JaJa'Z Latest Stories

Thursday, March 21, 2013

Oh! Udang Galah....

Sesiapa yang memang mengikuti blog jaja ni..
kompem korang dah tau yg suatu ketika dulu En Zack memang selalu sangat2 g mancing udang galah..
sampaikan jaja ni dah bosan nak mengadap and masak udang galah ni...
tapi En Zack bukan g ngail kat sungai pun...
ngail kat kolam berbayar jek..hehhehehe
tapi kalau dah rezeki kami..sekali ngail dua jam bleh dapat berbelas2 ekor...
and rekod tertinggi En Zack , dia dapat 33 ekor utk 3 jam mengail..
itu jam memang puas la kami makan...

Pastu bila dah lama2..mood dia nak mengail dah tak berapa nak ada...
so, kiranya dah lama jugak la kami dah tak makan udang galah ni..
kalau ada dijual pun..harga sekilo memang mahal...
kar pasar atau pun yang jual kat tepi2 jalan mencecah sampai rm60 sekilo...
oh tidakkkkk...mahal giler....

Jadinya hari isnin lepas masa jaja g kat pasar malam...
nampak la ada orang jual udang galah ni dengan harga rm35 sekilo...
memang murah dah tu...
jaja pun apa lagi..terus la beli sebab dah lama teringin nak makan..
tapi jaja idok la beli sampai sekilo...
beli 5 ekor je untuk lepaskan kempunan...

Jaja memang tak cadang nak masak menu2 nasi berlauk untuk udang galah ni..
jadinya yang paling simple...
jaja masak nasi goreng and udang tu jaja buat goreng garam kunyit jek...


Nasi goreng seafood yang jaja boh sotong je kat dalam tu..and 
udang galah...

wah! kemain duduk bersimpuh udang2 tu..hehhehhe
sedia untuk di ngap!



tiga ekor untuk jaja..dan dua ekor untuk En Zack...hehehhe
isi udang pun manis jek..maybe sebab masih segar2...
sampai ke kulit2 udang jaja bantai makan..slurpppppp :P



Lepas makan tu terus En Zack cakap..

'Rasa macam nak g ngail plak bila tgk udang ni..'

Ah! sudahhhhhhh.....

^___~


Hari ni result SPM dah keluar...
bukan bebudak je berdebar..cikgu2 ni pun sama naik berdebarnya..
harap2 semua result ok lah...
and tak sabar jaja nak tau result dua orang anak sedara jaja hari ni...

2 Beu-T Is Talking:

εïзmummyHazaεïз said...

alooo sedapnye dapat makan udang galah goreng nih

tenku butang said...

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails