JaJa'Z Latest Stories

Saturday, January 19, 2013

Me n My Happy Tummy...

Wah gitu..tajuk entry macam lagu kanak2 kat nursery je kan..hahhaha
padahal nak crita pasal dinner dua hari lepas...

Actually menu bidan terjun kekdahnya..
konon2 memula jaja ni tak nak makan..perut tak rasa lapar la konon2 kannn...
tak lapar la sangat..
pastu En Zack minta masakkan dia maggi...
alih2 masa nak masak maggi tu..tetiba macam terliur je tgk spagetti yang dok ada kat dalam 
kabinet dapur tu...
daging burger ada..sos spagetti ada..spagetti n fettucini pun ada..mushroom pun ada..
apa lagi..terus zassss jaja godek segala bahan2...
En Zack cam pelik je tgk..siap tanya tak habis2 lagi ke masak maggi utk dia..
hehehhe
rupa2nya jaja siap buat menu lain lagi..

Tak sampai 20 min...siap lah menu jaja...


Fettucini dgn sos bolognese goreng...

saje jaja tukar menu sket..gatal2 nak goreng plak...
selama ni dok makan yang macam biasa je kan...so, mlm tu jaja twist sket..
jaja tumis bawang holland,daging burger,mushroom dan cheese sosej sekali..
biar sampai daging masak..boh sos spagetti, tabut dried origano n dried parsley sket
secubit garam n last sekali boh fettucini yang dah siap direbus...
dah siap!!!
senang je kan nak buatnya....

pastu..ngapppp terus...


nyum2....

tak pasal2 dr tak nak makan alih2 licin sepinggan jaja bedal..


Licingggggg
"Macam ni awak kata tak lapar tadi Ja"

usaha En Zack untuk memerli isteri dia sendiri...
caishhhhh!!

Jaja masak banyak la jugak and dah selamat jaja bawa leftover fettucini ni ke sekolah
pagi semalam..

^___~

6 Beu-T Is Talking:

dieya said...

ish kak jaja ni.. ingatkan ada apa dlm happy tummy tu.. kelam kabut dieya klik tau!

teringat semlm lunch kat kedai pasta murahan.. carbonara dia sungguh lah tak sedap.. nyesal order. immediately order pizza pulak. baru puas hati.

Kniedaz said...

suka juga goreng spageti kalau malas mkn style biasa

JaJa'Z said...

Dieya...!! miss u...dlm perut akak ni penuh lelemak cinta jek..ahahha

JaJa'Z said...

kniedaz..selalunya jaja suka makan yg mcm biasa tp sebab daging cincang sket..pastu guna daging burger je plak tu..tak puas nak makan..tu yg gatal2 g goreng..heheh

airis aries said...

Salam..laaa da hbis ke?bru je nak soh poskan..hehe

JaJa'Z said...

airis..jd baja dah dik..ekekke

Related Posts with Thumbnails