JaJa'Z Latest Stories

Monday, January 20, 2014

Restoran Super Top Ikan Bakar, Tanjung Lumpur..

Kejadian ni sebulan yang lepas masa lepas2 banjir..
Abg ipar jaja yang dok kat Skudai belanja kami semua family kat Kuantan 
makan2 ikan bakar kat Tanjung Lumpur..

Siapa yang tak tau, Tanjung Lumpur kat Kuantan ni memang tempat tumpuan 
esp untuk sesapa yang nak merasa ikan bakar or seafood2 yang fresh..
bak kata orang, tak lengkap la kalau dtg sini tak pekena ikan bakar kat Tanjung Lumpur..
Actually banyak sangat tempat2 makan kat area Tanjung Lumpur tu..
korang memang kena pandai pilih la mana yang sedap...
and yang paling glamour selalunya orang akan g kat Anna Ikan Bakar Petai..
tapi memandangkan kami g ramai..memang dah aim nak cari tempat yang lebih besar dr kat Anna tu..
and biras jaja cadangkan g kat Super Top...

First dengar jaja macam..erkk Super Top??
blah mana plak Super Top tu sebab tak pernah dengar..
tapi pastu realized balik..yang jaja ngan En Zack ni nama je dok Kuantan..tapi
kami sebenarnya jarang sangat2 g makan kat situ...
tu yang orang tanya mana kedai yg best..jaja sendiri pun tak reti decide..
but thies time moh kita merasa makan2 kat Super Top plak..


Masa gi tu kami 7 family jek..lagi dua family tak dpt balik utk joint..
abg ipar jaja yang belanja ni tak dapat balik tolong2 masa banjir hari tu..
ni kiranya dia belanja makan2 la utk tebus balik tak balik tu..
kitaorang ok je..dengar makan2..sapa yang tak nak kan..hehehheh

Super Top terletak betul2 kat selekoh nak menghala ke Tanjung Lumpur blah pantai..
restoran nya memang luas so mmg sesuai sangat kalau bawa family dalam jumlah yang besar..
selesa pun selesa..service bagus..makanan pun cepat je siap..


Macam2 menu yang ada..
mostly ipar2 n biras2 la gi pilih ikan and seafood yang nak di makan..
kami2 tunggu je..ready utk makan..heheh


Geng2 veteran dok tengah2 sket..hahah
geng kekanak rebina dok tepi2 jek..


Si Ubek bulat kesayangan Cik J...
dia ni pun sama sibuk siap berjalan2 atas meja makan..


Adik En Zack yang ke 7..and anak buah kesayangan jugak..Capik...

Dok kat situ tak sampai 15 min..menu pertama dh sampai...


Kesukaan ramai..sotong celup tepung...
memang angat2 sedap..sotong celup tepung tu tak la bercucur..
memang rangup la...


Tomyam seafood..
memang kena amik seafood sbb mertua jaja tak makan ayam n daging...
tomyam pun sedap! pedas masam semua cukup...


Hero untuk hari tu....
Ketam masak telur masin..pun superb!
ketamnya kemain fresh and penuh dengan isi...telur masin nya pun memang terasa..
highly recomended...!


Kerabu mangga...
nampak macam sedap kan..tapi sayang, dok main pas2 menu ke meja lain 
last2 tak merasa pun kerabu ni...
*lapairliur


Ikan kerapu masak tiga rasa..
ikan fresh, kuah sedap...rangup je ikan tu...


and ikan bakar...
actually malam tu ada lebih kurang 5 ekor ikan bakar..
ada pari, jebong, aji2 and apa tah lagi..jaja pun tak tau nama...
memang kenyang sangat2 la kami malam tu....sampai perut pun se'eh kemain...
tip untuk korang kalau g makan kat kedai2 macam ni..
bila nak makan tu amik nasi sket jek..dalam sesenduk..sebab nya..
bila amik sket je nasi tak la cepat sangat kenyang and bleh meratah segala mak nenek ikan..
tang part meratah tu yang paling syok...hehehheh


Family kami...


Alololoooo..pandainya dia makan....kemain lagi suap nasi..
geram btl dgn Ubek ni...

So, sesapa yang nak try..bleh try makan kat Super Top plak lepas ni yek..
sepadan makanan dengan nama kedai ni..
Super Top MANTOP!!!

1 Beu-T Is Talking:

Related Posts with Thumbnails