JaJa'Z Latest Stories

Sunday, May 16, 2010

Sambutan Hari Guru Kebangsaan @ UMP

Assalamualaikum
now nak tunaikan janji petang tadi nak upload gambo2 pagi tadi
masa sambutan Hari Guru Kebangsaan kat UMP
sesapa yang tak tahu..UMP (Universiti Malaysia Pahang)
.
.
Macam biasa la..
memula kan pagi dengan senyuman yang ceria dalam 'terpaksa'
maklumla pagi ahad kena bekerja kan...
pagi tadi jaja gi ngan cikgu2 sek jaja
maklumla tak pernah masuk UMP
kalau sesat pun, sesat sama2 :p
Dari umah jaja ke UMP tak jauh mana pun, dalam 10 min je
pada sesapa yang ke Kuantan dan kuar kat Exit Gambang
memang akan jumpa dengan UMP di dulu
betul2 kat tepi highway LPT
Masa sampai tu kereta memang dah berduyunnnnnn tiba :p
sebab malas nak sesak2 depan dewan, so kitorang decide masuk dr pintu blakang UMP
Lepas dah parking kereta..menapak la sket ke dewan besar UMP sebelah komplek sukan..
Bleh tahan gak kat dalam dewan tu..sekali tengok dah
macam nak tgk konsert plak
tapi lama la jugak kitorang tercongok dlm dewan tu sementara
tunggu VVIP sampai
Setiap guru dapat paper bag ni..
ada buku program,small note book,pin hari guru
and air mineral
Mujur jugak b4 bertolak td jaja sempat sarapan kat umah
makan nasi goreng leftover mlm tadi
sebabnya masing2 dok tunggu dalam dewan tu kelaparan
Kitorang ni bukan bleh dok saje2..mesti nak bergambo jugak la
psttt..nampak tak kitorang dok blakang sekali..
heheheh..senang nak cilok keluar.. :p

Sementara tunggu VVIP sampai
adalah persembahan2 dari student2 sekolah sekitar kuantan
comel betulla bebudak kecik kalau menari Zapin
sorry ek..gambo blur sket..maklumla takde DSLR huhu....
jaja bantai amik dari jauh je ni
tak pun amik dr big skrin kat tepi dewan je
.
.
Dekat kul 9.30 pagi baru la
Dato' Seri Muhyiddin Yasin pun sampai
sekali dengan
Menteri Besar Pahang
Dato' Seri Adnan Yaakub
Lepas bacaan doa..start la segala ucapan2
time ni jaja mula dah menguap2 sakan dah..ngantuk sehhhh
upacara penyerahan kad hari guru dr pihak kementerian
kepada wakil guru
dan majlis menaik kan bendera sambutan hari guru
kalau nama pun sambutan Hari Guru
tak sah la kalau takde upacara ikrar Guru
dan nyanyian lagu Hari Guru
Gigih jaja amik gambar sendiri time baca ikrar :p
hehhehe
.
.
Lepas dari pada tu ada penyampaian hadiah untuk tokoh2 guru
tapi kenapa takde gabo ek..???
SEBABBBBBB
.
.
.
.
.
.
JAJA DAH BALIK !!!
hehhehehe
nama pun menumpang orang kan..ikut je la... :p
hajat hati tu kalau boleh memang nak tunggu je sampai habis
Dalam kul 11.30 kitorang pun slow2 la cilok keluar
bukan apa..tak nak sangkut jemm dalam UMP tu kalau keluar serentak..
( bleh terima tak alasan tu?)
Itu je lah sambutan Hari Guru Kebangsaan kat UMP
Ni prepare tenaga untuk esok plak
sambutan Hari Guru kat sekolah plak..


8 Beu-T Is Talking:

Nur Hawa Mohd Zin said...

ceria jerk muka-muka ckgu ni...heheh..gi lah rehat kak..esok nak gi sekolah..mana tau hadiah menanti..hehe

Hizami Rahim said...

seronok tgk cikgu cikgu perempuan mcm ni.
mesra.
;)

JaJa'Z said...

hawa: takpe2..tenaga untuk esok dah sedia lama dah..heheheh ..hadiah? wait and see esok..

JaJa'Z said...

hizami: kami memangggg..mesraaaaaa

Nur Hawa Mohd Zin said...

hehehe...bgus..ni cikgu bersemangat waja...heheh

JaJa'Z said...

hawa: bukan semangat waja je..semangat honda,semangat toyota..semua ada..hehehhe

AYU said...

tq, jaja..sudi ambik kad dr akak.

JaJa'Z said...

thanks kak ayu..

Related Posts with Thumbnails