JaJa'Z Latest Stories

Thursday, June 13, 2013

MC Kedua Dalam Seminggu..

Dugaan betul minggu ni..
hari selasa jaja dah mc sehari..and hari ni jaja mc lagi..
badan betul2 tak sihat...
petang semalam badan dah start panas sampai ke malam...
berselimut bagai dah jaja ni...blah malam nya perut lapar..
 gigih kemain jaja ngan En Zack g makan kat gerai tepi umah..
konon2 nak bagi pecah peluh kat badan ni...minum teh o panas..
makan plak mee kari...
sekali amik kau...tak sampai setengah jam siap makan...
terus tetiba rasa meloya sakan...and selamat la mee kari tu keluar semula..
aduhai...

Siang td plak..bukan takat jaja je tak sihat..
dengan En Zack sekali melepek demam dengan batuk selsema bagai...
agaknya skang ni memang musim orang tak sihat agaknya
cuaca plak memang panas...jaja ni 24 jam manjang nak berkipas jek..
berpeluh2 sakan dok dalam umah ni...
dugaan Allah nak bagi..redha je lah terima...

Esok insyaAllah jaja akan kembali bekerja macam biasa...
mujur lah esok kelas sket je and jumaat plak tu..
kul 12 dah balik..so, harap2 jaja mampu la nak bertahan...

Korang doakan jaja ngan En Zack cepat sembuh yer...

Ni plak menu yang dimasak bukan time sakit..
menu masa cuti hari tu time mama still ada kat sini...

Jaja singgah pasar malam and beli sekor ayam..
jaja tanya mama nak makan apa..so, mama kata dia dah lama tak makan rendang..
so, anaknya ni pun tunaikan lah hajat mamanya yg dah lama tak makan rendang..
bukan takat mama...
jaja sendiri pun dah lama tak makan rendang ni..


Masa masak rendang ni terus jaja terbayang kalau lah ada lemang..
alangkah nikmatnya...terus teringat time raya..
haishhhh...blom apa2 dah pk pasal raya nih..
hahahha


Alhamdulillah..berselera mama makan masa tu...
and rendang ni kalau diperangat lagoi esoknya...lagiiiii makin sedap...
^___~

2 Beu-T Is Talking:

Linda Yusoff said...

Demam ada berita baik tu ;)

rinduan citarasa said...

sini pun sama,, panas jer cuaca..\moga cepat sembuh jaja dan zack

Related Posts with Thumbnails