JaJa'Z Latest Stories

Monday, November 26, 2012

Cuti2 Melaka Day 3 ~ Ke Rumah Blogger MamaMya...

Lepas dah rest sekejap...sampai lah masanya untuk kami checkout..oh, time ni seriusly rasa macam tak puas lak dok kat Melaka #Tetiba...tapi disebabkan merindu sakan dah kat En Zack..terus lah jaja ni jd semangat nak balik time tu....


Kenangan terakhir di depan hotel..

Now jaja ngan  member dah ready nak serbu rumah member blogger kesayangan jaja yang jaja sangattttt2  nak jumpa dari dulu lagi...sapa lagi kalau bukan MamaMya a.k.a Kak Lieya...sebenarnya banyak kali dah plan nak jumpa Kak Lieya ni..tapi selalu je lah ada aral melintang tengah jalan...ni pun kalau ikutkan hampir2 tak dapat jumpa jugak...but Allah pemudahkan..bila member jaja ajak g jalan cuti2 malaysia..terus je jaja pilih Melaka..dengan harapan , dapat lah jugak nak capaikan hajat kami berdua yang sememangnya dah lama sangat nak menatap muka masing2..

Sebelum bertolak tu..jaja dah dibekalkan dengan tip2 serta direction untuk sampai kat umah Kak Lieya..memang tak disangka2 lah..jaja bleh sampai kat umah Kak Lieya tanpa sesat barat pun.tau2 kami dah terjonggol depan umah Kak Lieya..hish..bangga kejap.. :) hahhahaha

Jom jaja perkenalkan...my dearest Kak Lieya ku tersayang....


Cute orangnya..lemah lembut ,lemah gemalai...tapi tak lemah longlai yek..ekekke..Kak Lieya ni kalau korang jenguk blog dia..huishhh, dok tengah sakan meroti..mentang2 dapat hadiah birthday BM dr baba .terus  Kak Lieya gunakan sebaik mungkin..ekekke..punya lah kuat meroti sampaikan roti masak terlebih2 dr saiz BM..ekekke...

Jaja sebenarnya tak berapa nak ingat since bila jaja mula rapat dengan Kak Lieya..tapi yang jaja bleh recall sket2..jaja kenal Kak Lieya masa tu dia blom pregnantkan si Firas iaitu anak ketiga dia..sampai skang ni anak Kak Leiya dah masuk 4 orang..so, rasanya dah hampir 3 thn kot kami dah berkenalan secara maya..memula biasa la..just komen2 kat entry dlm blog masing2..pastu terbawa2 sampai la main calling2..
seronok berkawan dengan Kak Lieya..seorang yang sentiasa ceria walaupun kadang2 hampir2 nak bertukar jd 'hulk' bila melayan kerenah anak2 dia..heheh


Ni Damia..anak sulong Kak Lieya...


Fiqa..anak kedua... yang bercita2 nak jadi juruterbang..amboi2..penangan tengok Adam dan Hawa 
ke fiqa..hehhehe


Dan Firas si mata bulat..anak ketiga Kak Lieya..

Yang ke empat, Harraz tido la plak time ni..ish..sampai dah balik baru tersedar yang jaja tak sempat pun tgk Harraz..ish..sabar je lah...

Disebabkan Kak Lieya memang pakar masak memasak..sebelum jaja plan nak datang ke Melaka ni..selalu la jaja cakap kat Kak Lieya..kalau jaja jadi ke Melaka..jaja nak soto lah, nasi ayam penyet lah , itu lah ini lah...macam2 yang jaja teringin nak rasa.. dan happy sangat2..kunjungan jaja ke umah Kak Lieya petang tu telah dijamu dengan soto dan creampuff..soto ni memang kegemaran jaja sejak azali lagi..and creampuff tu plak Kak Lieya tau yang seumur hidup jaja ni , jaja tak pernah makan creampuff..so, terus Kak Lieya buatkan untuk jaja....*thanks kak lieya..

Sampai2 tu macam biasa lah..borak2 dulu..gelak2 dulu..tanya2 khabar dulu..sesambil jaja melayan kerenah anak2 Kak Lieya...borak punya borak...apa lagi lepas tu..terus serbu makan lah..hhehhe...memang dasar tak malu sungguh...


tak sabar2 dah nak ngap soto...


Cute jek bekas letak makanan tu..ada lep2 lagi...hehehheh


Dan ini dia creampuff yang tercute didunia and rasanya..masyaallah..sangat2 sedap...jaja try sekali masuk mulut..uishh...dr sebiji terus jadi berbiji2...betul2 punya sedap..macam tu rupanya rasa creampuff  #jakun


Mangkuk pertama.... hehhehe
aduhai...kemain sedap soto Kak Lieya...serius tak tipu..memang sedap..and now jaja menaip entry ni sambil lap2 air liur sebab tetiba terasa lapar plak..hehhe


Ni plak mangkuk kedua jaja..hahaha..dasar tak malu betul jaja ni..makan pun siap menambah2..yang part lagi syok..siap ke dapur terus kaut sup and kaki2 ayam..hahhaha..tak de nak malu2 dah jaja time tu..memang betul2 buat macam umah sendiri..heheh


Ada sesapa nak??? nganga cepatttt !!!


Makan2 dengan anak2 Kak Lieya..si kakak Damia plak tak habis2 dengan 'peace' dia tu..hehehhe

Sangat2 happy jaja rasa time tu sebab hajat nak berjumpa Kak Lieya sekian lama..dah tercapai...seronok tgk anak2 Kak Lieya..seronok layan bercakap2 dengan diaorang..

Lepas hampir sejam setengah kat situ..kami berdua pun minta izin untuk berundur...sebab pk jauh lagi perjalanan kami nak balik ke Kuantan..


Kenangan bersama Kak Lieya dan anak2 tersayang..



Rumah taman kenanga yang tetap menjadi kenangan manis untuk jaja  :)

Thanks banyak2 Kak Lieya..insyallah ada rezeki kita jumpa lagi yer...


Akhirnya Bumi Melaka kami tinggalkan dengan penuh kenangan...insyallah kalau ada rezeki lagi..jaja akan datang ke Melaka lagi..maybe kali ni jaja jalan2 dengan En Zack plak..


titisan air hujan mengiringi perjalanan kami petang tu...dan alhamdulillah..kami selamat sampai kat Kuantan dalam pukul 8 mlm....



3 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

dah ada n3 balasan... :) thanks yer I dah copy gambar heheee..

dieya said...

Nyampah tau baca statement 'berjaya sampai tanpa sesat barat' tuuuu
Bangga lettew!

Anyway i'm so happy to see u both meet! Ala cian x jumpa harraz ya. Tu tandanya k jaja kena gi melaka lagi.

JaJa'Z said...

Hahah.. Dieya.. Statment tu mmg sebenarnya tuju kat dieya lahhh.. Hahah

Related Posts with Thumbnails