAMMAT!

Selamat Mencuba...

Jaja'Z: Simple but sedap giler!

4 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

ekekekkeee sedapkan

JaJa'Z said...

yumiiehhhhhh

farhana_aziz said...

la..gitu je rupanya..yang penting jgn lupa kunci kereta.haha

JaJa'Z said...

@farhana_azizfarhana..tau takpe..yg tu bahan utama ..hehheheh

Related Posts with Thumbnails