JaJa'Z Latest Stories

Thursday, December 27, 2012

Ke Bukit Bendera..

Korang ingat lagi entry jaja jalan2 kat Penang  last year?
jaja ke toy museum, ke padang kota..tapi satu tempat je yang jaja tak berkesempatan nak gi..
apa lagi kalau bukan ke Bkt Bendera...
masa tu kemain la jaja bawa sepupu..kiranya sebagai tukang tunjuk jalan lah..
tapi hampeh..pusing punya pusing dekat sejam..last2 tak jumpa2 jugak..and terus la hajat tu terbatal...

So, balik Penang kali ni jaja nak repeat balik hajat tu...
nak tak nak..kena gi jugak ke Bkt Bendera..En Zack pun kata ok, so..ke Bkt Bendera lah kami
pagi hari sabtu tu...

Walaupun puas kena tgk signboard..akhirnya kami sampai jugak ke tempat yang dihajati ...
tapi memang spoil jugak sebenarnya sbb gi time cuti sekolah...
nak cari parking..memang hazabedah betul...
dah la susah..pastu jaja bantai plak masuk kat area parking berbukit..like seriusly punya curam tempat parking tu...sesapa yang bawa keta manual..korang beringat la...kang ada jugak kereta yang berundur ke belakang....jaja ni pun mujur jugak la..dapat jugak parking...

Hati jaja ni memang berbunga riang ria la nak naik keretapi ke puncak bukit...
sekali hamik kauuu!!!
orang beratur nak beli tiket dah macam ular kena palu...
giler punya ramai umat manusia..and being En Zack...korang jangan harap la dia nak
melengung berdiri habiskan masa beli tiket semata2 nak naik Bkt Bendera...
jaja ni memang dah masak sangat la dengan perangai dia...
so, bila En Zack cakap 'takyah naik lah'..dengan berat hati..jaja ikutkan juga lah...
nampak gayanya memang takde rezeki jaja jugak kali ni...


kat tepi2 ni ada lah gerai2 jual cenderahati...
En Zack suruh beli fm jek sebagai tanda dah sampai jugak ke tempat yg dihajati..
walaupun! 
sempat jejak kawasan bawah2 bukit jek...sob sob sob.. :(



gambo2 ni semuanya En Zack candid..masa bila dia amik pun jaja tak sedar..
beli fm untuk jaja dan juga untuk anak2 Kak Zah..


perut pun bleh tahan berkeroncong time ni..kekdahnya beli buah je lah dulu
untuk alas2 perut...
En Zack cakap kita blah dr area tu nanti..terus zasss pekena nasi kandar..


ni je lah kenangan yang ada...

e'eh Rela ni..macam dia plak dok berposing...
orang nak amik gambo train lah..huhuuuuuu

tak dapat naik..kita amik gambo dengan train pun jadi lah...

Insyallah..next2 time kalau nak datang..make sure akan datang awal2 pagi..
kalau tak, memang gigit jari lagi lah jawabnya..
^___~

4 Beu-T Is Talking:

ziraziz said...

...wpn sy slalu blk perlis, tp xpnh pg penang..xpnh seberang jmbtn penang..xpnh g bkt bndera...cm rugiiii je.. nk kne pg gak ni .. :P

Lina said...

hehe mcm sy kena ms pegi taun 2008 dulu, pegi time cuti sekolah, org beratur punyalah ramai, bergambar kat bawah je lah tanda dah sampai huhu

JaJa'Z said...

zira..sekali sekala tu spend la masuk ke penang...banyak tempat leh g jalan2...rugi woooo

JaJa'Z said...

Lina..tu la pasal kan..amik gambar kat bawah jek..tapi takpelah..sbb pk tu kampung sendiri..bila2 nanti bleh datang lagi..

Related Posts with Thumbnails