JaJa'Z Latest Stories

Sunday, June 20, 2010

Selamat Dah Gantung Kuali :p

Assalamualaikum
hahahah...agagagagag..kui kui kui
akhirnya dapat tergelak besar
KUALI KU SELAMAT DIGANTUNG !!!

Lega rasanya bila dah tengok kuali tu dah siap tergantung molek
kat tepi dinding...
At least jaja tak kan sentuh kuali tu untuk seminggu
hehehhe
jumpa next week plak yer kuali ku nan hitam ...

Hari ni pun kira episod memperabiskan segala menda yang ada dalam peti ais
tak la sakit mata memandang
ayam licin, ikan licin, udang licin...

Dan untuk tengah hari tadi
jaja ulang buat ayam masak merah lagi sebab ayam berbaki lagi 3 ketul
kalau tak masak, alamatnya buang je lah
ikan just goreng
dan udang jaja decide nak try sesuatu yang baru
tak pernah lagi buat sebelum ni
tu pun lepas jalan2 ke blog2 masakan..

Udang Goreng Halia berlada Hitam
Bahan2 nya simple amat
cara nak membuat pun mudah
so, semuanya just campak2 then SIAP !!
Siket je kan ?
tapi cukup la untuk kitorang laki bini makan sampai ke malam

Lepas dah masak udang ni la jaja gantung terus kuali
tak caya ?
ishhh..betulllllll
Jaja dah gantung dahhhhh...
Nak tengok ??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni ha!!!
Kuali hitam tak 'semenggah' ni..
Jaja takde kuali Tefal apatah lagi Green Pan
Guna kuali 'cap buaya' jek..
tapi alhamdulillah, semua masakkan sedap je kat tekak ni..hehehhe
puji diri sendiri plak ek...
Kan dah cakap tadi..peti ais dah clear!

Dan petang tadi jaja jalankan aktiviti yang malas betul jaja nak mulakan..
nama je cuti 2 minggu kan..
pada hal tak gi memana pun
tapi tetap malas gak jaja nak buat..
apa lagi .....
Tanda paper exam bebudak ni la..
pulun dah petang td..tak banyak mana pun..sekelas je lagi
dah siap dah pun..tinggal nak submit markah je esok kat SUP...

Esok dah start sekolah
baju tak iron lagi..tudung tak pilih lagi..
hand bag tak kemas lagi...

Mintak diri siap2kan kerja dulu la ek...

4 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

Kalau peti ais I sekosong itu, mau pengsan I di buatnya sebab tak boleh nak masak apa2! Hahahahaha...

JaJa'Z said...

kak min: jaja kena bagi clear sebab minggu depannnnnn plak masakkkk...hehhehe ..jaja tau akak mesti tak bleh clear mcm ni..kena simpan 'harta karun' gak kan..hehhe

kasih suci said...

wah wah..megahnye kuali itam tu tergantung...hehehe...

bile plak nk p shopping tuk penuhkan peti ais tu?

JaJa'Z said...

kasih: bila nak penuhkan peti ais tu..tunggu la hari gaji tak lama lagi..akan ku penuhkan kembali..hehhehehe

Related Posts with Thumbnails