JaJa'Z Latest Stories

Friday, May 7, 2010

Ingatkan Hari Cuti Dapat Rehat..Alih2...

Assalamualaikum
Humanggggg aiiii..malam baru jaja dapat menjengah blog ni
penat sungguh la...
tak terkata penat nya hari ni..
konon nya malam semalam plan hari ni nak bangun lewat
nak rehat puas2
alih2 terus jadi hari yang paling penat rupanya
En Zack dapat msg dari kakak dia malam tadi
mintak tlg kitorang angkat2 barang sebab
umah baru diaorang dah siap dicuci
makanya plan nak ke gym blah pagi tadi terus terbantut
takpe lah, ahli keluarga sendiri kan
lagi pun petang pun bleh gi gym gak
.
.
So, pagi tadi lepas kitorang bersarapan
maka bersiap2 la kitorang ke umah kakak ipar jaja
tak jauh mana pun, 10 minit je kalau naik kereta
dan umah kakak ipar jaja ni dok dlm kawasan yg sama dengan
umah mak mertua jaja
.
.
Bila dah sampai mula la sesi angkat2 barang
jaja plak sibuk lap2 perabot ngan hiasan2 umah
kita layan gambo dulu

Umah kakak ipar jaja
Admire sungguh jaja dengan kabinet dapur umah dia
memang puas hati la..dah la dapat harga murah

adik ipar dan anak2 sedara dok tolong membuang habuk2
dan kilat2kan parabot

Geng2 lelaki kena angkat2 barang la
termasuk la En Zack (berbaju merah)
segala almari,katil2,kabinet dapur,peti ais
Sian En Zack,lepas angkat2 barang terasa nak dtg semula lelah dia
mujur la tak kena lelah
Kakak ipar yg gigih mengelap pasu2
kat bawah tu geng H1N1..heheheh

Memang penat betul la kerja angkat2 barang time pindah umah ni
tapi bila tengok umah yg bersih, teratur
memang lega je rasa hati
hampir waktu nak sembahyang jumaat baru la selesai angkat2 barang
lepas semua orang balik dari masjid
kitorang makan ramai2 dalam umah baru
kul 2.30 jaja ngan En Zack pun balik la umah
Nak ke gym plak lepas tu...
adoilaaaa..penat..penat :p



4 Beu-T Is Talking:

Hizami Rahim said...

ahha.
sian sian.
so esok nak angkat apa pulak?
hohO.
;)

Danial Ikhwan Jaafar said...

takpe, exercise tu. macam buat workout kat gym la jugak kan. hahah

JaJa'Z said...

hizami:
esok angkat berat plak..

JaJa'Z said...

danial: pagi angkat barang..petang plak angkat berat kat gym..sama je macam tak cuti..

Related Posts with Thumbnails