JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 1, 2010

Pembantu Rumah Meludah Dalam Masakkan Tuan Rumah ? YuCCcKkkk

Assalamualaikum
selamat pagi semua
kepada yang tengah makan tu
jaja nasihatkan takyah la baca entri jaja ni
sebarang peritiwa 'terkembang tekak' amat dikesali ok
.
.
Ada antara korang tengok Buletin Utama tak malam tadi ?
bleh plak jaja tertengok time2 berita cenggitu
ishhhh
menyesal je rasa
berita tu memaparkan
aksi pembantu rumah philipina meludah dalam periuk masakkan
yang tengah dimasak
bukan sekali okey..
ada dalam 2 kali dia ludah!!
Tuan rumah tu syak something sebab anak dan isteri dia
jadi tak brapa2 sihat sejak kebelakangan ni
dok demam and muntah
dengan kebijaksanaan tuan rumah, dia bantai pi pasang
set CCTV kat blah dapur
apa lagi, terbongkar la rahsia si pembantu umah tu
korang tau apa tujuan dia ludah dalam masakkan tu???
bukan sebab sakit hati
or
bengang ngan tuan rumah
tapi
untuk mengeratkan lagi hubungan antara mereka semua
oh!!!! tidakkkkkkk
takde ke cara lain ko nak merapatkan hubungan
perkerja ngan majikan
ko sendiri
layan je la elok2
cakap or borak elok2
apa yg tuan umah soh buat, ko buat la
apa tuan umah tak suka ko buat, ko jgn la buat
apa kejadah la pi ludah plak dalam periuk tu
.
.
Jadi kepada blogger2 yang ada pembantu tu
hati2 lah
cuba2 la pasang CCTV kat dapur
mana tau kot2 ada rahsia yg bakal terbongkar ke
tu baru meludah
kot2 korang punya pembantu ada yang lagi dasyat ke
ekekekeke
.
.
.
Moral of the day
Hati2 la dengan pembantu rumah anda
^___~

16 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

masya'allah....knp buruk btl perangai...adohai... akak x tgk pun buletin utama mlm td jaja...sibuk ngan anak2... tp rasa t'sgt m'lampau btl la sikap maid ni... ssh skrg nak dapat maid yg btl2 tulus ikhlas nak b'kerja dgn kita...itu lah cabaran pada kawan2 kita yg berkerja & x punya pilihan utk jaga anak2...terpaksa juga ambik maid...byk juga akak dgr pengalaman kawan2 yg ada maid ni....dalam 10 org tu nak dapat sorang yg btl2 baik mmg ssh....sabar jer lah kan.... nak anta taska/kat umah pengasuh pun skrg mcm2 kes dera pulak...hmmmm...camana tu???

JaJa'Z said...

betul tu kan..kadang2 terpaksa amik gak pembantu sebab dah takde pilihan lain..nak antar taska mcm akak cakap tu..ada kes dera la, tersedak susu la..tang maid pun mcm2 perangai pun ada..ni sebab pembantu luar negara..tah mana dia belajar pun tak tau la..mengeratkan apa..dah la air liur memang banyak kuman..sbb tu anak bini dia jd sakit..

Danial Ikhwan Jaafar said...

dulu che'a nak jugak pembantu rumah indo nie. memang tak selesa aa saya kalau ada orang lain kat rumah. dah la tu, dia curi mak punya kain batik la ape la. pastu menggedik time uncle jeff ada kat rumah. nak kene tampar laju2 ni!!

last2 hantar dia balik kat K.Trg. hahaha mangkuk betul itu perempuan.

kasih suci said...

eeee...melampau betul la diorg ni...kot ye pon nk mengeratkan hubungan, gune la cara yang berhemah skit...punya la banyak cara 'bersih' yg lain...eee ada je yg nak kne pelangkung dek periuk belanga..pengotor betui...huhu...xnk la amik org gaji...walau sepenat manapon, selagi larat, better rumahtangga diuruskan sendiri...

JaJa'Z said...

aik? che'a pun nak pakai pembantu jugak ke? heheh memang tak selesa pun kalau ada orang luar dalam umah kita..tambah lagi main curi2 barang..eii, memang nak kena penangan padu maut la...tapi part dah menggatal tu..memang melampau sangat la...

bagus gak, hantar balik kampung terus...

JaJa'Z said...

kasih: betul2..padahal banyak lagi cara lain nak eratkan hubungan..jgn la guna cara 'kotor' kan...selagi daya, buat la kerja umah sendiri..bukannya terdesak mana pun nak pakai pembantu2 segala kan..

Kniedaz said...

aduhai...baik kita takyah amik pembantu umah..kemas sendiri jela

JaJa'Z said...

@Kniedaz

a'ah kan kak..selagi daya..buat la sendiri..bukannya berat pun nak buat keja umah..bab jaga anak tu maybe ye la jugak ,,nak2 time gi keja..

Ain said...

ain pun tengok berita pasal pembantu rumah ni malam tadi....

eiiiiyerrk, geli kan....

JaJa'Z said...

ain: geli kan..wekkkk

Hizami Rahim said...

tu la.
haish.
takyah ambil pembantu rumah.
susah nak percaya.
;(

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha masa tu entah ape sebab entah mak nak ambik pembantu rumah. tapi memang tak best aa.

nanti kalau dah ada anak, kak ja hantar anak kat nursery ke, rumah jiran ke. hahah =P

JaJa'Z said...

hizami: orang zaman skang ramai tak bleh percaya..tu yg ramai sumbat kat umah mak sendiri..hehehhe

JaJa'Z said...

danial: kalau akak..maybe lebih prefer kat jiran or umah2 peneroka kat area skolah..diaorang lagi senang nak trust..

ibh said...

Yerk!..memang geli bila tgk berita tu semalam..Teruk betul perlakuan pembantu rumah tu..Tapi sue sendiri memang serik dgn diaorg ni...Macam2 hal dibuatnya...sabo jer lah..eeiii geram ja

JaJa'Z said...

ibh: pernah ada maid ek? mesti mcm2 kerenah kan..? kalau jaja idak la nak percaya..my tok ayah punya maid dulu..kalau masak ya ampunnnnn garam letak sekilo agaknya..

Related Posts with Thumbnails