JaJa'Z Latest Stories

Tuesday, September 18, 2012

Blueberry Cheese Tart...ohhh Heavennnn!

Dah 2 minggu entry ni terperap kat dalam draft...
mujur jaja terperasan tadi...
kalau tak, mau basi citer ni sbb tak di publish2...
hehehhe

Jaja ni tah mcm mana la plak hari tu bleh teringin sangat2 nak makan menda alah ni..
maybe lepas g OH kat umah member hari tu..
dia plak ada hidang cistat ni..
tak puas makan kot..tu yang tetiba dtg nafsu serakah nak makan cistat ni kemain lagi..

Mujur la ada member yang bleh buatkan...
tu pun tertunda sampai seminggu sebab kebizian cik Puan Azura kita tu..
heheheh
tapi takpe...jaja tetap setia menanti...
tapi sementara menanti tu..ntah berapa kali la jaja ni dok terliur jek...
memang tak menahan2 rasanya..kalah orang mengidam tau... =)

Last2 hari jumaat 2 minggu lepas...jaja gi collect cistat ni kat umah Kak Zura..
dah kebetulan jaja ngan En Zack nak ke pos laju petang tu..
dah alang2..kita gi amik terus lah..

Lepas dah amik tu dok bersabar lagi..
tapi time En Zack dok kat pej pos laju..ishh..memang tak tahan dah...
apa lagi..slow2 jaja bantai buka kotak senyap2..
bau cistat ni dah memanggil2 jaja suruh makan...

Sekali buka....wallahhhhhhhhhhhh
dah macam nampak ketul2 emas dah rasanya....
kemain sayang rasa nak makan..hahahahah

dengan kulit tat yang rapuh...cheese nya yang lembut....
ohhhh..sangat2 tak tahan....kita kasi gigit skettttt

Emmm..nikmat kemain terasa..sampai ke tulang2 hitam..
hahahha over plak aku ni...
seriusly sedap....
sekotak tu ada 25 biji...dalam keta time tu jek selamat 3 biji dah..
selebihnya jaja bagi MIL sket..bagi Kak Zah and anak2 dia merasa sket..
dah selebihnya untuk jaja ngan EN Zack...
En Zack pun sebenarnya bukan jenis suka makan menda2 gini..
but cistat ni dia bleh plak suka makan..
so, berbaloi la kalau jaja order..
hehehhehe

Thanks banyak2 Kak Zura sebab tunaikan hajat kemaruk adik akak ni..
heheheh

4 Beu-T Is Talking:

KakNi (CikNi Ahni) said...

sedap nyer cheese tart

Mamamya said...

akak baru nak mengecheese mlm ni jaja..s'pttnya nak dibuat dessert utk bakal pak/mak mertua cu manis tp xder rezeki dia org sbb kami x jd balik kg...

dieya said...

pergh.. look so yummy!
last skali makan cheese tart ni masa my boss order kat kawan dia sebelum puasa hari tu. dieya pun dapat laa tumpang rasa. memang heavenly!

pssttt.. ada beberapa tart yg mcm kena sun tan sikit eh.. hik hik hik

::Azura Rahman:: said...

huhuhu.. sorry la jaja.. ada a few yg tergaring skit.. terima kasih sudi order dgn kzura..

Related Posts with Thumbnails