JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, November 3, 2010

Antara Gambar2 Banjir Sekitar Jitra...

Ni antara beberapa keping gambar yang sempat jaja copy dr FB member
yang dok di Jitra ,Kedah...

Kat highway

 Pekan Tanah Merah..
Ni bukan laut yek...ni kawasan sawah padi..
 Air paras bumbung umah
 Sekitar kawasan Jitra
Kat Tasik Rekriasi di Jitra..
 Hadapan SMK Jitra


Pekan Jitra..

Aduhhhh..harap2 cepat la banjir ni surut..kesian betul tgk nasib2 mangsa banjir ni..
umah ntah macam mana,harta benda ke mana...
tak lama plak dah nak Raya Haji...

Tapi dalam berita kul 8 mlm tadi dah ada korban banjir yang pertama...
T_T
kesian sangat2 kat diaorang semua..

Semalam sorang member lama jaja yang mengajar di UUM,share
video banjir disekitar UUM..
memang dasyat kemain tengok..air sungai dlm UUM pun melimpah sakan..
tasik Guthrie pun naik air makin tinggi..

Rasanya masa jaja belajar dulu ada gak banjir dalam UUM..tapi rasanya
kali ni lagi dasyat kot....
kalau tak takkan la sampai majlis konvo UUm pun ditunda..sebab semua jalan masuk ke UUM
dah ditutup...

Jaja harap semuanya akan ok seperti sedia kala...

Jaja'Z:Teringin nak pi tengok...

28 Beu-T Is Talking:

Kuman Chaos said...

semoga semuanya tabah menghadapi dugaan....
banjir nih ada hikmahnya..
Kuman "warkah sedih seoranf bapa" Entry

JaJa'Z said...

kuman: tu la pasal..kesian pk harta2 benda diaorang tu..

En iLham said...

pergh
teruk gak banjirnye tu eh
huhu
mintak2 smua ok pasni

_aLiaHwaFa_ said...

woo.. gile dalam banjir!

TopsyTurvyMum said...

Teruk jugak ye sampai rumah tenggelam nampak bumbung jer..
Cepat2 la surut..

[z@ck] said...

erm..teruk kan =(

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

kesiannya.. teruk banjirnya.. kesian deme..

dieya said...

aunty siti my blogger fren yg dok kat jitra pun ada post gambar2 banjir kat blog dia kat sini.

k jaja nak tengok? bebaik nanti sangkut tgh banjir takleh balik lak. sapa nak tanda kertas exam banyak2 tu ;-)

Ogy said...

Seumurrh idup tak pernah lg mengalami dan mengharungi keadaan banjirn ih

sfatimahzj said...

tak sangka banjir seteruk ni...hmm..

Mamamya said...

t'ingat banjir besar kat kota tinggi masa tahun 2007 dulu....mmg dashyat n kesian kat mangsa2 banjir nie....

semoga musibah ini cpt b'lalu....

sarah-najwan said...

ingat banjir thun 2007 yg teruk tu..akak masa tu kat mersing johor..xle balik umah slps meting fisrt sb air penuh atas jalan..dok skolah smpai petang...huhu

semoga banjir cepat surut..

beLalanG said...

hopefully xde yg x di ingini berlaku hendaknya... amin..:)

Pak Nit said...

Kalo ikut schedule, hari ni abg DIn n Kak Ina supposed to go to Aloq Setaq coz kak Ina akan ada miting kt Jitra tomorrow morning. Disebabkan keadaan banjir yang kritikal ni, posponed ke satu tarikh lain somewhere around next month. Alhamdulillah, dapat info awal. Kalo tak memang sangkut la kami dalam jem yg sebegini rupe.

JaJa'Z said...

@En iLhamtgk kat tv nampak gaya teruk jugak la..sian kan..habis harta benda..

JaJa'Z said...

@_aLiaHwaFa_a'ah dik...tinggi air naik...takut je tgk..

JaJa'Z said...

@TopsyTurvyMumtak terbayang la harta benda yang musnah tu kan kak..kalau dah sampai air naik paras bumbung...

JaJa'Z said...

@[z@ck]akak paham perasaan zack..harap2 tok zack ngan adik2 semua selamat ok..

JaJa'Z said...

@Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqiltu lah..kesian sangat..pk nak selamatkan diri lagi..harta benda lagi...

JaJa'Z said...

@dieyaakak tgk dah kat blog kak siti tu..boleh tahan gak teruknya...

dieya la tlg tanda...hulurkan bantuan ,ringankan beban..hehhe

JaJa'Z said...

@Ogysama la kita mama..jaja pun tak pernah mengalami sendiri banjir2 ni..mintak2 la dijauhkan...

JaJa'Z said...

@sfatimahzjjiran cakap..empangan ke apa ntah..tak dibuka lagi tu..kalau buka lagi dasyat rasanya..

JaJa'Z said...

@Mamamyaakak terlibat ke masa banjir teruk kat johor dulu..tiap kali banjir memang kesian kan kak...

JaJa'Z said...

@sarah-najwanuik..time tu akak kat johor ek...takut jaja banjir2 ni..takut bab2 terperangkap ke..tok leh nak balik..ish..ngeri..

JaJa'Z said...

@beLalanGtapi belalang.,2 orang dah mangsa banjir ni..dah tau banjir, pi jugak tangkap ikan la..ishhhh

JaJa'Z said...

@Pak Nitmujur gak abang din..kang tak pasal2 la dengan abag din sekali keluar paper jadi mangsa terperangkap..alhamdulillah..dapat info awal...

farhana_aziz said...

sayalah student yang xdpt konvo tu..hehehe..tp xsedih sgt.sbb ms degree dah konvo..hehe

Saed Malikov said...

Musibah..Semoga kita sentiasa "berfikir"...

Related Posts with Thumbnails