JaJa'Z Latest Stories

Monday, September 20, 2010

Raya Di Kuantan ~ Jom Kenalan Dengan Family En Zack

Ni lah dia family besar En Zack
Alhamdulillah, tahun ni kitorang turn beraya di Kuantan...
yang syok nya semua adik beradik En Zack akan ikut turn beraya sama2
kalau tahun ni semua kat Kuantan, tahun depan semua kat umah mertua masing2..
baru la dapat berjumpa...

Adik beradik En Zack 9 orang..ramai tu...7 orang dah kawen
tambah plak ngan anak2 sedara..memang penuh la umah tu..mujur la umah SIL
kat sebelah umah mak mertua jek..jadinya tak la sendat satu rumah...

Jom kenalan dengan ahli2 keluarga En Zack
Family SIL
Anis,Abg Zaki,Haziq,Kak Aya,Ashraff
Semuanya serba merah tahun ni..dengan langsir2 sekali merah...ayoyoooo
Family BIL
Abak(BIL),Hadif,Kak Gee,Aqilah(depan)
Harith,Hamizan,Dek (berdiri)
Family SIL
Abg Nin,Dedek,Kak Ida,Aisyah
Tepi skali blah kanan tu terselit sekali adik ipar jaja,Nadiah...
perasan tak baju Nadiah sama ngan baju anak2 kak ida..
sebab tu Ya jadi 'anak angkat' dia
hehhehe
Family BIL
Kak Nora,Ammar,Abg Rashid
Ni la abang ipar jaja yang excident baru ni..
alhamdulillah, Kak Nora pun nampak dah ok...
korang jangan tak tau..Kak Nora tu 5 tahun tau muda dr jaja
hahhahaha
tetap jaja maintain muda uuuuuu....

Abang Rashid ni la yang banyak ajar En Zack pasal ilmu2 agama
tengok janggut pun dah lebih kurang kan?
hehhe
tapi tak bleh lawan janggut adik dia la... :p
Yang ni...SWEET COUPLE Ever
hahahhaha
makan hati tuan rumah dia tgk ni...

last2 dapat la jugak En Zack bergaya dipagi raya dengan jubahnya tu
walaupun contra warna dengan baju jaja
layan kan je lah...

Actually ada dua lagi family bawah En Zack
tapi ntah macam mana bleh terlepas pandang lupa nak amik...

Family Madi ngan Family Murnie
Suka spoil tau En Zack ni...
tarik janggut baru tau...
Gambar atas yang dukung baby tu ialah adik ipar jaja, Madi...
time ni baru lepas sessi salam2...
Al the girls and womens in da family...
yang berdiri sebelah jaja tu adik ipar jaja gak..Murnie
sian murnie tahun ni sebab hubby dia tak dapat beraya sekali
sebab adik dia excident and koma kat spital
Nampak sangat rendahnya jaja ni..
tapi bak kata sorang kawan jaja ni..ini la pelengkap nama nya..sorang rendah, sorang tinggi..sorang kurus, sorang gemok..
kira ok la tu kan..
( nak sedapkan hati)
Time ni semua adik beradik bergambar dengan anak masing2..kitorang???
pinjam anak2 sedara je la buat modal... :p
The anak2 gadis dalam family
Aqilah,Anis,Aisyah
Kakak sulong dalam family En Zack....
Mamat pakai baju melayu coklat gold tu pun adik ipar jaja gak,Iri
dia takde dalam gambar family tadi sebabnya baru mandi pagi..bleyyy????
Hasil kutipan anak2 sedara....
Menu special pagi raya kali ni
rendang ayam by kak ida, sate by kak ya and ketupat palas by mak..
ada gak nasi impit ngan kuah kacang dan kuih2 raya...


Jaja'Z: sedap plak tengok ketupat ni... cait!

8 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

hari 1st raya pon cik din buat sate. makan macam tak hengat dunia sorang2. hahah

dieya said...

wah ramainya adik beradik sampai 9 orang! kalau semua balik camne laa gayanya yek? ada yg tido kat dapur ke?

aZaMieTa said...

meriah2! besh tgk kaler sedondon nih. baru rase raye ;)
mesti riuh rendah klw sume dh kumpul tu kan

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Meriahnya!!!! Best sgt2... :oD

JaJa'Z said...

danial: sate tu dah jadi menu wajib kalau raya blah ktn dulu ni..penang pun sama kan..nak2 plak tokey sate dah ada kat sana..

JaJa'Z said...

dieya: setakat ni takde yg tido kat dapur lagi sebab umah MIL agak luas..pakat2 tido depan tv..kalau tak muat lagi..umah SIL kat sebelah jek..akak pun tido umah SIL malam raya tu...

JaJa'Z said...

azamieta: memang riuh sangat dik..time berbuka last tu pun riuh semacam dah..tapi syokkkk

JaJa'Z said...

ibu aqil" memang best pun..meriahhhh..kecoh umah..

Related Posts with Thumbnails