JaJa'Z Latest Stories

Wednesday, March 13, 2013

Kami Dah 6 Tahun...



Patutnya jaja up entry anniversary ni on the dot...tapi haishhh..penyakit M dtg plak dah..
tu yang sampai ke hari ni baru terasa nak abadikan kenangan 
ulangtahun perkahwinan kami ni..

Alhamdulillah...kami dah 6 tahun!!!
syukur pada Allah..yang mana jodoh kami masih ada dan harap2 sampai ke akhirnya lah
kami tetap akan bersama...

bak kata En Zack..

'Kejap je kan'

Terasa baru lagi majlis akad nikah jaja..and hari isnin lepas...
kami dah masuk 6 tahun hidup bersama2...
Banyak dugaan dan cabaran telah kami lalui berdua...biasalah kan...
dulu sensorang and bila dah hidup berdua...amik masa untuk sesuaikan diri masing2..
apa2 pun..kami terima kelemahan diri masing2 dan anggap kelebihan
dan kekurangan kami tu dapat saling melengkapi hidup kami suami isteri..

Cuma kami berharap...rezeki yang SATU itu je lah...
mana tau..ada rezeki untuk kami berdua tak lama lagi..insyallah...
doakan yer.. :)

So, anniversary kali ni..takde apa2 yang special pun...
macam kebiasaan..hari ulangtahun ke..hari jadi ke..hari apa2 pun lah...
tetap kami lalui macam hari2 biasa...
takde lah celebrate2 pun..candle2 light dinner ke..tukar2 hadiah ke..
g jalan2 ke..memang takde...
cukup lah sekadar kami mengingati hari istimewa kami ni bersama..
itu sudah cukup bagi jaja...


Ni bukan menu untuk anniversary kami pun...
masa hari tu jaja tapau KFC je untuk kami dinner...
ni menu jaja masak malam semalam...
rasa macam dah lama tak makan lamb chop ni...macam biasa lah...
jaja beli yang dah siap marinated kat Giant...
pastu tambah fries jek..sudah...kerja senang manjang..hahahhaha


Ya Allah...
terima kasih kerana memanjangkan jodoh kami hingga ke hari ini...
terima kasih kerana mengurniakan aku suami yang dapat membimbing aku
dunia dan akhirat...
berkatilah rumah tangga kami berdua..lindungilah kami dari 
sebarang kemungkaran...amin


2 Beu-T Is Talking:

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

Alhamdulillah..salam singgah sini =)

Rohani Hashim said...

InsyaALLAH jaja, mesti rezeki kita sampai nanti aamiin...sama sama berusaha lagi yer.

Selamat ulangthaun jaja dan suami

Related Posts with Thumbnails