JaJa'Z Latest Stories

Monday, August 30, 2010

Kata Menantu Baik Kan.....

Semalam En Zack ajak berbuka kat umah mak dia...
jaja no hal, rela jek kalau diajak berbuka kat mana2 pun..
tapi kali ni
jaja rasa macam nak bawak something dr umah
selalu2 dok gi masak kat sana jek

Kelebek2 esbok, ada udang ngan sotong
sayur2 banyak lagi
jadinya yang paling senang nak buat

Paprik seafood + Vegie
Semua main campak2 je dalam kuali
jaja masak sekali banyak terus
dapat la satu tupperware bawak ke umah mertua,
semangkok untuk Kak zah dan sket lagi jaja simpan untuk sahur...

Daun limau purut yang jaja beli last week siap kering dah
dok lama2 dalam esbok tu
nak tak nak terpaksa la jaja pi petik kat pokok belakang umah jek
ntah bila la pokok limau purut jaja tu nak membesar agaknya..
asal naik daun baru jek, jaja terus bedal...
macam mana la pokok tu tak gondol2..
jangan merajuk terus tak nak membesar, dah la yek pokok...

Jaja'Z: Tak suka lelaki kepala 'gondol'..hehhe JK..

10 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

aduh kak jaja'z...nak kata lapar makhruh plak...huhuh...

JaJa'Z said...

hawa: takkan pagi2 dah lapar kot dik..awal lagi kan...

Nur Hawa Mohd Zin said...

kalu dah tgk lauk tu kak..tak kira masa...heheheh

Hizami Rahim said...

wah.
campak campak je ek?
okeh.
nak try buat jap.
:)

JaJa'Z said...

hawa: kalah kan budak kecik plak hawa ni

JaJa'Z said...

zami: dah campak dah? jadi tak? istilah campak2 mean terlalu mudah nak dimasak ye dik...kang buatnya zami campak2 tapi tak pasang api..tak jd gak..hehhe

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheheh....mana ada kak..lalalala..

TopsyTurvyMum said...

nyumm..nyum..blom buat lagi ni:)
akak pun baru ada pokok limau purut..blom pernah petik lagi pasal baru je FIL tanam..

JaJa'Z said...

hawa: ye ke tu... hehehhe

JaJa'Z said...

TTM: jaja punya pokok ada besar 2 jengkal jek..hehhehe beli dah berbulan2 dok besar tu jugak..naik la daun baru lima enam helai..tapi selamat dah di petik..

Related Posts with Thumbnails