JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 1, 2010

Ahmad Tea London...Wanna Give A Try ??

Assalamualaikum
Selamat Petang semua
dah minum petang ?
what do u get for ur afternoon tea?
Teh Boh? Teh Cap masjid?
hehehe
Mana2 teh semuanya sedapkan
Tapi ada tak antara blogger2 ni yang suka dengan
Teh yang berperisa buah2an or teh2 herba ?
Untuk jaja and En zack kat umah ni
kitorang memang prefer flavoured tea lagi daripada teh2 biasa
rasanya memang dah bertahun kat umah ni ,we all berdua
tak minum teh2 biasa
tapi stok teh biasa tetap kena adalah..
terutamanya kalau parent jaja datang
orang2 tua ni mana la suka teh2 berperisa ni kan
diaorang mostly suka yg lebih old skul..hehehe
.
.
Dalam banyak2 flavoured tea
pilihan jaja ngan En Zack adalah Ahmad Tea London
Banyak perisa2 yang sedap boleh di try
antaranya
Mangga,strawberry,anggur,lemon dan peach
dan semua perisa2 ni lebih 'berasa'
kalau nak compare dengan teh boh yang ada perisa apple ngan strawberry tu
Selain perisa buah2an
juga terdapat jenis
English Tea
Vitorian Darjeeling Tea
Victorian English Afternoon

Victorian English Breakfast
Victorian Earl Grey
Victorian Spring Jasmine Tea

Dan yang paling jaja suka tentang
Ahmad Tea London
selain rasa
jaja suka dia punya stail packaging yang cute dan lawa
Herbal Tea
Yang sesuai untuk Diagation Caddie collection of
Ahmad Tea London
cute kan???
Green Tea
Original Green Tea
Mint Green Tea
Lemon Green tea
Earl Grey Green tea
Gift set Of
Ahmad Tea London
Two exclusive packets of ten teabags,
complemented by a full-fruit strawberry conserve.
Gift Caddy Collection
with a beatiful London scene
ada 25 paket tea kat dalamnya
Edwardian Caddy Collection
six-sided caddy is illustrated with images of Edwardian pastimes
setiap satu ada 50 paket tea


Money Boxes Collection
Caddies featuring world-famous symbols of British tradition.
Sweet sangat kan..cuteeeee
Black Tea
Ada 80 paket tea kat dalam
Quartet Collection
A selection of four of the finest fruit teas,
each in an individual pack of 10 foil fresh sachets.
A harmony of fragrant fruit flavours.
English Scene Caddy Collection
An Ahmad Tea classic, this lever-lid caddy serves a range of fine loose teas:
Ceylon
Darjeeling
Earl Grey
English Afternoon
English Breakfast
100g Caddies Collection
.
.
Menarik kan
tapi mostly yang jaja selalu jumpa adalah
collection of fruit tea and english tea je
Harga??
tak mahal pun
semua orang mampu beli
hehehhe
Jadinya untuk minum petang En Zack petang tadi jaja sediakan
Manggo Black Tea
dan juga
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nugget and Drummet Ayamas !!! Jemput makan En Zack
makan banyak2 sket
bagi cepat besar body tu..
hehhehe
.
.
Nak tau lagi tentang
Ahmad Tea London ??
Bleh klik kat SINI


31 Beu-T Is Talking:

Ogy said...

teh ni feveret mama gak ni sentiasa ada stok kat umah... :)
minum panas2 sodapp kan..

En iLham said...

akak
cepat poslaju kat sy
sedapa betul pekena teh petang2
nak2 kalau waktu ujan
pergh

JaJa'Z said...

ogy: memang sedapkan..nak2 plak ada makanan sampingan..hehhe

JaJa'Z said...

syamil: okeh beres...DIJAMIN SAMPAI ESOK..hehhehe

Danial Ikhwan Jaafar said...

pergh...ketinggalan gak saya. tak pernah dengar teh perisa buah buahan ni. Menarik! kena bawak satu family gi rumah kak ja aa camni hahaha XP

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja

nie peberet teh si En Zalie....
sama citarasa ngan en zack...

JaJa'Z said...

danial: takkan tak pernah dengar kot..ishhh..mcm tak percaya je...takyah susah2 jalan jauh2..gi je messraaaaa mall..sah2 ada heheh..akak pun beli kat giant je..ahaksss

JaJa'Z said...

kak ayu: ye ke..sama selera kot orang2 laki ni..hehehhe sedap kan...

::Azura Rahman:: said...

perghhh.. dpt komisyen dari Ahmad Tea London ke? ekekeke.. kzura bese sgt tgk brand ni but x penah cuba.. takut x sedap and rasa mengarut.. kalu g Cameron highland mmg selalu laa beli tea perisa oren dll.. mmg sedap.. Ahmad Tea ni sedap ke Jaja?.. manggo tu sedap ke???..

honey amour said...

wahh..promote..promote...

JaJa'Z said...

honey: honey pernah cuba? try la..sedapppp

Hizami Rahim said...

ahmad tea london?
haish.
tak pernah dengar.
sedap sangat ek?
;)

JaJa'Z said...

@Hizami Rahim
ni la kelebihan orang2 yang membeli barang2 dapur..segala barang habis belek..cuba hizami gi kat area teh..sure ada ahmad tea ni..akak beli kat giant...try la..best..

JaJa'Z said...

@Hizami Rahim
ni la kelebihan orang2 yang membeli barang2 dapur..segala barang habis belek..cuba hizami gi kat area teh..sure ada ahmad tea ni..akak beli kat giant...try la..best..

JaJa'Z said...

kak zura: best..try la..kitorang suka mangga ngan strawberry..kat giant ada kak..teh cameron valley pun sedap gak..yang ada perisa2 tu..hari tu minum kat umah mak zack..rasa nak tibai je sekotak bawak balik.hehhe

ChiLaBaey's said...

Saya penggemar teh... My favorite teh adalah Teh Kulit Kayu Manis dari New Zealand.... Apa nama dah lupa, tapi takde jual kat sini (kat NZ jer).... :(

JaJa'Z said...

en chilabaey's: payah la nak cuba kalau nak dapat pun susah..hehehhe

eqbalzack said...

'C-TEA' dah cuba lom...?
abg eq minum C-TEA (SITI) asyik teringat kat Dayang je...haha

JaJa'Z said...

jaja tak minat C-TEA..hehhe..jaja minat AHMAD..hehhehemacam mana tu? minum ctie ingat dayang...kena suruh dayang buat teh DARL YOUNG (dayang) nampak gayanya..hahhaha

Ain said...

ini teh ahmad albab yang punya ke?

hehehe.....

ain tak pernah jumpa lagi teh pakcik ahmad nie....

nanti nak try carik....

JaJa'Z said...

ain: cari la..sedappp..jaja rasa kat giant, tesco, or carefour sure ada..tengok kat bahagian teh..

Syue Mustafa said...

Pandai Jaja promote teh Pak Ahmad ni. Fyi, orang no 1 negara pun suka minum teh jenis ni.

JaJa'Z said...

syue: jaja akan promote mana2 produk yang jaja suka dan jaja jamin sedap..kalau tak best..tak la jaja promote gini..saje nak ajak kawan2 try..siap ada yang tak tau lagi kewujudan teh ni..orang no 1 negara??

Shino said...

shino bru je test teh ni...pak arab kenalkn...skali cube, nk lg..perrhh...sedapp...

Suhaili said...

jaja, saya tgh cari ahmad tea english afternoon. ada simpan stok tak? ketagih dh ni... teh yg lain bnyk lg. hari tu pesan kat cousin sy suh cari kat london, dia kata x jmpa. jd dia belikan sy twinning tea. x sedap mcm english afternoon ni...

Teh Hijau said...

@En iLham

Kalau nak beli secara online boleh oerder dekat blog saya [ Menjual Teh Hijau @ Green Tea Ahmad Tea]

p/s Sorry ye tuan blog, datang promote kat sini, harap tuan blog ni tak kisah lah ye..hehe

Kidir Kidir said...

nk beli kt mane....plz info....wasap 0127201416...wechat kuderitas...ASAP

Afiq Azmi said...

HAlal x teh ni ....ragu2 sebab tak ada tanda halal yang green tea punye...

Hawa Hawa said...
This comment has been removed by the author.
Hawa Hawa said...

assalamualaikum ....saya nak tya.. kat mna nk tgk tanda pengesahan halal pada produk ini

Hafiz Rahman said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails