JaJa'Z Latest Stories

Monday, June 10, 2013

Betul2 Monday Blues..

Seriusly tak pernah rasa nak g kerja sampai macam ni punya malas..
malas nak bangun..malas nak siap2...
disebabkan sakit tekak and batuk yang blom juga baik2 lagi since minggu lepas..

Ubat klinik jaja dah makan..ubat farmasi pun jaja dah makan
tapi batuknya macam tu jugak..walaupun rasa dah semakin kurang
but perit tekak dr batuk2 tu still terasa..
ni plak bila dah start mengajar..bukannya makin ok..makin menjadi2 plak la  batuknya..
tak bleh la nak kuatkan sket suara..
asal nak high volume sket..dah rasa nak terbatuk sakan..
kelas jaja plak hari ni full dr pagi sampai la balik..
Memang takde chance langsung la nak lega tekak ni...

Masuk je kelas kedua mengajar hari ni..jaja dah takde tenaga dah..
bagi kertas exam pun sambil duduk..
cakap sket2..batuk semula..sampai la bebudak mintak buat pembetulan je
tanpa jaja terangkan kat depan ..
agaknya diaorang pun seram tgk jaja dok terbatuk sampai bergaung2 bunyi...

Aduhai...dugaan jaja kali ni...

harap2 tekak ni cepat2 lah sembuh..
tak daya dah rasanya macam ni...

So..cuti sekolah dah habis..jadinya gerai tepi umah jaja ni pun dah beroperasi semula..
En Zack kemain rindu dah dengan meehun sup perut yang Kak Marina jual..
so, dinner malam ni kami makan kat kedai je lah..

Tapi ni nak tayang menu jaja masak minggu lepas...


Jaja masak mee daging goreng basah...
still macam masak mee goreng basah macam biasa tu..
cumanya daging jaja rebus dulu and masa masak tu jaja guna air rebusan tu semula..
jadinya idok la membazir..

Korang dinner apa malam ni??

4 Beu-T Is Talking:

εïзmummyHazaεïз said...

haza suke goreng mee basah2 cam tu. Senang nak telan.. isshh nak leleh air liur tengok mee basah jaja :)

dieya said...

get well soon kak jaja!

Ismaliana Sulaiman said...

semoga hari ini lbh baik... :)

AZ Craft Creations said...

Salam..

Jom singgah AZ Collection.. Mcm2 pilihan PEPLUM ade kat sini..
Dapatkan dengan harga yang SANGAT MURAH!! Nak tempah FELT KRAF pn blh.. Apa lagi? Jom la singgah sini

https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002..

Jom LIKE.. <3

Related Posts with Thumbnails