JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, November 3, 2010

Boring Makan Nasi Katanya...


Ja, malam ni kita takyah makan nasi la ek..boring dah makan nasi...

Dasyat weh! orang Malaysia bleh cakap boring makan nasi..
Nooooo lahhhh...
bukan dia boring pasal nasi tu..tapi ngan lauk2 yang sama jek diulang2 beli..
balik2 ikan keli sambal,paru goreng,ulam
tak pun ikan keli goreng,udang merah,ulam...

Asal makan jek dia amik lauk yang sama..
macam mana la tak boring kan..

Jadinya semalam jaja plan nak masak nasi goreng kampung utk En Zack...
tapi bleh plak dia reject cadangan bini dia dia..CAIT!!

Abang bukan tak nak awak masak..tapi buat penat basuh periuk jek...

Pulak dahhhh....

Last2 korang tau dia bagi cadangan apa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mushroom sup :p
 Tetiba jek over mamat tu nak feeling2 omputeh kejap...
pastu jaja beli la roti ,ingatkan nak buat garlic bread..
tapi bila tgk garlic spread kat dalam peti ais..walawehhhh..expired  la plakkkkkk
spoil betul la...kalau tak laju la sket makannya kan...
takpe la..roti saje pun ok je lah....

Pastu kebetulan marinated lamb yang jaja beli baru ni ada lebih lagi seketul..
jaja masakkan je la untuk dia makan..
malas nak semakkan peti ais...perabis segala menda yang ada...senang kerja jaja..
Jaja just masak dalam pan..dan utk sos nya plak..
jaja mix kan sos lada hitam dengan sket air..pastu jaja pi curah sket mushroom sup dalam tu..
hehhehe
suka2 hati aku je kan buat stail macam tu...konon2 nak bagi sos tu pekat sket la..
tapi bleh tahan jek..sedap jek...
licin bini dia mamat tu makan sampai tinggal tulang..hehhe


Malam ni ntah apa plak la yang nak dimakan nya...
nampak gayanya jaja kena pk dari sekarang ni...kalau petang2 kang mau otak pun dah buntu...

Jaja'Z: Ketar tangan tak dapat nasi sehari..

10 Beu-T Is Talking:

Kniedaz said...

aritu pun kami makan mushroom sup..pastu bakar roti gardenia cicah ngan mushroom sup hehehe

sarah-najwan said...

pulak..bahaya xnak nasi nih...jadi mat shaleh nati..heheh

JaJa'Z said...

kniedaz:jaja takde pembakar..tu yg bedal makan roti ngan sup gitu jek..laju jek mamat tu telan..hehhehe

JaJa'Z said...

kak zia, dia tak nak kejap jek..esok2 nak nasi semula la..dah nama oarng malaysia kan..hehhe

aZaMieTa said...

masak ni mmg ikut suka kita jek kak nak bt camne. lain org lain stail dia. janji ble makan, ble telan, bg kenyang. dan sodaaappp....! heheheee ;)

JaJa'Z said...

eita: betul dah tu..janji malam2 hubby tak merengek.."jaaaa..abang lapar"...

Danial Ikhwan Jaafar said...

best plak tengok orang masak best2 ni..dapur ambo habuk pon tarak.. =P

JaJa'Z said...

Dan: dapor demo dapur lamo tok gunooo...kek gi mu beli belako..banyok la mendo2 ado..(banyak nya O)

Ogy said...

berapa harga marry had a little lamb tu jaja?

JaJa'Z said...

mama: ikut harga kilo selalunya..jaja beli kat giant..ada ayam,steal,lamb...baru2 ni beli sekilo rm30..jaja beli tak banyak..dalam rm15 jek..dapat la 3 ketul..but puas makan..

Related Posts with Thumbnails