JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, November 16, 2010

Bertungkus Lumus DiDapur...

Jaja rasa time ni semua blogger2 esp wanita2 la dok bz masak kat dapur..
maklumla, semua pakat dok sibuk sediakan untuk juadah santapan raya haji esok..
jaja ni pun sampai bersenseng lengan sambil dok masak rendang daging...
First time jaja buat ni weh..tak tau la guaner rasanya..
jadi ke tidak..garam gula berasa ke tidak...
time entry ni di post pon, rendang ni blom siap lagi dimasak...
harap2 rasanya tak mengecewakan jaja la...hehhehe
kalau tak menjadi, tak berbaloi la En Zack pi cabut daun kunyit ngan serai kat umah mak dia pagi tadi...
hehhehe
tapi dari bau, rasa2 macam sedap..
kah kah kah....
puji diri sendiri tak hengatttttt...
Ni plak Kak Zah, jiran sedapur jaja...
hehheheh
ketupat pulut Kak Zah siap direbus dah petang tadi...lawan plak dengan rendang ayam..
memang mabelessss lahhhh...WAJIB jaja makan esok...
tapi jaja tak la buat ketupat pulut ni untuk makan dengan rendang daging jaja tu..
mana la jaja ni reti nak lipat2 daun ketupat tu..
lipat kain pun fail..ni plak nak lipat daun palas..hehhehe
lagi la hancusssss...
Jaja partner kan rendang daging jaja dengan ketupat nasi segera jek..
untuk pemanis mulut plak, jaja buat agar2 laici...

Korang plak masak apa malam ni???

Jaja'Z: Rindu kat family di Perak...

14 Beu-T Is Talking:

Lelord said...

hehhehe akak dh kenyang dh makan menu raya

JaJa'Z said...

yelah..kita tau..mentang2 kat qatar dah raya...jagaaaa...esok jaja plak tayang menu jaja lagi..hehhehe

ahmad jo said...

laparlah pulakk.. :D

honey amour said...

aduii mak jaja...rajin benar jaja ni..kalau la honey macam jaja kan..punya la best....

JaJa'Z said...

ahmad jo: mai la makan..nak siap dah rendang nya...

JaJa'Z said...

honey: harus la rajin...kang orang dtg umah , takkan nak jamu air jek..nanti jaja kongsi2 resepi rendang ek...

marina anakcikbob said...

malam ni saya buat keje sambil menangis..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

ibh said...

Ada gak kwn rupanya bertungkus lumus didapur..Hadoi..mmg gigih betul kita malam ni ya Jaja....
Sedeynya..huhhuhhuhu..

JaJa'Z said...

marina: alololoooooo..tak balik ke dik? kerja rajin2 tau..heheh

JaJa'Z said...

sue: wah, menu apa esok?

ibh said...

Gigil penat...sempat masak rendang ayam, gulai daging, nasi impit & agar2 ja..Huhuhuhu...Jadi ler...
Jaja..mau byk menu ni..Kita tengok esokkk..heee

azila said...

rajinnya jaja..zla raya ni xder masak apa pon.just p umah mak mertua, ptg p umah kwn..so sehari cuti dah abes..heheheh

JaJa'Z said...

sue: wah! sama2 sakan kita k..hehhehe

JaJa'Z said...

takpe zila: tahun depan zila plak masak..ajak mak mertua plak dtg umah..okeh???

Related Posts with Thumbnails