JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, October 9, 2012

Borak2 Kosong...

            Emmm...sorry lah yek kalau blog ni sunyi sepi...seriusly skang ni jaja memang takde mood langsung nak update blog.Online nya memang hari2, tapi balik2 jaja baca blog2 orang lain je lah..nak karang entry sendiri tu memang bercinta la sangat2..jangan kan kata entry, sampai gambar2 pun jaja tak amik sangat2 dah skang ni..kalau dulu pantang ada menda hot sket..sah2 camera yang jaja capai dulu utk jadikan bahan nak story kat ini...tapi now, non adooo....camera dok elok2 je kat umah..sket pun jaja tak heret kehulu kehilir...

        Nanti lah..bila semangat nak berblog tu datang semula..jaja akan update blog macam selalu2 yek...and sorry jugak untuk sesapa yang drop komen..pun sama jaja tak balas2...bukannya tak nak jawab..but penyakit M tu banyak sangat..so, ada masa free nanti jaja akan jawab yek...

         Yang komen kat entry sebelum ni pasal nak pilih smartphone mana satu tu..thanks byk2 yek..actually jaja memang dah ada pilhannya..but which one yang jaja akan pilih..kita tunggu dan lihat yek..bila mendanya dah ada kat tangan..jaja akan reveal semuanya kat blog ni..so, tunggu yek... :P


Selingan....ni anak buah kesayangan...sangat2 putih..sangat2 cute..sangat2 tembam..memang geram nak gigit2 jek mamat kecik ni..baru2 ni timbang berat..dah naik jd 8.1 kg..patut la Cik J dukung dah sakit2 tangan...rupanya dikau makin membesar bagai johan...alahaiii..Rizqi Fawwaz...

habis dah selingan...

          Skang ni kat sekolah bebudak tengah minggu peksa akhir tahun..bebudak form 3 dah PMR bermula siang td..upper form pun semalam gak dah mula exam akhir tahun..and next week plak turn bebudak menengah rendah..pasal bebudak PMR , jaja memang tak brapa amik tau sangat sbb jaja tak mengajar menengah rendah..tapi td time diaorang berkumpul b4 masuk dewan..jaja just hadirkan diri je lah untuk bagi support kat diaorang..and lepas tu jaja terus blah g kelas...

      Ni plak citer pasal bebudak kelas ting 4P jaja..kelas 4P ni memang jaja dah putus harapan dah dgn diaorang..jaja mengajar just sebagai tuntutan tanggungjawab jek.but excitement mengajar tu seriusly memang tak ada...kita sebagai cikgu dah usaha macam2..tapi kalau dalam diri diaorang sendiri memang tak nak belajar..korang humban la sejuta ringgit depan mata diaorang pun blom tentu diaorang nak belajar...nak start exam semalam, awal2 lagi jaja dah mengamuk sakan sebab kelas kotor and sorang pun tak amik peduli..baik ketua baik penolong and mau pun bebudak kelas tu..sorang pun tak terketik kaki tu nak melangkah amik penyapu kat belakang kelas and sapu sampah..nak tak nak, cikgu dia ni kena gak melahar dulu suara suruh kutip sampah keliling meja mana2 yang ada tu..nak suruh menyapu memang dah tak sempat sesangat dah..exam plak kul 8.00 pagi dah nak mula..itu baru kes suruh kutip sampah..blom lagi masuk pasal suruh letak bag kat luar kelas..blom lagi pasal baru terkial2 nak cr pen..blom lagi cerita baru terhegeh2 nak asah pensel..yang lagi haru, bila ada yang pen sebatang pun tak bawak g sekolah...aduuuhaiiii....Ya Allah, ko kuatkan lah kesabaran ku ini 

         Pagi td, jaja masuk lagi kelas 4P..exam kul 11 pagi..tapi kul 11.10 ada dekat 6 orang student tak masuk2 kelas lagi..jaja memang tak kuasa nak cari2 dah..jaja edar kertas soalan cepat2..and baru lah time tu bebudak yang lewat pun masuk sambil diiring seorang guru lelaki...bebudak tu melepak kat dewan terbuka..dan yang lagi best..bila cikgu tanya kenapa tak masuk kelas lagi..diaorang siap bleh kelentong kata takde paper time tu...so, takde paper bleh ponteng kelas lah???

      Kul 11.15 exam bermula...15 minit lewat gara2 menguruskan bebudak kelas tu semata2..tepat 11.20 pagi bebudak yang td riuh rendah..semua pakat2 rebahkan kepala atas meja masing2 secara berjemaah..kalau sembahyang berjemaah sedap la jugak mata ni memandang..ni tak..tido berjemaah..yang lagi syok..kertas soalan pun tak selak..terus jek bantai tido...sekali dua bleh la jaja nak kerah and kejut suruh diaorang jawab jugak dulu...kalau sampai 40 min nak jaga, larat korang nak gerak bebudak tu..??? memang tak la..kesimpulannya dr seramai 20 orang pelajar dalam kelas 4P yang amik exam time tu..hanya 2 orang je yang 'berjaga'..dan selebihnya...'lena diulit intan'...sampai ke saat jaja nak keluar dr kelas tu dlm kul 12 pun masih bebudak tu semua tak bangun...kejut pun setakat angkat kepala..tengok keliling dua tiga saat..pastu gedebummmm tido semula...kalau korang mau tak bernanah hati dapat student2 mcm ni..? cikgu yang selepasnya tu datang pun kami pakat geleng2 kepala sama2..tak tau nak buat macam mana dah...secara kesimpulan nya..bebudak 4P semuanya gagal paper BI...ntah2 td ada yang hantar kertas jawapan just tulis nama sendiri jek...kalau ada sesapa bleh ajar jaja cara yang lebih berkesan untuk tangani bebudak macam ni..tolong lah share apa2 yang patut yek...tak daya sangat2 dah rasanya nak melayan kerenah bebudak ni...

    Eh, panjang plak bebel...sambung esok2 plak la yek...
         


1 Beu-T Is Talking:

Sari Yusa Ibrahim said...

dilema.. dilema...

dilema Jaja samalah dengan yg akak alami, baru jer akak luah perasaan kat blog juga, urmmmm :-(

Related Posts with Thumbnails