JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, June 8, 2010

'Lin Dan' Celup Ngan 'Lee Chong Wei' Celup Ramai Kat Keliling Umah Jaja..

Assalamualaikum
Selamat petang semua...
Jaja rasa 'demam' Piala Thomas dah lama habis kan?
nak2 plak skang ni orang dok menunggu kedatangan 'demam' Piala Dunia plak
yang mengheran kan jaja ni
Taman perumahan jaja tak habis2 lagi main badminton
dari bebudak kat Fasa 1 ni sampai la ke belakang nunnnn kat Fasa 2
Asal jam pukul 5 petang je, mula la masing2 keluar umah
dengan heret reket badminton masing2
sama la dengan anak2 jiran jaja ni
mentang2 la hari ni cuaca redup je,
kul 4 tadi lagi dah kuar main kat depan umah ni
kemain lagi kecohnya...
sampai kat kawasan tepi umah jaja ni pun diaorang bantai main
memula ok lagi la mainnya
pastu mula la tersangkut bulu tangkis tu kat atas bumbung
En Zack awal2 tu layan lagi la tlg amik kan bulu tangkis tu
tapi lepas tu manjang dok panggil je suruh 'kait' atas bumbung
Terus En Zack suruh main kat blah depan umah plak..
" Cik Zackkkk..tolong amik bulu tangkis japppppp!"
Berbulu je telinga En Zack dengar
bukan tak nak tlg amik kan
tapi kalau dlm 15 minit main sampai empat lima kali nak tlg amik
tak kuasa dah la nak layan..
hehheheh
.
.
Kalau bola tangkis tahan la lagi kan
dedulu bebudak ni bantai main bola sepak kat tepi umah jaja
tepi umah jaja ni ada la ruangan sket , bebetul tepi umah
ari tu diaorang main tertendang kena tingkap umah
sekali kena diam kan lagi
tapi bila dah 'Gedegang!! gedegang!!' berbunyi kat grill tingkap
memang 'panas hati' gak la..
terus En Zack perambat main kat padang bola
tapi selalunya yang main ni, anak2 jiran lorong lain
kalau jiran dekat2 umah ni, tak plak diaorang berani main kat situ..
tu kena grill tingkap, ada sekali tu tendang bola
terus masuk dalam kawasan umah
dan jatuh plak atas pokok bunga En Zack..
lagi la mamat tu hangin !!!
hehheheh
.
.
Tapi bebudak ni bagus gak la ada aktiviti nak buat bila petang2
keluar sket peluh tu dr dok saje tak buat apa
yang ada tu dr umur 5 tahun pun sibuk nak main badminton
mula la pukul bola merata hala..
hehehehe
'Cik Jaja' diaorang ni pun kekadang tumpang sekaki gak main petang2
bila main ngan budak2 ni paham2 je la..
banyak kutip bola lagi dr pukul bola
Ponekkk dennnn.....
hehehhe
.
.
.
.
.
Ni lunch kitorang tadi
jaja masak simple2 je
Sup Ayam + Vegie

Jaja 'pass' semangkok ke Kak Zah ngan Kak Syam
Terus kak Zah balas semangkok kari ikan plak
itu namanya rezeki
dan rezeki..jangannnnn ditolakkkk


10 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha skarang ni musim yang agak panas kan kat pantai timur? pepe pon,World Cup nanti kak ja kena ikut gak, hahah nanti mr.zack tengok bleh ikut sokmo =P

~anna&anuar~ said...

ala..... beh nyeeee cutiiiiiiiiii...

JaJa'Z said...

@Danial Ikhwan Jaafar
mmg panas giler danial..sehari ntah berapa kali mandi ngan salin baju..hari ni baru ok sket...

akak ikut en zack tgk world cup..mintak maaf la..nak tgk bola? tgk kat tv luar..hehhehe

JaJa'Z said...

anna: best memang best..tapi kalau banyak hari sangat cuti..mau mati kutu dok kat umah ni..hehhehe

kasih suci said...

haah kan...meriah betul taman perumahan akak...time kasih g rumah akak ritu, penuh bebudak main badminton kat tepi rumah akak tu...nasib baik bumbung tak tinggi sangat...boleh la amik kalu bulu tangkis tersangkut...hehehehe

Hizami Rahim said...

wah.
bagus la cikgu jaja tukar2 lauk ni.
suka.
;)
amalan mulia.
keep it up.

JaJa'Z said...

kasih: haaaa gitu lah gayanya bebudak tu main..dulu kat situ la bebudak main bola..sampai kena tingkap tepi umah..mengamuk hubby akak..terus sound bebudak tu soh main kat lain..

JaJa'Z said...

hizami: entri lepas ni pun nak citer pasal tukar2 makanan gak lagi..tungguuuuuu

Cik Ct Fadzil™ said...

salam.. kak jaja.., kt tmn ct pn cmtu gk.. hehee.. :)
em2 btul tu akak.. bgus gk dpa men gme ni dri dk buang msa wt kja xbfaedh.. :)

sdapnya soup tu........ tliur ct........... (^_^)

p/s ; folow akak... :) wassalam..

JaJa'Z said...

hai ct..thanks for drop by kat blog akak yg tak seberapa ni...

Related Posts with Thumbnails