JaJa'Z Latest Stories

Sunday, January 20, 2013

Selamat Ulang Tahun Ke 60 Ibu Mertua Ku..

Actually sambut2 birthday ni bukan la satu rutin kemestian or selalu dibuat dalam family jaja
cukup hanya sekadar makan kecil2an bersama kami anak beranak jek..
and kebetulan adik ipar jaja yang bongsu dr uum tu baru balik dua hari lepas..
dia la yang beria nak suprise kan mak..
saje je lah nak jamu mak and yang lain2 makan kek..

So, untuk kek mak..adik ipar jaja tempah dr kawan jaja Kak Zura tu..


Blueberry non-bake cheese cake...
thanks Kak Zura..sedap kek nya..masing2 pun kemain membedal makan..

Sebenarnya jaja tak tau pun adik ipar jaja minta tulis wording macam tu..
mujur tempah kat member sendiri..
kalau tempah kat kedai, mau kena gelak ngan pekerja2 kedai kek agaknya..
hehehhe



that's my beloved mil...
jaja doakan semoga mak dipanjangkan umur and murah rezeki selalu
dan diberikan kesihatan yang baik untuk mak sentiasa bersama2 kami semua
sehingga tahun2 yang mendatang..


Mak malu2 nak potong ..sampai pegang pisau pemotong pun terbalik..
^_^

'patut la aku potong macam tak kena  jek'..
hehhehe
sweet betul mil i nihhh..hahhaha


Makan dengan anak beranak jek..makanan pun dah hampir licin time ni...

Antara menu semalam...
adik ipar buat cucur udang..but jaja yang tukang goreng..bley?? heheh
ada wedges and mama ubek goreng ayam drummet..
asalnya nak buat spagetti carbonara...tapi wrong timing..so, next2 time je lah 
adik ipar buat spagetti tu...
dan tambahan lagi..jaja tempah blueberry cheese tart gak untuk makan2..
juga tempah dr Kak zura... :p thanks kak...

last but not least...
harusla ku tayang gambo ni untuk bagi korang2 terliur sket.....
nyummm nyummmmmmmmmm


Gebu gebas gituuuuuu :)

8 Beu-T Is Talking:

dieya said...

hepi besday to kak jaja's mil!
sekali tengok mcm kek secret recipe.. rupanya lagi spesel punya recipe
nampak mcm k jaja punya jalapeno cheese sauce.. buat cicah kopok lekor ke?

airis aries said...

Salam..happy besday kat jaja's gak..tringat kat mak airis kat kmpung di Melaka

JaJa'Z said...

dieya..nampak aje minah sorang ni..hehhe..aah..akak bancuh gak sket masa tu sbb ada wedges beli kat giant..

JaJa'Z said...

airis...thanks for dropping by...

ahkakbatik said...

epi besdey kat mak mertua nya... tart tu kaktek tk minat sebab leh buat sendiri.. itu kepok lekor arrr... menjejeh air liuq dah nih.

Lina said...

happy belated birthday buat mil jaja...nampak sedap blueberry non bake cheese cake tu huhu

JaJa'Z said...

kak tek..sudah puas ku tenung2 dalam gambar and puas ku cari di hasil tulisan ku..mana ada secebis pun gambo maupun perkataan kepok lekor...nampok sangat menipu kak tek ni tauuuuuu

JaJa'Z said...

tq lina...berkenan yek..bleh tempah kat tuannya tu..ada link jaja boh kat nama tukang buat kek tu..

Related Posts with Thumbnails