JaJa'Z Latest Stories

Sunday, June 20, 2010

Meleleh Air Liur Tengok Serina Makan....

Selamat tengah hari semua
jaja tak start masak apa2 pun lagi ni..kejap2 lagi lah..
sesambil dok layan Melodi kat tv
dah kata nak gantung periuk belanga kan, kena la masak lewat2 sket..

Ha! ada sesapa suka tengok 'Jalan-jalan Cari Makan' ?
jaja ni kalau takde hal apa2 hari ahad sah2
mesti tengok punya lah
tapi yg nyampohhh nya..
time tengok ni sah2 tak makan tengah hari lagi
makanya mula la terkecur2 air liur tengok pengacaranya makan
dari zaman Maria Tunku Sabri
sampai la ke Serina Redzuan
Tengok cara diaorang makan, yang kenyang pun bleh lapor semula..
Episod tengah hari tadi salah satunya
si Serina ni gi kat satu restoran makanan barat yang jual masakkan
berasaskan daging
daging local okey..Gemas mariii...
bukan import punya...

Jom kita layan antara speciality yang ada kat Restoran Meatworks
tak banyak mana pun gambo
tapi bleh la setakat nak menggugat jiwa nurani
Sesapa yang tengah laporrr tu, jaja tak jamin kalau ada air liur yang meleleh ek..
sebab jaja td pun berapa kali ntah dok telan air liur..
^__~

Milk Fed Lamb
RM55

Time makan tu si Serina jemput group Kump Hujan
yang makan menda alah ni one of the member la..tak ingat plak nama dia
menarik je rasa tengok daging tu
dok ulang2 Serina kabo daging dia segar, juicy,tender...
uishhhh
tak menahannnnn
cicah plak dengan sos nya tu..ishhh sabor je la..
Sirloin
RM59

Ni yang Serina makan
daging ni just diperap dengan garam,lada sulah dan minyak zaitun
dimasak separuh masak then terus masuk dalam oven hingga siap
senang amat tengok Serina potong daging2 tu tadi..
patut la dia kata tenderrr je...
lembut bebenor daging nya..

Ada satu set hidangan daging tu
tapi takde plak gambonya dlm internet yang jaja bleh cilok
daging dihidang dlm portion yang besar
bleh la setakat 3 or 4 orang nak makan sekali gus kan..
tapi harganya mak datokkkkkkkkkk
RM 181 !!!!!

kalau gitu la gaya harga makanan nya
baik la jaja gi makan kat restoran lain je..
sedap memang sedap tapi bagi jaja memang mahal la...
sesapa yang ada duit berkepuk2 tu bleh la pi makan..hehehhe

Yang ni plak antara yang ada kat restoran tu..
mushroom sup
dan juga pencuci mulut
Tiramisu
Tergoda aiiii tau....

So sesapa yang dok dekat2 blah Mont Kiara tu
bleh la bawak duit setebal boleh dan merasa makanan2 kat situ

Bleh terjah Restoran Meatworks kat :
2G 3A, Jalan Solaris 5
Blok H, Solaris Mont Kiara
Kuala Lumpur

(All Pic By Gugel)

8 Beu-T Is Talking:

~anna&anuar~ said...

td tgk gakkk.. gilerrrrrrrrrrrrrrrrr mahaaaaalll.. time kasih je la kan kaaak?? baik masak sndiri, puas hati... ahhahahahaha

JaJa'Z said...

tau takpe anna...tak kuasa akak nak perabis duit semata2 kat daging tu..sedap mmg la..tapi tak berbaloi je rasa,,kalau beli kasut dapat brapa pasang dah tu dengan harga rm181..

Ain said...

memang sesuai untuk mereka yang duit berkepuk-kepuk kan.....

huhuhu....

Cik Ct Fadzil™ said...

salam.. akak.., ptt laa nmpk sdap bngat2., hrga pn 'sdap bngat'.. heheek.. ;) wassalam..

::Azura Rahman:: said...

wah.. ada pengulas rancangan JJCM rupenyer kt sini.. ekeke..

for ur info kan jaja.. my peberet mmg DAGING.. masak laa ape pon.. mmg akak suka.. menu yg sharina makan tu mmg nmpk sgt2 sedap..

kalu betol dia just perap dgn garam,lada sulah dan mnyk zaitun je.. rasanyer kite leh buat.. sos tu bantai je buat sos black pepper... ekeke..

JaJa'Z said...

kak ain:jaja yg duit tak berkepuk ni..masak kat umah je lah...

JaJa'Z said...

cik ct: tu la pasal..memula dia kata price reasonable..alih2 50 ke atas jugak harga belaka2..tak kuasa la..

JaJa'Z said...

kak zura: dia siap tunjuk cara2 mcm mana nak buat tu td..

akak pun boleh buat sesangat..apa kata..akak buat then panggil jaja dtg makan..bleyyyyyyy?

Related Posts with Thumbnails