JaJa'Z Latest Stories

Monday, August 30, 2010

Berjaya Tidak 'Menasi' kan Diri...

Berjaya! Berjaya!
Akhirnya berjaya jaja tak makan nasi untuk iftar petang tadi..
dan untuk pertama kalinya jugak
jaja berjaya masak mee goreng basah!
Ya! Ya!
Sila percaya yek...

Ni lah kali pertama jaja dapat masak mee goreng basah dengan jayanya...

Serius jaja tak reti masak mee goreng benornya..
jaja still tak tau nak budget brapa banyak lada kisar nak guna..
last sekali jaja masak mee goreng sendiri, adalah dalam 3 thn lepas masa baru2 kawen..
dah la tak jadi, berminyak2 plak tu
sket pun tak sedap
agaknya En Zack makan pun just nak jaga hati bini je kot time tu
hehheheh

Tapi tadi masa nak memula masak, jaja siap call Kak zah sebelah umah lagi
nak kompem kan brapa sudu cili kisar yang nak dimasukkan..
hehehehhe
tergelak2 Kak Zah bila jaja tanya soalan2 macam tu kat dia..

Dan akhirnya berjaya jugak terhasil

Mee goreng basah
tapi tengok macam tak basah je kan...?
basah la jugak..
yang pentinggggg, udang bersusun2 baekkkkk punya....

Jaja masak mee sebungkus je tadi dan selamat jugak jaja pass sepinggan ke Kak zah
alih2 kak Zah plak pass ke umah jaja
Nasi beriani ngan kurma kambing!!!
Kak Zah masak sempena birthday Mieza hari ni...
Nampak gayanya bersahur dengan nasi beriani je lah yek..
takyah pening2 pk nak makan apa dah...

Jaja'Z: Tak pening kepala pun makan daging kambing

4 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

syabas kak ja! hehehe. chill ah, saya dulu tengok resipi kat internet =P
lama2 campak2 je chewah bunyi cam expert je padahal padahal..
pepe pong, tahniah berjaya tidak menasikan diri anda. =P

JaJa'Z said...

danial: tu la pasal..jemu amat dan tengok nasi..sahur pun nak perabis mee jugak..biar en zack jek tibai nasi...

aNgAh_aLiFaH said...

kak jaja, sayee mula2 kawen pun x reti masak mee goreng.. suami prefer mee instead of bihun. kaget kejap.

kakak ipar ajar, kalau nak buat mee goreng basah betol2 basah mcm kat kedai tu, kena letak sup ayam instead of air byk2... kalau letak air, nti perencah mee kita jadi tawar kan. kalau letak sup ayam, jadi sedap.. sayee penah cuba skali. sedapppppppppp...

jadi nya, kalau lepas masak sup, ada kuah sup lebey bole la buat mee goreng basah ala2 manja...hehehehe...

JaJa'Z said...

alifah: kali ni akak buat takde la letak sup2 ni..tapi akak guna air rebusan udang ngan sotong..so, still consider okey lagi kot..happy sangat bila dah tau nak masak mcm mana..nampak gayanya lepas2 ni bleh la buat lagi..hehhe

hubby akak suka meehoon lagi gak..

Related Posts with Thumbnails