JaJa'Z Latest Stories

Monday, January 13, 2014

Selera Baru En Zack..

Kalau bleh di cakap...memang nak cakap yang tekak En Zack ni..
amat2 la tekak melayu...
bukan la nak kata jaja ni taste baik sangat..but jaja suka nak cuba menda2 baru...
takkan manjang nak ngadap nasi and malay food je kan..
some time nak gak merasa masakan western, chinese food ke...
but En Zack memang 'nasi man'..hehehhe
kalau tak makan nasi, bleh pengsan agaknya...

tapi sebenarnya pemakanan kita ni mostly terpengaruh dengan apa yang mak kita masak..
macam mil (mak zack) jaja..memang jarang masak yang fancy2..
and masak pun selalu simple2 n dalam kuantiti yang sket..
berbeza dengan mama jaja yang suka masak banyak2 and pelbagai jenis wlpun..
dalam umah ada dua tiga orang je...
kalau jaja masak menda2 manisan like bubur ke, kuih muih ke pun jarang En Zack makan beria2..
sebab mil pun jarang masak menda2 tu...
jadinya jaja ni dah paham sangat la dengan selera suami jaja tu...
sebab tu lah if jaja nak makan kat tempat2 yang pelik2 sket bagi dia, dia rela
jaja g ngan kawan2 lagi..tak bawa dia pun dia tak kecik hati...
tapi kalau ajak g mamak!
dia la yang paling suka n bleh mengadap kedai mamak hari2 pun takpe...
hehehheh

Teringat tahun lepas..
jaja ajak En Zack g Secret Recipe..bleh plak dia kata SR tu makanan pelik2..
pelik apa nya plak...jaja makan ok jer..sedap jek..
dia kata pelik sebab dia kadang2 tak tau apa yang ada kat SR..
dia rasa semua makanan kat SR dia tak bleh nak makan...sedangkan ada je nasi..
makana2 lain pun ada yang memang dia bleh makan..
suka suki je kata pelik2...
And ada satu malam tu jaja ajak dia minum jek kat SR..dia pun ok kan je la...
time tu jaja tunjuk segala menu2 yang ada..then baru lah dia tau...
yang penting ada NASI yer!

Lepas beberapa bulan..tetiba jek..

Ja..jom g SR?

Erkk? heran ni..En Zack ajak jaja g SR?
biar betik??

Nak buat apa g SR ? turn jaja plak bagi soalan bodoh..

Nak buat apa plak..nak g makan la..awak kan suka makan kat SR

Orang dah ajak..jaja memang laju je lah kan....jomm!!!

tapi time tu jaja pilih kan nasi goreng thai utk En Zack sbb dia memang nak nasi..
spageti2 ke apa ke..memang dia tak nak..
stakat rasa2 yang jaja punya je bleh la...nak order sepinggan utk dia memang tak la kan..


Ni kali kedua En Zack ajak jaja g SR awal bulan lepas...
menu sama jugak yang dia amik..tetap nasi goreng thai..and jaja amik spagetti carbonara..


En Zack rasa la juga spagetti jaja tu..
and dia kata sedap jugak yer.. *taupunnnnn


Ni utk En Zack..pun jaja yang pilih kan..
dia kan takmo ais2 ni..jaja pilihkan caramel latte..
tapi cream, kacang2 kat atas tu jaja yang settlekan sbb dia tak nak..hehehhe
sebab tu lah bini dia ni yg paling kembang..segala mak nenek menda kena jadi tong sampah..


Ni wife dia yang suka bila suami dah bleh terima g tempat dia suka makan.. :)

Ingatkan percubaan En Zack terhenti setakat kat SR jek..
one fine dayyyy....

Ja, sedap tak makan kat Kenny Rogers...?

Hoihhh..jaja dengar KR jek terus air liur meleleh...
sebab nya memang time tu teringin sangat nak g..lama tak makan kat KR...

Sedap la bang..ada ayam..ada side dish..ada muffin...

Nampak tak..kemain wife terangkan dengan harapan suami ajak g..

Jom Ja....

Apa lagiii..moh kitaaaaaaa

Tapi dengan syarat...ada NASI


Wahhhhh! impian tercapai...
amik ayan quater ngan 3 side dish...tapi bila turn En Zack nak pilih side ish dia..
jaja kena terangkan satu2..tu apa ni apa..
last2 dia tak nak menda2 tu kecuali nasi jek...so amik la ayam suku and satu side dish untuk En Zack
 iaitu NASI!


Abang makan ye bang....

En Zack pun cakap sedap juga..ayam lembut..
tapi katanya dapat mkn ngan tangan lagi puas...apa2 lah bang oiiii


Seketoi je ke muffin dapat?

Nak lebih2 beli semua la bang...hahahhahaha

2 Beu-T Is Talking:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

hehehehe.. kelakarlah En Zack.. teringat pulak akak cete yg Badul berlakon tu.. hihihi

KakNi Sihat Cantik said...

yay... tahniah utk en zack!

Related Posts with Thumbnails