JaJa'Z Latest Stories

Friday, November 16, 2012

Cuti2 Melaka Day 1 ~ Klebang Coconut Shake




Lepas jaja n member siap check in dan solat zuhur..apa lagi..terus kami mulakan dengan aktiviti pertama kami seperti yang dirancangkan...apa lagi kalau bukan ke Pantai Klebang untuk menikmati air coconut shake yang sememangnya popular sangat2 diperkatakan..kiranya tak lengkap la kalau korang jalan2 kat Melaka ni kalau balik tanpa merasa kesedapan air coconut shake Klebang...rugi tau....

Dari Areena Hotel memang tak jauh pun sebenarnya..korang just ikut signboard ke Pantai Klebang..pastu terussss jek....kalau ikutkan masa nak sampai ke Klebang tu tak la lama mana pun..tapiiii korang2 yang nak gi area2 situ harap2 bersabar lah yek dengan suasana jemm..memang kaw2 punya jemm..nak2 plak kalau time orang ramai balik pejabat..alamatnya dok tekan2 break je lah...

Tapi hari tu jaja call jugak Kak Lieya untuk sah kan jalan..at least kalau sesat pun tak la teruk sangat2..ye tak ? hehehe...kata Kak Lieya..terusss jek sepanjang jalan nak ke Pantai Klebang tu...bila nampak je kereta parking berderet2 kat tepi jalan..ha! kat situ la letaknya gerai coconut shake tu...last2 kami pun selamat la jugak ke destinasi yang dituju...


Ha, kalau rasa nak makan and minum kat situ..bleh masuk ke gerai dlm 50m ke dalam..if nak tapau untuk bawa balik...bleh la korang beratur dengan sabarnya menanti turn korang kat blah tepi jalan yek...


See! punya lah ramai...masa jaja baru2 sampai tak la ramai sangat..time nak balik..humangaihh..orang punya lah beratur dah macam ular kena palu dah jaja tengok...kaw2 punya beratur...nampak sangat la semua orang memang suka sangat2 minum coconut shake ni...

Bila jaja n member masuk je kat area gerai makan...humangaihhh..punya lah ramai umat manusia...melayu india cina semuanya ada..kemain penuh sesak...sampai segala meja pun penuh...jadinya kalau dah mmg betul2 nak makan kat situ..kena lah pandai2 cari taktik untuk booking meja masing2..hehehhe


Akhirnya..dapat juga jaja merasa air coconut shake Klebang ni...


Basicnya just air kelapa dan isinya..susu cair dan ais cube di blend..pastu boh plak ais krim...perghh..memang terangkat lah....sangat2 sedap..member jaja yang dok selsema batuk tak berapa nak sihat pun melayan jugak minum coconut shake ni..janji dapat minum..nak batuk ke selsema ke..semuanya belakang kira..hehheheh

Untuk makan2 plak..member jaja amik beberapa ketul apam and kuih...pastu kami bedal nasi lemak...


Nasi lemak ni betul2 macam 'pisang goreng panas'...baru je letak seraga besar..dlm berapa minit jek dah settle..so, korang kena sabar n tunggu kejap lah..sebab stok nasi lemak ni sentiasa ditambah...bila tuan kedai jerit 'nasi lemak! nasi lemak!'..korang cepat2 la gi amik kat meja depan...kalau lambat jugak..maknanya kena la tunggu next trip plak lah yer....macam mana la tak cepat habis..kami berdua je dah bedal dua bungkus seorang..hehehe..alah, bukan besar pun nasi lemaknya...makan dua tiga suap dah habis... :) padahal lapar..huhuuuuu


Walaupun nasi lemak nya seciput jek..but seriusly cakap..nasi lemak dia memang sedap! memang terbaekkk lah...degan sambal yang piaw pedas..fuhhh..puas hati sangat2 dah dapat makan..


Pekerja2 yang super duper bz dengan order..but service terbaekkk...memang tak rugi bersesak2 nak makan and minum kat sini sebab semuanya berbaloi...kami minum 2 cawan coconut shake special,4 bungkus nasi lemak dan 8 ketul kuih semuanya hanya rm12 sahaja...ok la tu kan...

So, kawan2..make sure kalau ke Melaka, jangan lupa cuba coconut shake Klebang ok...

Memang terbaekkkkkkkkk :)


6 Beu-T Is Talking:

Mamamya said...

percaya x sejak dok melaka (dari dulu2 yer sblm pindah kota tinggi) akak baru sekali je makan kat coconut shake klebang ni... baba malas nak tunggu n b'sesak2 katanya..redha je lah..hehehee

JaJa'Z said...

kak lieya..jaja ni pun sbb g ngan member jek..if dengan zack..dia pun sama..zack pun bukan jneis yg suka bersusah payah hanya sbb nak makan...memang tak lah..

Lina said...

ohhh kat sini tak smpat pergi...len kali klu ada rezeki ke melaka lg nak singgahlah

JaJa'Z said...

G jgn tak g lina.. Sedap sgt ;)

Lelord said...

hehehhee ms jaja nk g coconut shake ni k.lieya ada msg akak..tp masa tu akak nak balik klebang lalu jalan lain pasal tau sgt2 laluan tu jem

JaJa'Z said...

jaja tau..kak lieya ada cakap hari tu...takpe lah..lain2 kali kita bleh jumpa..

Related Posts with Thumbnails