JaJa'Z Latest Stories

Thursday, November 15, 2012

Review ~ Hotel Arenaa De'Luxe Melaka

Selepas menempuh perjalanan lebih kurang 4 jam setengah..akhirnya kami sampai juga ke destinasi yang dituju...Fuhh..memang berbeza sangat2 Melaka kalau nak dibandingkan dengan kali terakhir jaja jejak ke sini dlm tahun 2001..kenangan time tu pun dah tak berapa jaja ingat sangat dah..but kali ni pengalaman memandu sendiri and explore sendiri negeri Melaka memang sangat2 jaja dan Yani nantikan...thanks jugak to my ipong..sebab bleh gak la jaja ni skodeng2 map sepanjang 3 hari jaja berada kat sana...kalau tak, mau sesat barat gak tiap2 kali nak gi mana2 kan... :)

Target asal kami nak sampai kat Melaka around kul 2..so, time tu memang elok2 sangat la untuk masa check in hotel jugak..tapi memandangkan masa kat area Ayer Keroh jalan agak jemm..so, tersasar ske la masa nak check in tu...dalam hati ni memang excited sangat2..macam mana lah rupa hotel and bilik kami tu nanti...sebabnya masa kami skodeng kat internet nampak biliknya macam mewah semacam..so, harap2 tak la tersasar jauh dengan keadaan yang sebenarnya ...

Lepas jalan punya jalan akhirnya kami sampai ke destinasi kami...ni dia.....


Arenaa De'Luxe Hotel..betul2 terletak di jalan Ujung Pasir lebih kurang 5 minit je perjalanan ke Banda Hilir...tak jauh mana pun kan...first impression jaja...Emmm..bleh tahan gak la hotel ni...


Kawasan luar hotel yang sangat2 nice walaupun terletak betul2 depan jalan besar...


Jaja suka sangat2 dengan kawasan persekitaran hotel ni...

Moh kita jenguk ke dalam plak....


Ruang santai kat area lobi...merah gitewwww


Satu lagi ruang di ruangan lobi dengan perabut yang nampak lebih mewah..


Apa2 hal kita check in dulu lah..biar member jaja je settlekan..jaja plak kerjanya skodeng n snap2 gambor jek..huhuuuuu :)



Sukerrr!

Lepas dah check in semua..kami pun tuju je lah terus ke bilik...tingkat atas sekali youuuu



Sempat lagi kan... hahhaha


Our lucky room...608!

Dengan excited sangat2 kami terjah masuk dalam bilik tu...dan perkataan pertama yang kami berdua sebut ialah..WOWWWW!!!! and WOOOWWWW! and WOOOWWW!

Sangat2 tak sangka bilik kat hotel ni memang tersangatttt la superb dr segi deconya..and betul2 nampak mewah...kami berdua sendiri tak sangka dapat stay kat bilik yang sangat2 nice macam ni...


2 katil queen...ha! berkubang la atas katil tu puas2..dapat sorang satu lagi tu...dengan tilamnya yang empuk bukan main..eii..sukerrrrr!


Side lamp yang romantik!



Meja solek...


Ada mini fridge..sedia sekali dengan LCD screen tv ,CD player...


Sofa merah tu yang palinggg jaja suka..kemain best bersantai atas sofa tu...rasa macam nak hangkut bawak balik je tau... :)

Dan yang ni plak bilik air..pun another WOOWWWW jugak... :)


Corak kat dinding tu yang tak menahan..bukan main lawa...shower tu pun best gak..air shower keluar dr atas sampai ke bawah...jakun kejap jaja time tu..ahaksss :)




Perhiasan2 bilik yang sangat2 lawa...


Kerusi kulit ni ada dua biji..tapi tak try plak duduk..ekekeke :)


Ruang tea n coffee...tapi kami tak mebancuh air pun..tak sempat..huhuuuu


Korang agak2 brapa harga bilik ni?

RM500?  

NO....

RM400?

another NO...

Dah tu?? RM300

Another another NO...

Last2.....RM200???

A BIGGGG NO!

So how much???


































RM150++ ONLY!


Ha! Murah kan???? So, jaja memang sarankan sangat2 if korang rasa nak bercuti ke Melaka and tak tau kat mana nak stay...takyah susah2..just stay kat Areena De'Luxe Hotel ni jek..sah2 korang puas hati.... :)


Nak alamat and no tel hotel?

tak susah.....GUGEL sajorkkkkkkk hehehehe :)

10 Beu-T Is Talking:

Kasih Suci - Mama Damia said...

Wow.. Rm150++ je? Murahnya.. Pasni kalau nk jenjalan melaka boleh la stay kt hotel tu ek..

Mamamya said...

wahhhh....rugi kami dok melaka sbb x dapat nak merasa dok hotel cantik ni...hehehee..

::Azura Rahman:: said...

Terbaik la review jaja...blh la nnti cuba stay sini plak..xpernah rasa jemu nk g Melaka... :)

Tq utk review ni Jaja...

EviL WiTcH said...

kak jaja...share la contact num hotel neyh...try serach xjmpe la...

JaJa'Z said...

Kasih..betul dik..berbaloi kan..bilik lawa and harga pun murah..

JaJa'Z said...

Kak lieya..apa salahnya ajak baba tido hotel sekali sekala..biar dok melaka sekali pun..ekekke..sure anak2 suka..

JaJa'Z said...

kak zura..jaja pun sebenarnya tak puas jalan2 melaka lagi..tak cover sampai ke air keruh pun..tak sempat nak g semua sekali..kali ni tumpu kat area bandar hilir jek..

JaJa'Z said...

Evil Witch..ye ke tak jumpadik..tak gugel betul2 lah tu..ekkeke

Arenaa De'Luxe Hotel
No.222, Jalan Ujong Pasir,
75050 Melaka
Malaysia

Phone : +606 2883399
E-mail : inquiry@arenaahotels.com.my

Lina said...

eh mmg murah dgn bilik yg cam tu

JaJa'Z said...

Mmg murah sgt2 n berbaloi lina

Related Posts with Thumbnails