JaJa'Z Latest Stories

Friday, January 17, 2014

Stylista..Oppssss

Sesiapa yang kenal jaja personally..
memang akan tau or perasan yg jaja ni bukan la seseorang yang mengikuti
perkembangan style terkini..
Salah satu sebabnya, jaja lebih suka yang simple
dan yang paling penting, tak memakan masa yang lama nak bersiap..

Kalau kita tgk skang ni style tudung..belit tak belit, simpul tak simpul
inner selapis or berlapis2..macam2 ada..
bila tengok orang pakai memang nampak cantik je..nampak sweet jek..
tapi bila sendiri cuba nak pakai, belit punya belit..last2 pakai tudung biasa jek..
tudung yg sarung terus lagi senang..hehhe

Satu masa dulu jaja pun pernah pakai shawl belit2 ni..
tapi pakai sesimple yang mungkin..tapi bila dah pakai tu..
perasaan ni terlalu dok jaga ke tudung tu sangat2..sampai kawan sendeng2 tepi jaja pun..
jaja rasa rimas...and masa nak pakai tudung tu lebih sket la dr tudung2 biasa..
tu yang lama2..tudung bawal jugak yang selesa jaja pakai...

Sama la jugak kes dengan pemakaian jaja...
bila outing ngan En Zack jaja lebih suka pakai jeans and blouse jek..
nak ber skirt2 labuh ni memang tak reti sangat..
satu lagi..saiz badan pun rasa macam tak sesuai je jaja nak melaram pakai skirt ni kan
*sedardiri

Kalau tengok kat internet or mana2 kedai, skang ni banyak yg jual coloured pant/jeans.
warna macam2 n sangat2 nice..
jaja tengok orang pakai macam nice jek...ada warna merah, biru, kuning..
pink, hijau...and banyak lagi lah..

So last 2 weeks..jaja ngan En Zack jalan2 kat East Coast Mall...
wah! rupa2nya TRIO dah dibuka kat Kuantan ni..


Happy kemain jaja rasa..sebab kat Trio ni jek yang ada jual jeans kesukaan jaja
iaitu LadyLike..
saiz jeans pun ada yang besar2...
so hari tu sesaja la gatai2 masuk..kengkonon nak jenguk2 jeans la..
sebab selalunya kalau bukan time sale sekali pun..
jeans LadyLike mmg akan selalu ada less..sampai 70% kadang2 tu..
tu yang jaja suka sangat2..
Bila masuk tu, jaja g la kat bahagian jeans and tengok...
COLOURED PANT!

Yeayyy..LadyLike pun ada keluarkan Coloured pants/jeans ni rupanya..
jakun kemain jaja rasa time tu...segala warna nak try...
warna yang sweet2...
Tapi En Zack buat muka berkerut...

Awak nak pakai jeans kaler2 ni ke Ja?

Cait...baru nak melaram cantik sket...dah suami plak tanya kemain..
hahahahha

Jaja amik la beberapa helai..untuk try..


Patern straight cut yer..warna merah...
kemain possing dalam bilik persalinan ni...sebab nk tgk sesuai ke tak..
ok ke tak..kelakar ke tak?
hehehhe


Kira ok la kot..kan?
and bila masukkan pic ni kat IG, semua suruh jaja beli..
tak salah mencuba katanya...ok2..i olls ikut kata u ollssss


Kengkonon nak amik dua helai..merah and oren..
tapi beli sehelai dulu lah..kita cuba dulu yang ni...dah rasa serasi..baru beli lagi..
jangan tamak kekdahnya....
Jeans ni ada less 50% jadi la sehelai RM53
pada jaja harga nya ok dah tu...


Seluar jek?? Kasut2 takde?
hahahha..sempat cekau kasut ni kat Vincci..jaja beli kasut ni and satu sandle..
2 items dapat 20% less...


Persediaan untuk merentas desa, sukantara and sukan tahunan...katanyaaaa!
hahahhaha
beli kasut murah2 jek..yang penting selesa...
kasut Power kat BATA..kau ada? hehehhe


TERKINI!
last week jaja try pakai suar jeans merah tu masa nak outing ngan En Zack...
lepas pakai suar tu..posing2 depan cermin..pastu..tanggalkan semula..
kui kui kui
memang takde kekuatan lagi nak pakai kot..rasa macam sangat2 pelik...
takpe2..kita cuba lagi next time..

^___~

4 Beu-T Is Talking:

dieya said...

kak jaja! cepat pose sama itu seluar merah! saya mau tengok sekarang juga!

KakNi Sihat Cantik said...

kelakar lah Jaja ni... pakai jer, janji tutup aurat.. skrg ni colour dah tak penting dah... colour block jom

JaJa'Z said...

Dieya..dah pakai dah tapi tak sempat nak posing2 lagi..hehhehe

JaJa'Z said...

Kak Ni..segan la..rasa macam bila pakai suar warna lain ni..rasa macam orang pandang je ke kita..padahal takde pun..hahah perasan jek,,

Related Posts with Thumbnails